ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Η Βανακάρα θα ανάψει τη φλόγα στη Λάρισα

*Χρήματα σε ομάδες από τον Δήμο αλλά και σκέψεις για διαπαραταξιακή

Δημοσίευση: 07 Απρ 2016 7:59

 

Του Σωτ. Κέλλα

Η 37χρονη πρώην αθλήτρια του Πελασγού Λάρισας Ασημίνα Βανακάρα επιλέχθηκε να κάνει την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στη Λάρισα στις 25 Απρίλιου στο πέρασμα που θα κάνει από τη θεσσαλική πρωτεύουσα για να μεταβεί στο Ρίο της Βραζιλίας. Μια διάκριση που σίγουρα τη δικαιούτο η Λαρισαία πρωταθλήτρια του επτάθλου (κάτοχος για πέντε χρόνια του πανελληνίου ρεκόρ 5927 βαθμούς) ενώ ήταν η πρώτη Λαρισαία αθλήτρια που μετείχε σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Σίδνεϊ 2000) και επίσης είναι η πρώτη γυναίκα στη Λάρισα που θα κάνει την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας.

Η Βανακάρα έχει κατακτήσει μετάλλια σε μεσογειακούς, βαλκανικούς αγώνες, πέτυχε πέντε πανελλήνιες νίκες σε αγώνες γυναικών αλλά και σε όλες τις άλλες κατηγορίες. Εκτός από το έπταθλο διακρινόταν και για τις επιδόσεις της στο άλμα εις μήκος.

Επίσης λαμπαδηδρόμοι θα είναι ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων Αποστόλης Καλογιάννης, ο πρώην μπασκετμπολίστας της εθνικής Κωφών Παναγιώτης Ντικούδης, η χορεύτρια Ελένη Μάρκου και ένας πολίτης που διακρίνεται για το ολυμπιακό ιδεώδες.

ΧΡΗΜΑΤΑ

Με απόφασή του προχθές το δημοτικό συμβούλιο Λάρισας ενέκρινε οικονομική ενίσχυση 2.000 ευρώ στα σωματεία του ΝΟΛ και του ΠΑΣ Πηνειός(ποδηλασία) ενώ έχει εγκρίνει και το ποσό των 4.000 ευρώ στον Φιλαθλητικό (ομάδα Α1 εθνικής γυναικών) και 1000 ευρώ στην ΕΑΛ.

ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες στις σκέψεις της Δημοτικής Αρχής είναι η δημιουργία διαπαραταξιακής ομάδας για τον αθλητισμό με συντονιστή τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο σε θέματα αθλητισμού Γιώργο Κωσταρόπουλο. Θα ζητηθεί απ΄ όλες τις παρατάξεις να υπάρξει ένας τακτικός και ένας αναπληρωματικός σύμβουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass