ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ

Χίλιες θέσεις έμειναν για το Run Greece

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2016 8:05

 

 

Το Run Greece αποτελεί πλέον μια διοργάνωση θεσμός για την πόλη καθώς χθες οι υπεύθυνοι της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας ανέφεραν ότι οι συμμετοχές για τον αγώνα που θα γίνει την Κυριακή 27 Μαρτίου θα ολοκληρωθούν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη αφού απομένουν μόνο χίλιες θέσεις εκ των οποίων 700 για τα 5 χιλιόμετρα και 300 για τα 10 χιλιόμετρα. Παράλληλα εδώ και μέρες έχουν κλείσει οι συμμετοχές για τον αγώνα παίδων.

Ο αγώνας διοργανώνεται από το ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λάρισας  που συνδυάζει την άθληση με τη στήριξη του έργο του Συλλόγου Θαλασσαιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου Λάρισας, «Αγ. Γεώργιος».

Για τη σημασία των Αγώνων Δρόμου  ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας Απ. Γούλας, ανέφερε τα εξής:

 «Ο αθλητισμός και η άσκηση είναι ένα αναπόσπαστο μέρος της ζωής για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, πόσο μάλλον για εμάς τους Έλληνες, όπου οι αθλητικοί αγώνες αποτέλεσαν έναν από τους πιο ενδιαφέροντες και  πολυσύνθετους θεσμούς από την αρχαία Ελλάδα.

Μολονότι, οι ρίζες του ελληνικού αθλητισμού μπορούν να αναζητηθούν στην Εποχή του Χαλκού, οι  πρώτες δραστηριότητες συνδέθηκαν με την έννοια της αθλητικής άμιλλας, το ομαδικό πνεύμα και το ευ αγωνίζεσθαι. Έννοιες τόσο παλιές και συνάμα τόσο σύγχρονες και επίκαιρες που επαναπροσδιορίζουν τη σημασία  τους και την προστιθέμενη αξία τους μέσα από τον Μαζικό Αθλητισμό.

Ο Μαζικός Αθλητισμός, μία ανερχόμενη στάση ζωής, στηρίζεται στη συνειδητή επιλογή της άσκησης που μέσα από τη συμμετοχή, τη  συνεργασία, το διάλογο, το ομαδικό πνεύμα και την αλληλεγγύη προάγει  τη σωματική και ψυχική ευεξία και προωθεί βασικές κοινωνικές αξίες. Συνεπώς, πέρα από τα προφανή οφέλη της άσκησης, οι αγώνες πόλης έχουν πολλαπλά και πολυδιάστατα οφέλη για τον άνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο.

Η πόλη της Λάρισας, ακόμη μία φορά επικεντρώνεται στον λαϊκό αθλητισμό και μέσα από τη  συνεργασία των αθλητικών οργανώσεών της, των δημόσιων αρχών και άλλων φορέων, φιλοδοξεί να ενεργοποιήσει εκ νέου τους κατοίκους της και όλοι μαζί να προωθήσουν τις θετικές αξίες που σχετίζονται με τον αθλητισμό».       

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές ολοκληρώνονται με τη συμπλήρωση των ορίων συμμετοχής ανά αγώνα ή την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016, στον βαθμό που τα άρια συμμετοχής δεν έχουν συμπληρωθεί νωρίτερα. Όσοι εκ των συμμετεχόντων έχουν υποβάλλει την εγγραφή τους μέχρι τις 15 Μαρτίου 2016 θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τυπωμένο το όνομά τους επάνω στον αριθμό συμμετοχής τους.

Εγγραφές μετά τις 22 Μαρτίου θα είναι δυνατές μόνο εφόσον δεν έχουν συμπληρωθεί τα παρακάτω όρια συμμετοχής και μόνο το Σάββατο 26 Μαρτίου 2016 στο Κεντρο Εγγραφών ''ΘΕΑΤΡΟ ΟΥΗΛ'' (Άνθιμου Γαζή 29 & Κουμουνδούρου), από όπου όλοι οι δρομείς θα παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους.

Οι εγγραφές για τους Αγώνες 5 και 10χλμ μπορούν να γίνουν με την συμπλήρωση της σχετικής έντυπης αίτησης σε ένα από τα παρακάτω σημεία:

- Γραφεία Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, Παναγούλη 2 (3ος όροφος): Δευτέρα – Παρασκευή, 09.00-14.00 & 18.00-20.00

- Περιφέρεια Θεσσαλίας (ισόγειο), Κουμουνδούρου & Παπαναστασίου: Δευτέρα – Παρασκευή, 10.00-13.00

- Δήμο Λαρισαίων, Ίωνος Δραγούμη 1: Δευτέρα – Παρασκευή, 10.00-13.00

ΟΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Το όριο συμμετοχής στον αγώνα είναι 4.500 δρομείς.

Αγώνας 10χλμ: 800

Αγώνας 5χλμ: 2800

Αγώνας Παιδιών: 900

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass