ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΑΛΕΞΟΥΛΗ, ΣΤΕΦΑΝΗ ΚΑΙ ΧΟΛΕΒΑ

Εμπειρίες από Μαδρίτη και Ρεάλ

* Επισκέφθηκαν και τα Τ.Ε.Φ.Α.Α. της ισπανικής Πρωτεύουσας

Δημοσίευση: 15 Απρ 2016 8:30

 

Στη Μαδρίτη βρέθηκαν οι Λαρισαίοι προπονητές Αλεξούλης Ιωάννης, Στεφανής Ευάγγελος και Χολέβας Ζήσης προκειμένου να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις τη Ρεάλ και το Πανεπιστήμιο Φυσικής Αγωγής της Μαδρίτης. Το ταξίδι ήταν καθαρά εκπαιδευτικό και το διοργάνωσε ο καθηγητής της ειδικότητας ποδοσφαίρου του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Τρικάλων του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Dr Ζήσης Παπανικολάου (Ph.D).

Η αποστολή επισκέφθηκε το γήπεδο της REAL το Santiago Bernabeu, το προπονητικό κέντρο της και τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου.

Στο γήπεδο της REAL ξεναγήθηκαν στο μουσείο, στις εξέδρες, αποδυτήρια και στον αγωνιστικό χώρο ενώ σε άλλη ημέρα φιλοξενήθηκαν στο παιχνίδι της REAL με την EIBAR.

Στο προπονητικό κέντρο η αποστολή είχε το προνόμιο να επισκεφθεί όλους τους χώρους, να παρακολουθήσει προπονήσεις σε καθημερινή βάση σε διάφορες ηλικίες, να μιλήσει με προπονητές, να παρακολουθήσει διάλεξη για τον τρόπο λειτουργίας και φιλοσοφίας της, και τέλος να δει παιχνίδια της Κ16 & Κ10 της REAL με την ATHLETICO.

To Bernabeu είναι ένα γήπεδο εντυπωσιακό με το μουσείο του να καταγράφει όλη της ιστορία της REAL από σύγχρονα εποπτικά μέσα δίνοντας μεγάλη αξία σε αυτούς που έγραψαν και γράφουν την ιστορία της. Τα διαρκείας εισιτήρια ξεπερνούν τα 60.000, το γήπεδο γεμίζει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι μέσα σε μισή ώρα πριν το παιχνίδι, οι θεατές αποτελούνται από οικογένειες με ελάχιστους φανατικούς οπαδούς ενώ οποιαδήποτε κακή συμπεριφορά σταματά αμέσως καθώς οι άνθρωποι ασφαλείας ξεπερνούν τα 1.200 άτομα ενώ έξω από το γήπεδο υπάρχει έφιππη αστυνομία και αστυνομικοί με σκυλιά. Χαρακτηριστικό της φιλοσοφίας των ομάδων ήταν το γεγονός ότι μετά το παιχνίδι χιλιάδες φίλαθλοι της REAL περίμεναν να χαιρετήσουν τα ποδοσφαιρικά τους είδωλα δίπλα στους φιλάθλους της EIBAR που περίμεναν και αυτοί με τη σειρά τους να δουν τη δική τους αποστολή, να τους χαιρετήσουν παρ΄όλη την ήττα με 4-0.

Το προπονητικό κέντρο της REAL βρίσκεται έξω από την πόλη σε μια έκταση της οποίας έχουν χρησιμοποιήσει μόνο το 35%. Έχουν 13 προπονητικά γήπεδα ( όλα με εξέδρες 1000 ατόμων μέχρι 2.000) και ένα μικρό στάδιο για τν 2η ομάδα που αγωνίζεται στην Β΄ Εθνική Ισπανίας, ένα τεράστιο κτιριακό συγκρότημα με αποδυτήρια για να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα όλα τα γήπεδα, με ατομικό ερμάριο για κάθε παίχτη, με γραφεία για όλους τους ειδικούς συνεργάτες (εργοφυσιολόγους, ψυχολόγους, τμήμα εποπτικών μέσων, εργαστήριο βιοκινητικής), κέντρο αποκατάστασης, ξενοδοχειακή μονάδα, κλειστή σάλα για ασκήσεις 2χ2, μεγάλη αίθουσα φροντιστών και ρουχισμού-εξοπλισμού, τεράστια parking , περιβάλλοντα χώρο με φυσικό περιβάλλον σε κάθε γήπεδο (όλα τα λουλούδια έχουν μόνο τα χρώματα της REAL). Οι προπονήσεις της μεγάλης ομάδος είναι ανοιχτές δύο φορές τον χρόνο. Το κάθε τμήμα έχει προπονητή, βοηθό, προπονητή τερματοφυλάκων και συνεργασία με όλα τα εξειδικευμένα τμήματα της ομάδος. Ο στόχος της ακαδημίας τους είναι όχι μόνο να φθάνουν στην πρώτη ομάδα αλλά να παίξουν σε παγκόσμιο επίπεδο είτε στη REAL είτε σε άλλες ομάδες. Το συμπέρασμα της επίσκεψης είναι ότι πρόκειται για μια από τις τελειότερες ποδοσφαιρικές εταιρίες που ξέρει να δημιουργεί ποδοσφαιρικό προϊόν και να το διαχειρίζεται σωστά. Με αυτό τον τρόπο είναι μια από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές βιομηχανίες στον κόσμο.

Το πανεπιστήμιο Αθλητισμού της Μαδρίτης έδειξε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο στον αθλητισμό της Ισπανίας. Τεράστιες εγκαταστάσεις στις οποίες πέρα από τους φοιτητές στεγάζονται σχεδόν όλοι οι αθλητές των εθνικών τους αθλημάτων. Υψηλών προδιαγραφών δομές με στόχο τη δημιουργία υψηλού επιπέδου καθηγητών Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα ανά άθλημα. Η ειδικότητα ποδοσφαίρου συνεργάζεται με όλες τις επαγγελματικές ομάδες στον τομέα έρευνας και παρακολούθησης και αναγνωρίζεται επίσημα από την ποδοσφαιρική τους Ομοσπονδία.

Οι τρεις Λαρισαίοι προπονητές πραγματικά αισθάνονται τυχεροί που συμμετείχαν σε αυτή την αποστολή και εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στον καθηγητή κ. Παπανικολάου Ζήση, για την ευκαιρία που τους δόθηκε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass