Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΓΣΛ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΕΡΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΤΗΝ «Ε»

Κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν το ΓΣΛ

* Οι καταγγελίες που μου ήρθαν εξετάζονται από νομικής και οικονομικής πλευράς * Έκτακτη γενική συνέλευση για το καλό της ομάδας και τη συσπείρωσή της

Δημοσίευση: 16 Απρ 2016 8:35

 

Του Σωτ. Κέλλα

Η ανασύσταση του ΓΣΛ αποτέλεσε σίγουρα την περσινή χρονιά μια ευχάριστη είδηση για τους φίλους του λαρισινού μπάσκετ και κυρίως για όλες τις γενιές (δεν ήταν και λίγες…) που πέρασαν από το σωματείο από τη στιγμή που το ίδρυσε ο αείμνηστος Νίκος Σακελλαρίου.

Πρόεδρος στην ομάδα βρέθηκε ο Γιάννης Κατέρης κυρίως για συναισθηματικούς λόγους (μεγάλωσε με τις αγωνιστικές εικόνες του Γυμναστικού) που αν κάτι έχει κάνει εντύπωση είναι η σιωπή του…

Χθες μιλήσαμε μαζί του και το πρώτο που μας είπε ήταν: «Θέλω να δώσω πραγματικά συγχαρητήρια στην ΑΕΛ και εύχομαι ολόψυχα να ανέβει στην Α2 εθνική κατηγορία γιατί θεωρητικά με μικρότερο μπάτζετ από μας κατάφερε να είναι πιο αποτελεσματική. Αυτή είναι η ομορφιά του αθλητισμού. Δίκαια βρέθηκε πάνω από μας βαθμολογικά αφού εμείς χάσαμε αδικαιολόγητα παιχνίδια από το Στρατώνι και την ΕΑΚ Θεσσαλονίκης».

*Μετανιώσατε που ασχοληθήκατε με τον χώρο;

«Καθόλου, ήταν ένα ωραίο ταξίδι και σίγουρα πλήρωσα «δίδακτρα» για την πρώτη χρονιά. Μπορεί ακριβά, μπορεί φθηνά δεν ξέρω. Έκανα λάθη τα οποία με εξέθεσαν αλλά αν δεν κάνεις λάθη πώς θα κοιτάξεις την επόμενη μέρα; Πρώτη χρονιά στην ομάδα και για μένα ήταν σημαντικό ότι ο ΓΣΛ αναγεννήθηκε και αυτό νομίζω έφερε χαρά σε όλη την πόλη. Φέραμε παίκτες γνωστούς παίκτες στο λαρισινό κοινό, επαναπατρίσαμε Λαρισαίους σαν τον Γιάννη Βαβάτσικο και γενικά κάναμε τέτοιες κινήσεις που να δώσουμε ντόπιο χρώμα στην ομάδα. Τώρα αν κάποιοι στο εγχείρημα που κάναμε δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν ή να είναι αντάξιοι των προσδοκιών αυτό συμβαίνει παντού.

Μπορεί κάποιοι να με εξέθεσαν εγώ φταίω γι’ αυτό γιατί τους επέλεξα, αλλά από την άλλη σίγουρα δεν είχαμε και τη μέγιστη βοήθεια από τους ανθρώπους που ανδρώθηκαν στο Γυμναστικό.

Θα πω ακόμα ότι έφθασα να βαρύνομαι με υποχρεώσεις που δεν γνώριζα και δεν υπέγραψα. Όσον αφορά τις καταγγελίες που περιήλθαν πρόσφατα σε γνώση μου ως νόμιμος εκπρόσωπος της ομάδας που είμαι σχετικά με τη δράση ορισμένων προσώπων που εκμεταλλεύτηκαν διοικητικές τους θέσεις και ενεργούσαν δήθεν επ’ ονόματι μου δίχως να νομιμοποιούνται θα εξεταστούν από νομικούς και οικονομικούς συμβούλους. Αυτή τη στιγμή άρχισαν να διενεργούν ελέγχους σε βάθος για να διαπιστωθούν τυχόν τέλεση παρανόμων και ποινικά κολάσιμων πράξεων σε βάρος του συλλόγου και αν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο θα προβούμε σε νομικές ενέργειες και δίωξη κατά των υπαιτίων».

*Τι σκέφτεστε να κάνετε;

«Το πρώτο που θα γίνει είναι γενική συνέλευση όσων θέλουν να βοηθήσουν το ΓΣΛ στην προσπάθεια που κάνει για να ξαναπάρει τη θέση που του αρμόζει στον χάρτη του ελληνικού μπάσκετ. Στη γενική συνέλευση καλώ να είναι όσοι πέρασαν από το ΓΣΛ με οποιοδήποτε τρόπο. Εγώ πιστεύω ότι έβαλα ένα μικρό λιθαράκι και η σιωπή που είχα σε όλη τη χρονιά δυστυχώς θεωρήθηκε αδυναμία. Σε δύσκολους οικονομικούς καιρούς που οι επιχειρηματίες δίνουν προτεραιότητα στην προσπάθεια της επιβίωσης εγώ αποφάσισα να ασχοληθώ με το μπάσκετ και να βοηθήσω το λαρισινό αθλητισμό. Είμαι ευχαριστημένος βέβαια από τις ακαδημίες όπου αρκετά παιδιά ήρθαν και μαθαίνουν μπάσκετ χάρη στις προσπάθειες των προπονητών».

*Φέρατε δύο αξιόλογους προπονητές τον Πρίμορατς και τον Ζαφειρούδη. Τι σκέφτεστε..

«Για το θέμα του προπονητή τίποτα. Το μόνο που είπα στον ίδιο αλλά καις τους παίκτες είναι να τερματίσουν όσο το δυνατόν ψηλότερα βαθμολογικά και ο πήχης είναι στην τρίτη θέση τελειώνοντας το πρωτάθλημα. Θα είναι τιμητικό για μας και ζητώ από τον κόσμο του Γυμναστικού να στηρίξει την ομάδα στον αγώνα με τα Ανατόλια. Ένα παιχνίδι που θέλω να κερδίσουμε και να δώσουμε χαρά στους φίλους μας αλλά και να δείξουμε ότι παρότι δεν υπάρχει άμεσος στόχος η ομάδα θα παίξει σοβαρά μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass