ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ – ΕΚΤΑΚΤΟ Δ.Σ. ΣΗΜΕΡΑ

Καζάνι που βράζει ο Γυμναστικός

*Πιο κοντά στο στόχο της η ΑΕΛ μετά το 65-59 επί της Ευκαρπίας

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2016 8:14

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του στόχου της έκανε η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΛ η οποία επικράτησε της Ευκαρπίας με 65-59 στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής στον 2ο όμιλο.

Ήταν μία δύσκολη νίκη, σύμφωνα με την εξέλιξη που παρουσίασε η αναμέτρηση, για τους «βυσσινί», οι οποίοι αν και ήταν καλοί στην άμυνα, έδειξαν νευρικοί και είχαν χαμηλά ποσοστά ευστοχίας σε κάποια σημεία του παιχνιδιού.

«Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί αν και δεν πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση κατάφεραν να κερδίσουν. Αυτό δείχνει ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε δύσκολες καταστάσεις και να ξεπεράσουμε ακόμα και τον κακό μας εαυτό» επισήμανε ο τεχνικός της ΑΕΛ, Αβραάμ Παπαδόπουλος και πρόσθεσε:

«Ήμασταν νευρικοί κατά διαστήματα και δεν είχαμε καλές επιλογές στην επίθεση. Ήταν ένα παιχνίδι που δεν εξελίχθηκε όπως το περιμέναμε. Πίστευα ότι κάποια στιγμή θα ξεφεύγαμε στο σκορ αλλά δεν το καταφέραμε.

Η νίκη είναι σημαντική γιατί το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 41-39, 49-52, 65-59.

ΑΕΛ (Παπαδόπουλος): Βλαχούλης, Αθανασόπουλος 2, Σαριμπαλίδης 9 (1), Τζήμας, Τσούτσος 3, Κουτίνας 9, Κονδυλόπουλος, Παπανικολάου 4, Μαλτέσιος 12, Πολίτης 15 (2), Παπακώστας 11, Φιλιππόπουλος.

ΕΥΚΑΡΠΙΑ (Αμοιρίδης): Ματενίδης 7, Τσινόπουλος 5, Δώδος 2, Κουντουρατζόγλου 8 (2), Γκουτζιομήτρος 18 (4), Κολότσιος, Γκαβέζος, Απιδόπουλος 5 (1), Σουτζόπουλος 8, Κόκουρας 6.

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟ

Έντονος προβληματισμός και αγανάκτηση επικρατεί στο στρατόπεδο του Γυμναστικού για τη διαιτησία στο παιχνίδι της Κυριακής με το Στρατώνι που υποχρέωσε τη λαρισινή ομάδα σε ήττα με 66-61 (το σκορ ανετράπη στο τελευταίο δεκάλεπτο, ενώ στο υπόλοιπο παιχνίδι ο ΓΣΛ διατηρούσε το προβάδισμα). Οι άνθρωποι του συλλόγου κάνουν λόγο για πρωτόγνωρες καταστάσεις που έζησαν στο κλειστό της Αρναίας. Είναι χαρακτηριστικό το ότι επετράπη το σκληρό έως αντιαθλητικό παιχνίδι από την πλευρά των γηπεδούχων που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό των Μπόγδανου και Νταλού, όπως επίσης και η ενέργεια του Αγγελόπουλου, ο οποίος στο 12ο λεπτό αποχώρησε προσωρινά από τον πάγκο της ομάδας και πήγε στα αποδυτήρια προκειμένου να ηρεμήσει από αυτά που έβλεπε να συμβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο από τους διαιτητές.

Η διοίκηση του Γυμναστικού ζήτησε το βίντεο του αγώνα, το οποίο σε πρώτη φάση θα το αποστείλει στα αρμόδια όργανα της διαιτησίας και σε δεύτερο χρόνο προτίθεται να το δημοσιοποιήσει.

Σχετικά με τη διαιτησία του αγώνα το Δ.Σ. του ΓΣΛ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα μας έπρεπε να χάσει και έχασε. Οι διαιτητές, η κ. Τζήμα και ο κ. Τζιόπανος, από το πρώτο σφύριγμα του αγώνα έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να χάσει η ομάδα μας.

Στοχευμένες επιλογές χρέωσαν στους παίκτες μας με φάουλ. Έκλεισαν τα μάτια τους σε φάουλ εναντίον των αθλητών. Κινδύνεψε η ακεραιότητα των αθλητών μας (τραυματισμοί του Νταλού και του Μπόγδανου), αλλά ακόμα και σε αυτές τις φάσεις που εκτός από μεταφορικά και κυριολεκτικά έτρεξε αίμα, κανένα φάουλ δεν δόθηκε, αντιθέτως με το αίμα να τρέχει από το μέτωπο του αθλητή μας, απειληθήκαμε και με τεχνική ποινή για θέατρο.

Σήμερα (σ.σ. την Κυριακή) πραγματοποιήθηκε ένα έγκλημα. Μια ομάδα μπορεί να κερδίσει αν παίζει 5 εναντίον 5, ίσως και 5 εναντίον 7 για 3 δεκάλεπτα. Σίγουρα όμως στο τέλος θα υπερτερήσουν πάντα οι περισσότεροι.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι διαιτητές δεν επέλεξαν να βοηθήσουν την πολύ καλή ομάδα του Στρατωνίου σήμερα (σ.σ. την Κυριακή), αλλά επιλέχθηκαν για να χάσει ο Γ.Σ. Λάρισας.

Τελικά ίσως το μοναδικό ελαφρυντικό που μπορούμε να δώσουμε στους δύο διαιτητές είναι να υπάρχει σκοπιμότητα, γιατί δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η ανικανότητα μπορεί να φτάσει σε τέτοιο βαθμό».

Τα δεκάλεπτα: 11-18, 22-34, 44-54, 66-61.

Γ.Σ.Λ. 1928: Παπαχρήστος 11, Λαμπροπουλος 7, Λεπενιωτης 2, Γοργόλης 2, Βαβάτσικος 15, Μπογδανος 14, Αγγελοπουλος 10, Τσιαβες, Δερμιτζάκης, Νταλός, Χανέλι.

ΕΝΤΟΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΕΡΗΣ

Έντονα προβληματισμένος είναι ο πρόεδρος του Γυμναστικού Γιάννης Κατέρης ο οποίος πληροφορήθηκε τα όσα συνέβησαν ευρισκόμενος σε επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό. Όπως ανέφερε στους συνεργάτες του, σε καμία από τις 13 νίκες που πέτυχε ο ΓΣΛ δεν εκφράστηκαν παράπονα για τη διαιτησία από καμία αντίπαλη ομάδα και τόνισε ότι οι τέσσερις από τις ήττες της ομάδας (με Αγρίνιο, ΕΑΚ Θεσσαλονίκης και δύο με το Στρατώνι), είναι απόρροια της κακής διαιτησίας. Ο κ. Κατέρης εξέφρασε το ερώτημα και την απορία αν αξίζει κάποιος -ιδιαίτερα δε σε μια περίοδο που όλος ο αθλητισμός αμφισβητείται ολοένα και πιο έντονα- να επενδύει στον αθλητισμό, βιώνοντας τέτοιες καταστάσεις.

«Εκκινήσαμε ξανά τον ΓΣΛ, δημιουργήσαμε εορταστική ατμόσφαιρα σε κάθε παιχνίδι, ο κόσμος επέστρεψε στο κλειστό της Νεάπολης, λειτουργούμε νέα γραφεία και διοργανώνουμε μία σειρά από παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις χωρίς να ζητήσουμε –και μάλιστα σε δύσκολες εποχές- βοήθεια από πουθενά, στηριζόμενοι μόνο στον κόσμο και τους χορηγούς μας. Και ρωτάμε αν έχει το δικαίωμα ο κάθε διαιτητής να καθορίζει τις τύχες μιας ομάδας».

Σήμερα εν τω μεταξύ θα πραγματοποιηθεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο στο οποίο κλήθηκαν και οι προπονητές, προκειμένου να κατατεθούν οι απόψεις όλων και να ληφθούν αποφάσεις.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στο επόμενο παιχνίδι με τους Τιτάνες Παλαμά, θα διεξαχθεί το Σάββατο 12/3 στις 16.00 στο κλειστό της Νεάπολης.

ΣΤΡΑΤΩΝΙ (Νικολαΐδης): Κωλοκοτρώνης, Αμπατζάς 9 (3), Τζιουβάρας 5 (1), Δεληγιάννης 3 (1), Γεωργάκης, Αρνίδης 14 (3), Φλιάτης Ι. 9, Φλιάτης Γ. 7 (1), Χαντζίδης 2, Δασκαλόπουλος 17.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αίολος Αστακού-Ιωνικός               89-60

Αγρίνιο-Πολύγυρος         97-76

ΕΑΚ Θεσσαλονίκης-Ανατόλια       62-63

ΑΕΛ-Ευκαρπία    65-59

Τιτάνες Παλαμά-Ερμής Λαγκαδά 73-90

Αργος Ορεστικό-Καστοριά            80-60

Στρατώνι-ΓΣ Λάρισας       66-61

Ρεπό: Πιερικός Αρχέλαος

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Αίολος Αστακού           38

----------------------------------

2. ΑΕΛ   34

----------------------------------

3. ΓΣ Λάρισας      33

4. Ερμής Λαγκαδά            32

5. Αργος Ορεστικό           31

6. Καστοριά        31

7. Στρατώνι         30

8. Πολύγυρος     29

9. Αγρίνιο            28

10. Ανατόλια      28

11. Πιερικός Αρχέλαος    27

-----------------------------------

12. Ευκαρπία      26

13. Ιωνικός Ιωνίας           25

14. Ε.Α.Κ. Θεσ/κης           23

15. Τιτάνες Παλαμά         23

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ιωνικός Ιωνίας-Πιερικός Αρχέλαος

Πολύγυρος-Αίολος Αστακού

Ανατόλια-Αγρίνιο

Ευκαρπία-ΕΑΚ Θεσσαλονίκης

Ερμής Λαγκαδά-ΑΕΛ

ΓΣ Λάρισας-Τιτάνες Παλαμά

Καστοριά-Στρατώνι

Ρεπό: Αργος Ορεστικό

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass