ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕ ΑΓΩΝΑ ΑΕΛ- ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Το 4ο Λύκειο πρωταθλητής Θεσσαλίας

*Κέρδισε στον τελικό το 3ο Λύκειο Καρδίτσας με 53-28

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2016 8:27

Του Σωτ. Κέλλα

Μετά από πολλά χρόνια ο σχολικός αθλητισμός της Λάρισας αρχίζει να παίρνει την ανηφόρα και χθες στο κλειστό των Σοφάδων μέσα σε μια φίλαθλη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν 300 περίπου μαθητές (με τα συνθήματα που φώναζαν αλλά και τα διακριτικά που είχαν θύμιζε αγώνα ποδοσφαίρου ΑΕΛ-Αναγέννηση Καρδίτσας) το 4ο Λύκειο Λάρισας κέρδισε στον τελικό του σχολικού πρωταθλήματος αγοριών μπάσκετ Θεσσαλίας το 3ο ΓΕΛ Καρδίτσας με 53-28 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.   

 Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι για δώδεκα περίπου λεπτά (προηγείτο η ομάδα της Καρδίτσας με 14-10) αλλά εκεί ένα πέσιμο του καλύτερου παίκτη του 3ου ΓΕΛ Καρδίτσας Θεολόγη(επανήλθε στο δεύτερο μέρος αλλά δεν μπόρεσε να μπει στο ρυθμό του αγώνα) πάνω στον Δημήτρη Μπαλαμώτη είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί αλλά ταυτόχρονα οι παίκτες του λαρισινού σχολείου άρχισαν να ξεδιπλώνουν τις αρετές τους και το έργο τους είχε γίνει πολύ πιο εύκολο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο αγώνας δεν αντέχει σε κριτική αφού το 4ο Λύκειο Λάρισας επιβλήθηκε πολύ εύκολα του αντιπάλου του βάζοντας καλάθια με όλους τους τρόπους παίρνοντας θερμά χειροκροτήματα. Κάπου εκεί μια παλιά δόξα του λαρισινού αθλητισμού(με τα χρώματα της ΕΑΛ) ο Νάκης Αγαπίου, τώρα καθηγητής Μαθηματικών στο 4 Λύκειο, μας έλεγε ότι από το σχολείο ξεκινάει η πραγματική αθλητική παιδεία ενώ ο διευθυντής Γιώργος Κατσίμπας(με αδυναμία στο μπάσκετ αφού ο γιος του, Πάρις, ήταν αθλητής υψηλών προδιαγραφών) είπε ότι το σχολείο στηρίζει τις αθλητικές δράσεις. 

Επίσης ο γυμναστής Γιώργος Παπακωνσταντίνου είπε ότι αυτή η ομάδα είναι οικογένεια και κάθε φορά έχει διαφορετικό πρωταγωνιστή. Χθες ήταν ο Τζήμας με τον Μπαζάκη, στον ημιτελικό ο Αγοραστός με τον Κολλάτο και τον Τσιαδήμα, ενώ κάποιοι θυσίαζαν το επιθετικό τους «εγώ» στην καλή τους άμυνα όπως οι: Μπερδάνης, Παπαϊωάννου, Τάτσιος, Δημήτρης και Μάριος. Μπαλαμώτης,  Τζουμάκας, Ραπτόπουλος.

Στο μεταξύ σε συναδελφική αβροφροσύνη έδωσε συγχαρητήρια και στον Λαρισαίο γνωστό προπονητή του μπάσκετ Γιάννη Τζήμα(με θητεία και στην Α1 εθνική κατηγορία) που στο ημίχρονο της αναμέτρησης πήγε και έδωσε κάποιες οδηγίες στα παιδιά(παίζει ο γιος του στην ομάδα) λέγοντας ότι αν έλεγε πολλά θα τους μπέρδεψε ενώ εγκωμίασε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου που δημιούργησε μια πραγματική ομάδα.

Στο τέλος βέβαια δεν έλειψαν οι χοροί στο παρκέ και τα πανηγύρια που ήταν ατελείωτα από τους Λαρισαίους αθλητές που ετοιμάζουν την επόμενη εξόρμησή τους… «Κύπελλο ξανά στον Πηνειό» τραγουδούσαν με τη διαφορά ότι οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης δεν φρόντισαν να έχουν ούτε κύπελλο ούτε μετάλλια για τους νικητές και τους ηττημένους. Κρίμα…

Ανάμεσα στους 400 θεατές(300 μαθητές και αρκετούς γονείς) που κατέκλυσαν το κλειστό των Σοφάδων βρέθηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός(αγωνιζόταν ο γιος του Αναστάσιος) μαζί με τη σύζυγό του Χριστίνα, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο δήμαρχος Σοφάδων κ. Αθανάσιος Σκάρλος, άνθρωποι του μπάσκετ αλλά και του αθλητισμού γενικότερα.

Τα οκτάλεπτα: 9-9, 16-20, 24-34, 28-53

Ρεσιτάλ διαιτησίας από τους  Π. Γερακίνη,  Ευ. Τζέλλα

3ο ΓΕΛ Καρδίτσας (Σπ. Παππάς): Θεολόγης 20 (2), Ζάρρας 4, Εκίζογλου 4, Σούφλας, Τσιτσιρίγκας, Δελλής, Μπέκε, Κούτσικος, Κολοβός, Ακρίβος, Σδρόλιας, Τσιαμαντάς.

4ο ΓΕΛ Λάρισας (Γ. Παπακωνσταντίνου): Αγοραστός 3 (1), Τζήμας 17 (2), Τσαδήμας 10, Μπερδάνης 2, Παπαϊωάννου 2, Κολλάτος 4, Μπαζάκης 9 (3), Τάτσιος 2, Δ. Μπαλαμώτης 2, Μ. Μπαλαμώτης 2, Τζουμάκας, Ραπτόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass