ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ ΕΚΑΝΕ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΔΕΚΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΦΕΤΩΝ ΣΤΑΜΑΤΗ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

Απερρίφθη η αίτηση Μαρινάκη για άρση των περιοριστικών όρων

* Παραμένει η απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2016 9:00

 

Σε ισχύ παραμένει για τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη η απαγόρευση ενασχόλησής του με οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετική με το ποδόσφαιρο, μετά το χθεσινό βούλευμα (490/2016) του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας, το οποίο έκανε εξ ολοκλήρου δεκτή την πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών κ. Σταμάτη Δασκαλόπουλου, περί απόρριψης του αιτήματος Μαρινάκη για άρση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί για τη γνωστή υπόθεση που συνδέεται με «παράνομες πράξεις στο χώρο το ποδοσφαίρου».

Με το χθεσινό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, γίνεται δεκτή μόνο η μείωση της υποχρέωσης εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα που έχει επιβληθεί στον κ. Μαρινάκη, από δύο σε μία φορά τον μήνα.

Ο κ. Μαρινάκης είναι αντιμέτωπος, μαζί με παράγοντες και σχετιζόμενους με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, με κατηγορίες που αφορούν ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης, δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις από συνήθεια, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία σε έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επιδίωκε ο δράστης και απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Για την υπόθεση αυτή απολογήθηκε στις 18 του περασμένου Ιουνίου ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με την ομόφωνη γνώμη του αρμόδιου Εισαγγελέα του επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 200 χιλιάδων ευρώ και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και υποχρέωσης παρουσίας δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Η δικογραφία για τη συγκεκριμένη υπόθεση μελετάται από τον Εισαγγελέα Εφετών κ. Σταμάτη Δασκαλόπουλο προκειμένου να υποβάλει στο Συμβούλιο Εφετών πρόταση για την παραπομπή ή μη σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τόσο του κ. Μαρινάκη όσο και των υπολοίπων εμπλεκομένων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass