Η ΑΕΛ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕ 3-0

Μετά βαΐων και κλάδων

*Τρία γκολ, δύο δοκάρια αλλά και εκπληκτική εμφάνιση *Για ένα πανό διακόπηκε το παιχνίδι για έντεκα λεπτά *Πέντε βαθμούς απέχει πλέον η λαρισινή ομάδα από την άνοδο *Σπουδαία απόδοση από Ροβίθη(πέτυχε δύο γκολ) και Ναγιάρ

Δημοσίευση: 24 Απρ 2016 5:00

 

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας, Χρ. Αρχοντούλης

Φωτ.: Λεων. Τζέκας

Μετά βαΐων και κλάδων πανηγύρισαν οι Λαρισαίοι φίλαθλοι τη χθεσινή εμφάνιση της ΑΕΛ στο Ael Fc Arena όπου κέρδισε με εκπληκτική εμφάνιση την Αναγέννηση Καρδίτσας εύκολα με 3-0 (τα γκολ Ροβίθης 29΄, 31΄ και Μαρουκάκης 54΄) ενώ είχε και δύο δοκάρια με τους Βέρτζο και Μαρουκάκη ένα σε κάθε ημίχρονο.

Πέντε αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής η λαρισινή ομάδα απέχει πέντε βαθμούς από τη Σούπερ Λίγκα και το σύνθημα των φιλάθλων «Ξαναρχόμαστε» γίνεται πραγματικότητα. Η ΑΕΛ δεν χάνει με τίποτα φέτος την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα. Η εμφάνιση αυτή ήρθε να μεγαλώσει το ρεκόρ του Σάκη Τσιώλη που από τη μέρα που ανέλαβε προπονητής της λαρισινής ομάδας όχι απλά δεν έχασε παιχνίδι αλλά δεν δέχθηκε και τέρμα. Σίγουρα η προσφορά του πολύ σημαντική.

Και ο κόσμος πανηγύρισε με την ψυχή του τη νίκη και φάνηκε μετά το τέλος της αναμέτρησης όταν οι παίκτες έκαναν πάνω από δέκα λεπτά να φύγουν από το γήπεδο γνωρίζοντας την αποθέωση και πανηγυρίζοντας μαζί με τον κόσμο.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης ότι υπήρξε διακοπή έντεκα λεπτών σε ...δυο δόσεις (15΄-20΄, 22΄-28΄) με αφορμή ένα πανό που έγραφε «ΕΠΟ, κράτος, αστυνομία βυθισμένοι στην παρανομία». Ο διαιτητής της αναμέτρησης Νεοφυτιάδης ζήτησε να κατέβει το πανό διακόπτοντας την αναμέτρηση μέχρι να γίνει πράξη η εντολή του, προκαλώντας την οργή του κόσμου (το πανό βέβαια προ του κινδύνου μηδενισμού της ομάδας κατέβηκε) που υποδέχθηκε την απόφαση με υβριστικά συνθήματα κατά του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή. Μεγάλο μέρος των φιλάθλων αποδοκίμασε την αθλητική ηγεσία της κυβέρνησης.

Συμπερασματικά η ΑΕΛ στο χθεσινό παιχνίδι έδειξε να μην έχει άγχος και η άνοδος σιγουρεύεται για τη λαρισινή ομάδα. Θα κρατήσουμε τη σπουδαία εμφάνιση του Ναγιάρ (απίστευτες τεχνικές ενέργειες) αλλά και του Μανώλη Ροβίθη που πέτυχε δύο γκολ και πράγματι όταν μπήκε στην αρχική ενδεκάδα ο Μανωλιός η ΑΕΛ έβαλε τα ρούχα της αλλιώς...

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε με αρκετές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με την Κέρκυρα(οι δύο αναγκαστικές λόγω απουσίας του τραυματία Βαρέλα και του τιμωρημένου Αναστασόπουλου που τις θέσεις τους πήραν όπως έγραψε η «Ε» από την Πέμπτη ο Ουρτάδο και ο Μπανούσης ) αλλά δεν άλλαξε την τακτική που ήταν 4-4-1-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ξενοδόχοφ, στην άμυνα οι: Ρέντζας(δεξιά), Γιοβάνοβιτς, Βέρτζος(σέντερ μπακ), Μονιάκης(αριστερά), αμυντικά χαφ ο Μπανούσης με τον Ναγιάρ και στα πλάγια οι: Κουτσιανικούλης(αριστερά),  Ροβίθης(δεξιά), πιο μπροστά ο Ουρτάδο και στην κορυφή ο Μαρουκάκης που πήρε τη θέση του Μπόγιοβιτς.

 Από την αρχή φάνηκε ότι η ΑΕΛ ήταν σε πολύ καλή μέρα αφού οι επιθέσεις γίνονταν κατά κύματα. Ειδικά ο Ροβίθης είχε μεγάλα κέφια έχοντας συμπαραστάτες τον  Ουρτάδο και το Ναγιάρ. Η άμυνα βέβαια έκανε το καθήκον της στο ακέραιο.

Και αν ο Βέρτζος σημάδεψε το δοκάρι στο 8΄ δε έγινε το ίδιο και με τον Ροβίθη που μέσα ένα δίλεπτο(29΄-31΄) παρά  τη διακοπή του αγώνα πέτυχε δύο τέρματα και έδωσε  τέλος ουσιαστικά στις ελπίδες των φιλοξενούμενων για κάτι θετικό.

Τα πόδια των ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ έμοιαζαν να έχουν «φτερά» και κάθε ενέργεια να είναι καλύτερη σε τεχνική από την προηγούμενη. Ο Τσιώλης βέβαια αναγκάστηκε να αλλάξει την τακτική του σε 4-1-4-1 μόλις τραυματίστηκε ο Ουρτάδο και πέρασε στον αγώνα ο Λαμπρόπουλος(μοναδικό αμυντικό χαφ έμεινε ο Μπανούσης).

Στο ίδιο μοτίβο ξεκίνησε το παιχνίδι και στο δεύτερο μέρος  απέναντι στην «πελαγωμένη» Αναγέννηση Καρδίτσας και ο Μαρουκάκης με ένα φανταστικό τέρμα στο 54΄ έκανε το 3-0 ενώ ο ίδιος παίκτης στο 65΄ είχε δοκάρι και δεν μπόρεσε να διπλασιάσει τα τέρματά του.

Από κει και πέρα η ΑΕΛ «έσβησε» κρατώντας δυνάμεις για το επόμενο θεσσαλικό ντέρμπι αυτό της Μεγάλης Τετάρτης στα Τρίκαλα με τη φερώνυμη ομάδα ενώ αξιοσημείωτο γεγονός ήταν μετά τις αλλαγές των Βέρτζου και Γιοβάνοβιτς σέντερ μπακ έπαιξαν ο Μονιάκης με τον Κομεσίδη.  

ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ

6΄: Σέντρα από δεξιά του Ουρτάδο και ο Μαρουκάκης πιάνει σουτ από το σημείο του πέναλτι αλλά μπλοκάρει την μπάλα ο Κουτσόπουλος.

8΄: Εκτέλεση φάουλ από τον Ουρτάδο και ο Βέρτζος πιάνει γυριστό σουτ στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κουτσόπουλου.

9΄: Σουτ του Μπιτέλη έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Ξενοδόχοφ.

29΄: Πάσα του Ουρτάδο στον Ροβίθη που παρά την πίεση αμυνομένου των φιλοξενουμένων κάνει το 1-0.

31΄: Μαρουκάκης, Κουτσιανικούλης αλλάζουν αστραπιαία την μπάλα που καταλήγει στον Ροβίβη και κάνει το 2-0.

 37΄: Σέντρα του Λαμπρόπουλου από δεξιά η μπάλα φθάνει στον Μαρουκάκη που σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή και αποκρούει ο Κουτσόπουλος.

45΄+8: Σουτ του Γκουγκούδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής αποκρούει σε κόρνερ ο Ξενοδόχοφ.

45΄+11: Εκτέλεση  κόρνερ από δεξιά του Λαμπρόπουλου μπλοκάρει δύσκολα ο Κουτσόπουλος.

47΄: Μπαλιά του Ναγιάρ στον Κουτσιανικούλη που μόνος προ του Κουτσόπουλου κάνει άσχημο σουτ και στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

54΄: Εκπληκτική ενέργεια του Μαρουκάκη που ξεπερνάει τον Κισκαμπάνη και με διαγώνιο σουτ κάνει το 3-0.

65΄: Σουτ του Μαρουκάκη έξω από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο Ροβίθης τη στέλνει άουτ.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Κορυφαίοι από την ΑΕΛ οι: Ροβίθης(έβαλε και δύο γκολ), Ναγιάρ και Ουρτάδο(όσο έπαιξε). Από κει και πέρα ο Ξενοδόχοφ δεν πιέσθηκε ο Μονιάκης όπως πάντα σε υψηλή πτήση όπως και ο Ρέντζας.

Ο Βέρτζος είναι... Βέρτζος(καλύτερο σέντερ μπακ της κατηγορίας), ενώ ο Γιοβάνοβιτς έκανε ένα ακόμα καλό παιχνίδι. Ο Κουτσιανικούλης δεν είχε τελειώματα παρά την όρεξή του ενώ ο Μπανούσης σαν αμυντικό χαφ είναι πιο πειθαρχημένος από τον σούπερ ταλαντούχο Αναστασόπουλο. Πήγε πολύ καλά. Ο Μαρουκάκης κυνήγησε το γκολ (πέτυχε ένα και θα μπορούσε αλλά δύο τουλάχιστον) γιατί έχει στόχο να βγει πρώτος σκόρερ της κατηγορίας.

Ο Λαμπρόπουλος κινητικός, ο Κομεσίδης σταθερός ενώ ο Κοντοχρήστος αγωνίσθηκε λίγο και δεν κρίνεται.

Από την Αναγέννηση Καρδίτσας μόνο ο Τζέκος ήταν μαχητικός όταν μπήκε ως αλλαγή και ο τερματοφύλακας Κουτσόπουλος είχε ορισμένες καλές επεμβάσεις. Από κει και πέρα το χάος...

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής  Νεοφυτιάδης (Κορινθίας) αυστηρός στη διακοπή του αγώνα (έχουμε δει χειρότερα πανό αλλά όχι ανάλογες ενέργειες) και δεν έδωσε πέναλτι στο ξεκίνημα του αγώνα σε ανατροπή του Ροβίθη. Σωστοί στις υποδείξεις οι βοηθοί: Μπετσόγλου (Κορινθίας), Χριστάκογλου (Χαλκιδικής).

Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Γιοβάνοβιτς, Τζέκος, Γκουγκούδης, Μπιτέλης, Δημόπουλος.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ(Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Μονιάκης, Γιοβάνοβιτς(50΄ Κομεσίδης), Βέρτζος(71΄ Κοντοχρήστος), Μπανούσης, Ουρτάδο(32΄ Λαμπρόπουλος), Ναγιάρ, Ροβίθης, Κουτσιανικούλης, Μαρουκάκης.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Κ.(Σάκης  Θεοδοσιάδης):        Κουτσόπουλος, Σάββας(46΄ Υφαντής), Μπλέντι, Δημόπουλος, Κισκαμπάνης, Καραχάλιος(46΄ Τζέκος), Σκαθαρούδης, Κοντός, Τσούκαλος(62΄ Τζαννής), Μπιτέλης, Γκουγκούδης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass