"Clasico" γοήτρου το Σάββατο στη Βαρκελόνη

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2016 13:11

Το "clasico" Μπαρτσελόνα-Ρεάλ, που θα γίνει το βράδυ του Σαββάτου (21:30) στο «Καμπ Νου», δεσπόζει στο πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής της Primera Division. Το μεγάλο ντέρμπι του ισπανικού πρωταθλήματος έχει αυτή τη φορά περισσότερο χαρακτήρα γοήτρου, αφού οι «μπλαουγκράνα» έχουν ξεφύγει στην κορυφή με διαφορά δέκα βαθμών από την αντίπαλό τους (η οποία μάλιστα είναι τρίτη, ένα βαθμό πίσω από την Ατλέτικο) και μοιάζει πολύ δύσκολο να χάσουν τον τίτλο, ακόμη κι αν ηττηθούν το Σάββατο. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε θέλει βεβαίως να επεκτείνει το αήττητο σερί της, που έχει φτάσει τα 39 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, και παράλληλα να επιβεβαιώσει την εικόνα υπεροχής έναντι των «μερένγκες», που από την πλευρά τους «διψούν» να πάρουν ρεβάνς για το ντροπιαστικό 0-4 του πρώτου γύρου στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες έχουν μπροστά τους και τα πρώτα παιχνίδια για την προημιτελική φάση του Champions League, όπου η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Τρίτη την Ατλέτικο και η Ρεάλ παίζει την Τετάρτη στη Γερμανία με τη Βόλφσμπουργκ. Επίσης, σημαντική παράμετρος του ντέρμπι είναι ότι οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές των δύο αντιπάλων προέρχονται από αγώνες των εθνικών ομάδων τους, με τους «μπλαουγκράνα» να είναι σαφώς πιο ταλαιπωρημένοι, καθώς διαθέτουν περισσότερους Νοτιοαμερικανούς διεθνείς, οι οποίοι είχαν μακρινό ταξίδι και επίσημους αγώνες για τα προκριματικά του Μουντιάλ (σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους διεθνείς που έδωσαν φιλικά).

Νωρίτερα το Σάββατο η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται την Μπέτις και θέλει νίκη για να παραμείνει δεύτερη, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του "clasico". Στη «μάχη» για έξοδο στο Champions League, η Βιγιαρεάλ δοκιμάζεται στο «Ιπουρούα» απέναντι στη βαθμολογικά αδιάφορη Εϊμπάρ και θέλει να επανέλθει στις νίκες (μετράει δύο βαθμούς στα τελευταία τέσσερα ματς), ώστε να διατηρήσει το προβάδισμα ασφαλείας έναντι των τριών ομάδων που την καταδιώκουν και οι οποίες παίζουν εντός έδρας: η Σεβίλη με τη Σοσιεδάδ, η Θέλτα με τη Λα Κορούνια στο τοπικό ντέρμπι της Γαλικίας και η Αθλέτικ Μπιλμπάο με τη Γρανάδα. Όσο η χρονιά πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της, αυξάνεται το ενδιαφέρον και στην «ουρά» της βαθμολογίας, όπου αυτή την εβδομάδα υπάρχουν δύο κρίσιμα παιχνίδια: το αυριανό των ισόβαθμων Ράγιο Βαγεκάνο και Χετάφε και η δευτεριάτικη μάχη των ουραγών, μεταξύ της Λεβάντε και της Σπόρτινγκ Χιχόν.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος:

Ράγιο Βαγεκάνο-Χετάφε 1/4

Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπέτις 2/4

Λας Πάλμας-Βαλένθια 2/4

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 2/4

Θέλτα-Λα Κορούνια 2/4

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Γρανάδα 3/4

Μάλαγα-Εσπανιόλ 3/4

Εϊμπάρ-Βιγιαρεάλ 3/4

Σεβίλη-Σοσιεδάδ 3/4

Λεβάντε-Σπόρτινγκ Χιχόν 4/4

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 30 αγώνες)

Μπαρτσελόνα           76

Ατλέτικο Μαδρίτης  67

Ρεάλ Μαδρίτης         66

Βιγιαρεάλ                  54

Θέλτα                       48

Σεβίλη                       48

Αθλέτικ Μπιλμπάο   47

Μάλαγα                    39

Εϊμπάρ                     38

Λα Κορούνια            36

Σοσιεδάδ                  35

Εσπανιόλ                 35

Μπέτις                     34

Βαλένθια                 34

Λας Πάλμας            33

Ράγιο Βαγεκάνο      28

Γρανάδα                  28

Χετάφε                    28

Σπόρτινγκ Χιχόν      27

Λεβάντε                  24

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass