Η ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΓΟΡΑ ΣΕΒΑΣΤΗΣ, ΗΡΑΚΛΗ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΑΟ ΣΕΛΛΑΝΩΝ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣEI Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤHΣ ΕΠΣΛ ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

Ποιους θα βρει μπροστά του ο Απόλλωνας Λάρ.

* Τριήμερο ρεπό λόγω του Πάσχα δόθηκε στους «κυανόλευκους» που τη Δευτέρα θα επιστρέψουν κανονικά στις προπονήσεις *Αισιόδοξα τα μηνύματα για Κούρο, χάνει τα μπαράζ ο Μπόντε

Δημοσίευση: 29 Απρ 2016 10:19

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Ανεβαίνουν οι ρυθμοί μετά το Πάσχα στην ομάδα του Απόλλωνα Λάρισας ενόψει των αγώνων μπαράζ για άνοδο στη Γ’ Εθνική. Οι αντίπαλοι των «κυανόλευκων» είναι πλέον γνωστοί αφού ολοκληρώθηκαν τα πρωταθλήματα σε Καρδίτσα, Μαγνησία και Πιερία, οι πρωταθλητές των οποίων πλαισιώνουν τον 6ο όμιλο. Συγκεκριμένα η ομάδα του Μιχάλη Ζιώγα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τους ΑΟ Σελλάνων (Καρδίτσα), Ηρακλή Βόλου (Μαγνησία) και Διαγόρα Σεβαστής (Πιερία). Η πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος των έξι αγωνιστικών θα διεξαχθεί στις 15 Μαΐου με τον Απόλλωνα να υποδέχεται τον ΑΟ Σελλάνων (κατά πάσα πιθανότητα στο στάδιο Αλκαζάρ).

Σύμφωνα με τη φετινή προκήρυξη οι πιθανότητες ανόδου αυξάνονται, καθώς το εισιτήριο για τη Γ’ Εθνική κατηγορία θα κερδίσουν οι ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο πρώτες θέσεις του ειδικού βαθμολογικού πίνακα και όχι μόνο η πρώτη όπως συνέβαινε μέχρι και πέρσι. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα, αντίθετα ο ανταγωνισμός θα είναι εξίσου μεγάλος, με στόχο την αποφυγή οποιασδήποτε απώλειας βαθμών.

Χθες ο Απόλλωνας Λάρισας έδωσε φιλικό προπονητικού χαρακτήρα στον Αμπελώνα, ενώ από σήμερα μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα οι παίκτες θα έχουν ρεπό. Τη Δευτέρα οι «κυανόλευκοι» θα επιστρέψουν στις προπονήσεις, ενώ στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα δώσουν φιλικό παιχνίδι πιθανότατα με τη Δήμητρα Γιάννουλης.

Σε ό,τι αφορά στον Κούρο (που αντιμετωπίζει πρόβλημα στον μηνίσκο) ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα και αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη να μπει κανονικά στις προπονήσεις. Από την πλευρά των ανθρώπων της ομάδας εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία ότι ο αμυντικός μέσος θα προλάβει την πρεμιέρα των αγώνων μπαράζ. Αντίθετα ο επιθετικός Μπόντε, που υπεβλήθη σε επέμβαση στον δικέφαλο, τέθηκε νοκ άουτ και δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί.

Η ΑΚΤΙΝΟΡΓΑΦΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ

ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ξεκινώντας από τον πρωταθλητή Καρδίτσας ΑΟ Σελλάνων, τα χαρακτηριστικότερο στοιχείο είναι ότι διαθέτει έντονο λαρισινό άρωμα. Στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται ένας νέος Λαρισαίος προπονητής, ο Χρήστος Χατζηλιάδης που ανέλαβε φέτος τα ηνία του καρδιτσιώτικου συλλόγου (έχει θητεύσει και κατά το πρόσφατο παρελθόν ως βοηθός του Γιάννη Μπουρνάκα), ενώ στο έμψυχο δυναμικό ανήκουν πέντε Λαρισαίοι ποδοσφαιριστές: Ο μεσοεπιθετικός Βαγγέλης Τζιόλας (με θητεία σε Δωτιέα Αγιάς, Δήμητρα Γιάννουλης, Ελασσόνα, Τύρναβο κ.α.), ο επιθετικός Χρήστος Ρέψης (Ηρακλής Χάλκης, Δωτιέας Αγιάς, Πυργετός, Ερασ. ΑΕΛ κ.α.), ο αμυντικός Γρηγόρης Περήφανος (Αμπελωνιακός, Ηρακλής Λάρισας, Απόλλων Λάρισας, Πυργετός κ.α.), ο αμυντικός Νίκος Φιλιππούλης (Αχιλλέας Φ., Δήμητρα Γιάννουλης, Πυργετός, Πλατύκαμπος κ.α.) και ο μέσος Δημήτρης Αετόπουλος (Αχιλλέας Φ., Φαρκαδόνα κ.α.).

Η ομάδα των Σελλάνων τερμάτισε πρώτη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με έναν βαθμό διαφορά από τον 2ο Ατρόμητο Παλαμά και με μόνο μία ήττα. Στα μπαράζ αναδείχθηκε πρώτη κερδίζοντας το Μουζάκι (2-0 εκτός, 4-1 εντός), τους Σοφάδες (2-0 εντός, 1-0 εκτός) και τον Ατρόμητο Παλαμά (1-0 εκτός, ενώ μέσα στην έδρα της ηττήθηκε με 3-1).

Ο Διαγόρας Σεβαστής αναδείχθηκε πρωταθλητής Πιερίας κερδίζοντας στον τελικό των αγώνων μπαράζ τον Όλυμπο Λεπτοκαρυάς με 2-1. Ο προσεχής αντίπαλος του Απόλλωνα Λάρισας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είχε τερματίσει στην πρώτη θέση με προβάδισμα 15 βαθμών από τον 2ο Όλυμπο Λεπτοκαρυάς. Στη διαδικασία των μπαράζ ο Διαγόρας επικράτησε της ΑΕ Καρίτσας με 2-0, ενώ η Λεπτοκαρυά είχε νικήσει την ΠΑΕ Ποντίων με 2-1, ενώ στον τελικό ο Διαγόρας νίκησε 2-1 τη Λεπτοκαρυά.

Προπονητής στον Διαγόρα Σεβαστής είναι ο Διονύσης Τοκατλίδης που πέρσι είχε πανηγυρίσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική με την Πύδνα Κίτρους, ενώ στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας βρίσκονται παίκτες εγνωσμένης αξίας όπως ο έμπειρος Ιωακείμ Μπενίσκος (με θητεία στην Α’ Εθνική), ο Κώστας Αποστολίδης (με παραστάσεις από τη Β’ Εθνική), ο Νίκος Σαββίδης (γνωστός από τη θητεία του στη Γ’ Εθνική με τις ομάδες του Πυργετού και του Μαχητή Τερψιθέας) κ.α.

Τέλος σε ό,τι αφορά στον Ηρακλή Βόλου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ότι ήταν η ομάδα έκπληξη σε ότι αφορά στην κατάκτηση του φετινού τίτλου στη γειτονική Μαγνησία. Το μεγάλο φαβορί ήταν ο Αλμυρός που στον όμιλό του κατέλαβε με χαρακτηριστική άνεση την πρώτη θέση, σε αντίθεση με τον Ηρακλή που δυσκολεύτηκε αρκετά για να πιάσει την κορυφή. Έτσι οι δύο ομάδες διεκδίκησαν τον τίτλο στους αγώνες μπαράζ, με τον Ηρακλή να κερδίζει στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα του με 1-0 και να παίρνει την ισοπαλία 1-1 στο δεύτερο παιχνίδι στον Αλμυρό.

Στον πάγκο του Ηρακλή Βόλου βρίσκεται ο Γιάννης Φασουράκης, ενώ σε ό,τι αφορά στο έμψυχο δυναμικό δίνουν το «παρών» ο γνωστός στο λαρισινό κοινό από τη Θητεία του σε ΑΕΛ και Απόλλωνα Λάρισας (και όχι μόνο) Δημήτρης Μοράλες (γιος του Οράσιο Μοράλες), ο Σπύρος Νούσιας (επί σειρά ετών στις εθνικές κατηγορίες με τη φανέλα της Νίκης Βόλου), ο Σπύρος Γκάγκας (με μεγάλη παρουσία στις Εθνικές κατηγορίες με ομάδες όπως οι Ολυμπιακός Β., Νίκη Βόλου, Θρασύβουλος, Ηλυσιακός, Καστοριά, Λαμία) κ.α.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο Απόλλωνας Λάρισας ξεκινάει τις υποχρεώσεις του εντός έδρας, ενώ στη συνέχεια καλείται να δώσει τρία συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια, τα οποία θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του μίνι πρωταθλήματος και σίγουρα η ομάδα του Μιχάλη Ζιώγα θα προσπαθήσει σ' αυτά να θέσει τις βάσεις της ανόδου. Η διαδικασία για τον πρωταθλητή Λάρισας θα ολοκληρωθεί με δύο εντός έδρας αναμετρήσεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων:

1η αγωνιστική – Κυριακή 15/5

Απόλλων Λάρισας – Α.Ο. Σελλάνων

Διαγόρας Σεβαστής – Ηρακλής Βόλου

2η αγωνιστική – Τετάρτη 18/5

Α.Ο. Σελλάνων – Διαγόρας Σεβαστής

Ηρακλής Βόλου – Απόλλων Λάρισας

3η αγωνιστική – Κυριακή 22/5

Διαγόρας Σεβαστής – Απόλλων Λάρισας

Α.Ο. Σελλάνων – Ηρακλής Βόλου

4η αγωνιστική – Τετάρτη 25/5

Α.Ο. Σελλάνων – Απόλλων Λάρισας

Ηρακλής Βόλου – Διαγόρας Σεβαστής

5η αγωνιστική – Κυριακή 29/5

Διαγόρας Σεβαστής – Α.Ο. Σελλάνων

Απόλλων Λάρισας – Ηρακλής Βόλου

6η αγωνιστική – Κυριακή 5/6

Απόλλων Λάρισας – Διαγόρας Σεβαστής

Ηρακλής Βόλου – Α.Ο. Σελλάνων

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass