ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΛ

Μπαράζ επιστολών

*Από τον Ζήση Τσουμάνη και τον Κώστα Βασίλαγα

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2016 10:33

Η δήλωση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια για την πρόταση του επιχειρηματία Κώστα Βασίλαγα για αγορά μετοχών με μεσολαβητή Λαρισαίο πρώην διοικητικό έφερε δύο επιστολές τη χθεσινή μέρα. Η πρώτη ήταν του Λαρισαίου που εμπλέκεται του Ζήση Τσουμάνη (αποκάλυψε ο ίδιος το όνομά του) και η δεύτερη του Κώστα Βασίλαγα.

Αναλυτικά η πρώτη επιστολή του κ. Ζήση Τσουμάνη αναφέρει τα εξής:

«Σε απάντηση της ανακοίνωσης που έκανε ο κ. Κούγιας και αναφέρεται στο πρόσωπο μου θα ήθελα να αναφέρω ότι κάνοντας σ’ αυτή πολλές λανθασμένες τοποθετήσεις ή έχει επιλεκτική μνήμη ή δεν του αρέσει να λέει την αλήθεια.

Κύριε Κούγια

1)Τον κύριο Κώστα Βασίλαγα τον γνώρισες το Σάββατο το μεσημέρι σε γεύμα που σε κάλεσα εγώ προσωπικά να έρθεις όπου βγήκατε και φωτογραφία μαζί και αναφέρθηκε οι Αφοι Βασίλαγα να γίνουνε χορηγοί στη ομάδα οπότε είναι λάθος η τοποθέτηση ότι δεν τον γνωρίζεις.

2) Όσο για τον αγώνα του Σαββάτου που αναφέρεις ότι σου τηλεφώνησα και εξέφρασα την επιθυμία να παρακολουθήσω το παιχνίδι τζάμπα πώς έγινε αυτό όταν το Σάββατο το μεσημέρι φάγαμε μαζί;

Τόσο εγώ όσο και ο αδελφός μου Παναγιώτης έχουμε διαρκείας VVIP, αν δεν το γνωρίζεις, οπότε είναι άτοπο να λες ότι σου εξέφρασα την επιθυμία μου να δω το παιχνίδι τζάμπα και επειδή η Λάρισα είναι μικρή πόλη ξέρουμε ποιος είναι τζαμπατζής και ποιος δεν είναι.

Επίσης γνωρίζεις πολύ καλά ότι είμαι από τους φιλάθλους που ακολουθώ την ομάδα και στα εκτός έδρας αφού δίπλα-δίπλα καθόμαστε στους αγώνες, όπως στον αγώνα με τον Κισσαμικό στο Ρέθυμνο που πετάξαμε αεροπορικώς από Αθήνα μαζί και μας φιλοξένησες με τον γιο μου στο σπίτι σου στο Ηράκλειο.

Όπως επίσης όταν μετά τον αγώνα με τον Απόλλωνα Αθηνών στην Αθήνα μου έδωσες τα χρήματα να πάω να τα δώσω να πληρωθούν κάποιοι ποδοσφαιριστές γιατί με εμπιστευόσουν.

Όπως μετά το παιχνίδι με την Παναχαϊκή που φάγαμε μαζί με την αποστολή μετά τον αγώνα και αλλά πολλά.

3) Όσο για τον ενδιαφέρον μου να αγοράσω μετοχές και δεν ήρθα στο ραντεβού με μπέρδεψες με κάποιον άλλο από τους πολλούς που ήρθες σε επαφή γιατί μαζί δεν μιλήσαμε ποτέ για αριθμούς

οπότε είναι άλλη μία λάθος τοποθέτηση.

Αν θελήσω να αγοράσω μετοχές θα αγοράσω μόνο το πλειοψηφικό πακέτο, οπότε μην ανησυχείς προς το παρόν.

4) Αν επιθυμούσα να γίνω παράγοντας στην ΑΕΛ όπως αναφέρθηκες θα ήμουν από το καλοκαίρι. Εάν θυμάσαι ότι στην πρώτη συγκέντρωση τον μετόχων στα γραφεία της ΠΑΕ, προτού ανακοινώσεις το Δ.Σ., είπες παρουσία όλων των παρευρισκομένων ότι ήθελες να έχεις στη διοίκηση μαζί σου τους αδελφούς Τσουμανη και τον Δημήτρη Έξαρχο όπου τους θεωρείς πετυχημένους επιχειρηματίες και αξιόλογα άτομα οπότε είναι άλλη μία λάθος τοποθέτηση ότι εξέφρασα την επιθυμία μου να συμμετάσχω στην διοίκηση την παρούσα χρονική περίοδο

5) Όσο για τους αδελφούς Βασίλαγα αν ήρθανε στο γήπεδο η όχι, ήρθαμε στο γήπεδο και μάλιστα μιλήσαμε και στο πέναλτι παρακολουθώντας το παιχνίδι δίπλα δίπλα. Και άλλη μία λάθος τοποθέτηση ότι δεν γνωρίζεις αν ήρθε στο γήπεδο.

Οι αρχές και οι αξίες μου είναι σταθερές και ακλόνητες γι' αυτό όσο θα είσαι στην ΑΕΛ θα είμαι δίπλα σου για το καλό της ομάδας και να γνωρίζεις ότι το χαμόγελο μου δεν είναι αδυναμία αλλά σεβασμός στον συνάνθρωπο μου.

Εγώ όμως δεν μπορώ να απολογούμαι για κανέναν ενδιαφερόμενο επενδυτή που ενδιαφέρεται για την ΑΕΛ παρά μόνο για μένα.

Εγώ γεννήθηκα ΑΕΛ (Γεννήθηκα και μεγάλωσα 100 μέτρα από το Αλκαζάρ) ενώ εσύ έγινες πριν 9 μήνες.

Θα ήθελα όταν αναφερθείς ξανά στο πρόσωπο μου να με αναφέρεις με το όνομα μου και όχι σαν Λαρισαίο παράγοντα γιατί δεν υπήρξα ποτέ παράγοντας παρά φίλαθλος της ΑΕΛ που με ενδιαφέρει μόνο το καλό της.

Το ελάχιστο που θα πρέπει να κάνεις κ. Κούγια είναι να παραδεχτείς τις λάθος τοποθετήσεις σου στον δημοσιογράφο του Αθηναϊκού site που έδωσες συνέντευξη.

Και όπως λέει ο λαός μας: Ο έξυπνος άνθρωπος παραδέχεται το λάθος του.

ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ ΑΕΛ

Ζήσης Τσουμάνης»

Σ.Σ.Ο κ. Τσουμανης μας έστειλε και επισυναπτόμενες σχετικές φωτογραφίες.

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΣΙΛΑΓΑΣ

Επιστολή έστειλε και ο ενδιαφερόμενος για αγορά μετοχών επιχειρηματίας κ. Κώστας Βασίλαγας που υποστηρίζει τα εξής:

«Αγαπητοί φίλοι

Με έκπληξη ενημερώθηκα για τον θόρυβο και κάποια αρνητικά σχόλια που έγιναν στη Λάρισα με αφορμή την επιστολή ενδιαφέροντος να βρεθώ και εγώ μέλος της οικογένειας της ΑΕΛ.

Θα πρέπει να κάνω κάποιες διευκρινίσεις για το ιστορικό της υπόθεσης.

Το Σάββατο στις 5 Μαρτίου βρέθηκα στη Λάρισα για επαγγελματικούς λόγους. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας ο συνεργάτες μου στη Λάρισα Αφοι Ζήσης και Παναγιώτης Τσουμάνης, εγώ με τον αδελφό μου Πάνο γευματίσαμε σε εστιατόριο της πόλης καλεσμένοι του Ζήση Τσουμάνη. Εκεί ήταν παρών και ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ κ. Αλέξης Κούγιας επίσης καλεσμένος του Ζήση Τσουμάνη. Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση και από τα πρώτα λεπτά της γνωριμίας μας με εντυπωσίασε το πάθος αλλά και το όραμα του για την ΑΕΛ και εκεί του έκανα την πρώτη νύξη για κάποια μορφή χορηγίας.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, όντας ποδοσφαιρόφιλοι, παρακολουθήσαμε τον νικηφόρο αγώνα της ΑΕΛ με τον Απόλλωνα της Αθήνας. Αυτό που ζήσαμε ήταν για μας πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Ο όγκος των φιλάθλων, το πάθος και ο παλμός του κόσμου, το γήπεδο, όλα ήταν εντυπωσιακά.

Δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να πουλήσω ΑΕΛοφροσύνη από ένα απόγευμα που έζησα την ΑΕΛ. Αλλά δεν μπορεί κανείς να κρίνει τον θαυμασμό και τον σεβασμό που ένιωσα για την ομάδα αυτή γιατί είναι κάτι που αφορά μόνο εμένα.

Σκέφθηκα όμως ότι σε αυτή την προσπάθεια της ΑΕΛ για επιστροφή στις μεγάλες κατηγορίες και γιατί όχι και στην Ευρώπη, θα ήθελα και θα μπορούσα να συμμετέχω.

Έτσι έστειλα μια επιστολή ενδιαφέροντος στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΛ και ζήτησα να κοινοποιηθεί στην εφημερίδα “Ελευθερία”.

Ο λόγος που έγινε αυτό είναι το γεγονός ότι έχω μάθει ότι κάνω να το κάνω ανοιχτά και δημόσια.

Αν θέλει κάποιος να διαβάσει καλοπροαίρετα την επιστολή μου θα διαπιστώσει ότι σε καμιά περίπτωση δεν ζήτησα να γίνω “Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη”. Ζήτησα να με δεχθεί η οικογένεια της ΑΕΛ στις τάξεις της σαν στρατιώτη και αρωγό στην προσπάθεια της. Διάβασα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάποιες κουταμάρες περί «τζάμπα διαφήμισης». Τι διαφήμιση να κάνω στη Λάρισα όταν δεν επιχειρώ στην πόλη και όταν οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες δεν χρειάζονται διαφήμιση;

Το μόνο που ήθελα ήταν να έρχομαι τις Κυριακές με την οικογένεια μου σε μια ποδοσφαιρική γιορτή και να νιώθω ότι βάζω και εγώ ένα λιθαράκι σε όλο αυτό.

Αν δεχθώ ότι έκανα κάπου λάθος αυτό είναι ο τρόπος που έγινε η πρόταση μου για συμμετοχή στην προσπάθεια της ΑΕΛ. Έγινε όμως έτσι, γιατί δεν γνωρίζω τα ποδοσφαιρικά “τερτίπια” αλλά μόνο τα επιχειρηματικά. Τεράστιοι επιχειρηματικοί όμιλοι σε παγκόσμιο επίπεδο λειτουργούν έτσι ακριβώς: Εκδηλώνουν δημόσια το ενδιαφέρον τους. Που είναι το κακό ή το περίεργο να προτείνει κάποιος την εξαγορά μέρους ή όλου του πακέτου των μετοχών μιας ποδοσφαιρικής ομάδας; Το πολύ-πολύ να του πουν ότι δεν πωλούνται οι μετοχές.

Στην απορία για το αν έχω την οικονομική επιφάνεια και δυνατότητα που απαιτούνται γι’ αυτό δεν θα απαντήσω εγώ. Όποιος ενδιαφέρεται να μάθει υπάρχουν πηγές πληροφόρησης και μπορεί να απευθυνθεί εκεί.

Κάτι άλλο που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για την ΑΕΛ στο σύνολο της (ιστορία, διοίκηση, κόσμος) να κερδίζει τον θαυμασμό και την εκτίμηση κάποιων ανθρώπων έξω από την πόλη της Λάρισας. Και μεγαλύτερη τιμή για όποιον γίνεται δεκτός από την οικογένεια της.

Και τελειώνοντας θα επαναλάβω ξεκάθαρα ότι αυτό που πρότεινα είναι η συμμετοχή μου στα κοινά της ΑΕΛ. Όχι από θέσεις διοικητικές μια και δεν έχω αυτή την πολυτέλεια επειδή ζω και επιχειρώ στη Θεσσαλονίκη, αλλά από τη θέση του συμπαραστάτη και του χορηγού.

Ελπίζοντας ότι δεν κούρασα τους φίλους της ΑΕΛ διευκρινίζω ότι το ενδιαφέρον μου παραμένει και άσχετα με το αποτέλεσμα θα είμαι και εγώ παρών στην προσπάθεια αλλά και στη φιέστα της ανόδου.

Με εκτίμηση

Κώστας Βασίλαγας»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass