ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΓΗΡΑΙΟΤΕΡΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων 75χρονος ιππέας λόγω ασθενείας του αλόγου του!

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2016 11:55

Μία από τις απίστευτες ιστορίες που... κρύβουν πάντα οι μεγάλες διοργανώσεις και ειδικότερα οι Ολυμπιακοί Αγώνες, είναι και αυτή του Ιάπωνα ιππέα Χιρόσι Χοκέτσου. Πρόκειται για μία ιδιάζουσα περίπτωση, καθώς ο εν λόγω αθλητής, δεν θα λάβει μέρος στους Αγώνες που θα γίνουν το ερχόμενο καλοκαίρι στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο, όχι επειδή είναι τραυματίας ή επειδή δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αλλά επειδή το άλογό του, ασθένησε! Και αν αναλογισθούμε ότι ο Χοκέτσου διανύει το 75ο (!) έτος της ηλικίας του κι εάν συνυπολογίσουμε ότι θα χάσει την ευκαιρία να γράψει Ιστορία στην κορυφαία διοργάνωση, τότε η περίπτωση του αγγίζει τα όρια της φαντασίας...

«Δυστυχώς το όνειρο μου να συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς του Ρίο, δεν θα πραγματοποιηθεί. Κι’ αυτό, επειδή δεν θέλω να ταλαιπωρήσω και να πιέσω το άλογο μου», δήλωσε εμφανώς απογοητευμένος, όταν έμαθε ότι ο 15ετής «Brioni W», ασθένησε μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών στην χώρα του «Ανατέλλοντος Ηλίου».

Παρ’ όλα αυτά, ο αειθαλής Ιάπωνας, έχει την δική του σελίδα στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς στην διοργάνωση του Πεκίνου (2008) και του Λονδίνου (2012) ήταν ο γηραιότερος συμμετέχων. Ωστόσο, με την ασθένεια του καθαρόαιμου «Brioni W», θα χάσει την ευκαιρία να γίνει ο πρεσβύτερος αθλητής, από καταβολής Ολυμπιακών Αγώνων. Το σχετικό ρεκόρ, θα παραμείνει στην κατοχή του Σουηδού σκοπευτή, Οσκαρ Σβαν, ο οποίος στους Αγώνες που έγιναν το 1920 στην Αμβέρσα, ήταν 72 ετών και 10 μηνών.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί, ότι ο Χοκέτσου δεν έχει αποσαφηνίσει εάν το ατυχές συμβάν, θα σηματοδοτήσει και το τέλος της πολυετούς καριέρας του, δεδομένου ότι ήταν «παρών» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το 1964!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass