ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΤΟΥ Γ.Λ. ΑΓΙΑΣ ΜΕ 1-0

Πρωταθλητής νομού το Γ.Λ. Αμπελώνα

*Δίδαξαν ποδοσφαιρικό πολιτισμό οι μαθητές του Αμπελώνα και της Αγιάς *Ούτε ένα καπνογόνο, ούτε μία κροτίδα, ούτε καν διαχωριστική περιοχή στην κερκίδα μεταξύ των μαθητών των δύο σχολείων, ούτε ένα προκλητικό σύνθημα *Υποδειγματική η εικόνα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2016 7:51

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Ο χθεσινός τελικός του σχολικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Λυκείων ν. Λάρισας θα μείνει στην ιστορία, όχι μόνο γιατί το Γ. Λ. Αμπελώνα, μετά από πολλά χρόνια, κατέκτησε τον τίτλο, κερδίζοντας με 1-0 το Γ.Λ. Αγιάς και θα εκπροσωπήσει το νομό στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, αλλά κυρίως γιατί ήταν ένας αγώνας διαφήμιση του σχολικού αθλητισμού. Χωρίς καπνογόνα, κροτίδες, φωτοβολίδες, χωρίς υβριστικά ή προκλητικά συνθήματα, οι μαθητές του Αμπελώνα και της Αγιάς δίδαξαν ποδοσφαιρικό πολιτισμό και δημιούργησαν μία ατμόσφαιρα υποδειγματική εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Αυτός άλλωστε είναι ο σκοπός του σχολικού αθλητισμού: Το «ευ αγωνίζεσθαι», η χαρά της προσπάθειας για τη νίκη, η επιβράβευση, η αναγνώριση της αξίας του αντιπάλου. Στοιχεία που δυστυχώς στις ημέρες είναι άγνωστα στον χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού και ειδικά στο ποδόσφαιρο το οποίο διαρκώς αιμορραγεί.

Και φυσικά τα εύσημα δεν ανήκουν μόνο στους πρωταγωνιστές αυτής της επιτυχίας που είναι οι ίδιοι οι μαθητές, αλλά και στους διοργανωτές, οι οποίοι κατέβαλαν σημαντικές προσπάθειες για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα. Θα πρέπει λοιπόν να τονισθεί ότι μία ημέρα πριν τη διεξαγωγή του τελικού, την Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε τεχνική σύσκεψη με πρωτοβουλία του Σχολικού Συμβούλου Φυσικής Αγωγής κ. Λαπούση και των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών Αγώνων (ΟΕΣΑ), στην οποία μετείχαν οι διευθυντές των δύο Λυκείων, καθηγητές, οι αρχηγοί των ομάδων και οι πρόεδροι των 15μελών μαθητικών συμβουλίων προκειμένου να δοθούν οι σχετικές οδηγίες για την ομαλή διεξαγωγή του τελικού. Μάλιστα από την πλευρά του ο κ. Λαπούσης εξέφρασε μετά την ολοκλήρωση του τελικού την απόλυτη ικανοποίησή του, καθώς οι μαθητές επέδειξαν πολύ καλή συμπεριφορά, σύμφωνα με τα όσα ελέχθησαν στην τεχνική σύσκεψη.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό μέρος, η ουσία είναι ότι οι δύο φιναλίστ πρόσφεραν πολλές συγκινήσεις στους μαθητές που βρέθηκαν χθες στο γήπεδο Νεάπολης και κέρδισαν επάξια το χειροκρότημα. Από τα πρώτα λεπτά τις αναμέτρησης τόσο το Γ.Λ. Αμπελώνα όσο και το Γ.Λ. Αγιάς προσπάθησαν να ελέγξουν το παιχνίδι, δίδοντας πολύ καλό ρυθμό. Η μεγάλη φάση ωστόσο δεν έγινε στο α’ ημίχρονο, με τους Αμπελωνίτες να έχουν δύο καλές στιγμές στο 15’ με την κοντινή προβολή του Κουτσιμάνη και στο 21’ με το απευθείας κόρνερ του Ζαμπέτα και τους Αγιώτες να απαντούν στο 23’ με το ψηλοκρεμαστό σουτ του Ντελή.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του τελικού ανέβηκε ακόμα περισσότερο με το Γ.Λ. Αγιάς να γίνεται απειλητικό. Στο 43’ μετά από προωθημένη μπαλιά ο Χονδροδήμος έφυγε στην αντεπίθεση ωστόσο ο τερματοφύλακας Βραζιτίκος βγήκε εκτός περιοχής και απομάκρυνε την τελευταία στιγμή, ενώ η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο αμέσως επόμενο λεπτό όταν μετά από πάσα στον κενό χώρο του Χονδροδήμου, ο Χαλάτσης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά αλλά ο Νομικός δεν πρόλαβε να τη στείλει στα δίχτυα.

Κι ενώ η ομάδα της Αγιάς πέρασε στο προσκήνιο, ψάχνοντας τον δρόμο προς τα δίχτυα, το γκολ ήρθε για την ομάδα του Γ.Λ. Αμπελώνα. Στο 46’ λοιπόν ο Ζαμπέτας εκτέλεσε φάουλ από το χώρο της μεσαίας γραμμής και προς τα δεξιά, ο Αλεξόπουλος πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και παρά την προσπάθεια του τερματοφύλακα Σουλάι να διώξει, έγραψε το 1-0. Ήταν ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα απ’ όλους τους ποδοσφαιριστές, αλλά και τον συνοδό της ομάδας κ. Τάκη Γιοβανόπουλο.

Το Γ.Λ. Αγιάς πίεσε στη συνέχεια για να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και είχε δύο πολύ καλές στιγμές στο 58’ και στο 61’ με τον Χονδροδήμο, οι οποίες πέρασαν ανεκμετάλλευτες, ενώ από την άλλη πλευρά το Γ.Σ. Αμπελώνα που προσπάθησε να αιφνιδιάσει με αντεπιθέσεις τον αντίπαλό του, έφτασε πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ στο 63’, όταν ο Πούλιος διεκδίκησε μία προωθημένη μπαλιά, ωστόσο ο τερματοφύλακας Σουλάι βγήκε εκτός μεγάλης περιοχής και έκοψε την μπάλα με το σώμα.

Στο 68’ η ομάδα του Αμπελώνα πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Κουτσιμάνη το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ (είχε προηγηθεί το σουτ του Ζαμπέτα και η ασταθής απόκρουση του Σουλάι).

Μ’ αυτά και μ’ αυτά το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος με το Γ.Λ. Αμπελώνα να πανηγυρίζει την κατάκτηση του τίτλου στο φετινό σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στο νομό.

Τον αγώνα διηύθυνε με επιτυχία ο κ. Κυρίτσης που είχε βοηθούς τους κ. Ζαχαρό και Σπανούλη (το ίδιο πολύ καλοί). Την ευθύνη του τελικού είχε το μέλος του ΟΕΣΑ κ. Μπόλης, ενώ κοντά στην ομάδα της Αγιάς βρέθηκε ο γνωστός για την ποδοσφαιρική του αγάπη, δήμαρχος Αγιάς κ. Γκουντάρας.

Στη συνέχεια της διοργάνωσης, σε επίπεδο Περιφέρειας Θεσσαλίας το Γ.Λ. Αμπελώνα θα αντιμετωπίσει στο Βόλο τον πρωταθλητή Μαγνησίας, (Πιθανότατα στις 22/3) ενώ τα Τρίκαλα θα παίξουν με την Καρδίτσα. Τόσο οι δύο ημιτελικοί όσο και ο τελικός Θεσσαλίας θα διεξαχθούν στο Πανθεσσαλικό στάδιο.

Μετά τη λήξη του χθεσινού τελικού έγιναν οι απονομές κυπέλλου και μεταλλίων στους ποδοσφαιριστές, γυμναστές και συνοδούς των δύο ομάδων από τον Σχολικό Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής κ. Λαπούση και τους διευθυντές των δύο σχολείων.

Γ.Λ. ΑΜΠΕΛΩΝΑ (Παπαμανώλης): Βραζιτίκος, Αρσένης, Νταφούλης, Σπυρόπουλος, Ζαμπέτας, Γιολδάσης, Αλεξόπουλος, Πούλιος, Λαζάρου, Γάλλος, Κουτσιμάνης (Φράγγος).

Γ.Λ. ΑΓΙΑΣ (Τσιάτσιου): Σουλάι, Μαλαχτάρης, Στατήρας, Χονδροδήμος, Τζαβέλας, Νομικός, Κασίδης, Μπαρούτας, Γκουντάρας, Χαλάτσης, Ντελής (Μ. Παπακανάκης, Κ. Παπακανάκης).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass