ΙΔΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ (3-0), ΙΔΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Τι Λάρισα, τι Τρίπολη...

* Η ΑΕΛ αποχαιρέτησε τον θεσμό του κυπέλλου Ελλάδας * Στα θετικά η αγωνιστική ετοιμότητα του Χοτζάλι

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2016 10:30

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Τι Λάρισα, τι Τρίπολη. Όπως και στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» του κυπέλλου Ελλάδας στο Ael Fc Arena έτσι και στο δεύτερο που έγινε στο «Θ. Κολοκοτρώνης» η ΑΕΛ έχασε από τον Ευρωπαίο Αστέρα Τρίπολης με 3-0 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού ενώ αγωνιστικά άξιζε όπως και στο πρώτο παιχνίδι κάτι καλύτερο. Η ομάδα της Αρκαδίας με τέρματα του Στανισάβλιεβιτς (13’), στο ντεμπούτο του, του Μούκαμ στο 28' και του Μάσα στο 84' πήρε τη νίκη και το εισιτήριο για τους «οκτώ» του θεσμού.

Πάντως και η ΑΕΛ δεν έφυγε με το κεφάλι χαμηλά από το αδιάφορο χθες αγωνιστικά παιχνίδι μια και η πρόκριση χάθηκε στη Λάρισα. Ο τεχνικός Ράτκο Ντόστανιτς έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα για ορισμένους παίκτες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής και δοκίμασε τους Χοτζάλι και Καπό που ήταν τραυματίες εδώ και πολύ καιρό. Μάλιστα ο Χοτζάλι έδειξε να βρίσκεται σε ετοιμότητα και μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΛ στην προσπάθεια ανόδου στη Σούπερ Λιγκα.

Από τους υπόλοιπους παίκτες κρατάμε τη σταθερή άνοδο του Ανδρέα Λαμπρόπουλου, τη διάθεση του Κρητικού αλλά και το πείσμα του Νικολακάκη να επανέλθει στο αρχικό σχήμα. Χθες μας άρεσε και ο Αναστασόπουλος που αυτή τη φορά δεν πήγε σε σκληρά μαρκαρίσματα και έπαιξε περισσότερο με την τεχνική - παρά τη δύναμή του.

Οι παίκτες του Ντόστανιτς μπορούσαν να είχαν προηγηθεί στην αρχή του αγώνα, να είχαν ισοφαρίσει μετά το 1-0 αλλά τελικά δεν κατάφεραν κανένα από τα δύο. Στο δεύτερο μέρος έδειξαν να παίζουν αμυντικά για τον φόβο της συντριβής αφού οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος με τρεις ουσιαστικά ευκαιρίες πέτυχαν δύο τέρματα.

Τελικά το κύπελλο αποδείχθηκε μια περιπέτεια για την ΑΕΛ όπου τις καλές εντυπώσεις στην αναμέτρηση με την Ξάνθη στη φάση των ομίλων χάλασαν οι ήττες από την ΑΕΚ (επίσης στη φάση των ομίλων) αλλά και τα αποτελέσματα με τον Αστέρα Τρίπολης που ήταν βαριά και σε καμία περίπτωση αντάξια της εικόνας των δύο ομάδων.

Από δω και πέρα ο στόχος είναι η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα και η προσήλωση στο πρωτάθλημα. Με τον Ντόστανιτς να γνωρίζει ότι μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους ποδοσφαιριστές αφού το ιατρικό δελτίο είναι λευκό και να έχει απουσίες μόνο από κίτρινες κάρτες όπως στον αγώνα με τη Ζάκυνθο την Κυριακή αυτή του Νίκου Αναστασόπουλου.

ΦΑΣΕΙΣ… ΓΚΟΛ

6’: Σουτ του Κρητικού λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, διώχνει σε κόρνερ ο Θεοδωρόπουλος.

7’: Σουτ του Παπαδόπουλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα καταλήγει ελάχιστα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Καβουσάκη.

13’: Ο Στανισάβλιεβιτς με ατομική προσπάθεια αφού πέρασε με τακουνάκι τον Κοντοχρήστο με ωραίο σουτ κάνει 1-0.

14’: Μεγάλη ευκαιρία με τον Ροβίθη για την ισοφάριση, ωστόσο δεν καταφέρνει να νικήσει σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ τον Θεοδωρόπουλο στέλνοντας τη μπάλα αόυτ..

30’: Σουτ του Λαμπρόπουλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής ύστερα από πάσα του Ροβίθη η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Θεοδωρόπουλου.

52’: Σουτ του Τορμένα έξω από την μεγάλη περιοχή περιοχή, μπλοκάρει ο Καβουσάκης.

55’: Σουτ του Μουκάμ –πάλι έκω από τη μεγάλη περιοχή και μπλοκάρει εκ νέου αλλά με διπλή προσπάθεια ο Καβουσάκης.

56’: Ωραίο σουτ του Παπαδόπουλου έξω από την μεγάλη περιοχή, στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Καβουσάκη.

61’: Σουτ του Μπουντόπουλου μέσα από την μεγάλη περιοχή, ο Θεοδωρόπουλος αποκρούει σε κόρνερ.

65’: Δυνατό σουτ του Μουκάμ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα καταλήγει άουτ.

68’: Ο Τσοκάνης βρίσκεται τετ-α-τετ με τον Καβουσάκη αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ βγαίνει νικητής στην μονομαχία τους.

79’: Σουτ του Χοτζάλι από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Θεοδωρόπουλος διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ.

80’: Ο Μάσα από καλή θέση εκτελεί φάουλ αλλά ο Καβουσάκης αποκρούει σε κόρνερ.

85’: Ο Θεοδωρόπουλος με βολέ βρίσκει τον Μάσα που εκμεταλλεύεται λάθος του Γιοβάνοβιτς και με ψηλοκρεμαστό σουτ κάνει το τελικό 3-0.

90’: Σουτ του Ροβίθη από καλή θέση , μπλοκάρει ο Θεοδωρόπουλος

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Κορυφαίος από την ΑΕΛ ο Λαμπρόπουλος που μάλλον η αλλαγή του οφείλεται για να κρατήσει δυνάμεις ενόψει του αγώνα με την Ζάκυνθο. Ακολούθησε ο Αναστασόπουλος ενώ στη συνέχεια από την άμυνα δεν φάνηκε κάποιος ιδιαίτερα με εξαίρεση τις επιθετικές εξάρσεις και τη διάθαση του Νικολακάκη.

Ο Ροβίθης είχε διάθεσης όπως και ο Μπουντόπουλος ενώ ο Μαρουκάκης εγκλωβίστηκε στην άμυνα του Αστέρα Τρίπολης.

Ο Κρητικός αρκετά καλό για μια ακόμα φορά. Από τις αλλαγές μας άρεσε ο Χοτζάλι που πραγματικά μπήκε στο παιχνίδι αρκετά δυνατά. Ο Καπός έδειξε λίγο φοβισμένος αλλά είναι θέμα χρόνου να προσαρμοσθεί. Ο Χάμος προσπάθησε ενώ ο Καβουσάκης δεν ευθύνεται σε κανένα τέρμα...

Από τον Αστέρα Τρίπολης κορυφαίος ο Μουκάμ και ακολούθησαν οι: Χαμντανί, Παπαδόπουλος (ταλαιπώρησε όλους τους αμυντικούς),Θεοδωρόπουλος, Ζησόπουλος και στο ντεμπούτο του ο Στανισάβλιεβιτς.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του κ. Τίκα (Καρδίτσας) που έδειξκε κίτρινες κάρτες στους Κιτόκο, Γιοβάνοβιτς, 33’ Ροβίθης. Σωστοί στις υποδείξεις τους και οι δυο βοηθοί Γεωργαράκος (Αθηνών), Δίπλαρης (Καρδίτσας).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Κιτόκο, Αλόκο, Ζησόπουλος, Γιαννούλης (78’ Παντελιάδης), Χαμντανί, Τορμένα, Στανισάβλιεβιτς (57’ Μάσα), Μούκαμ, Τσοκάνης, Παπαδόπουλος (69’ Γκρόσιο).

ΑΕΛ (Ράικο Ντόστανιτς): Kαβουσάκης, Νικολακάκης, Κοντοχρήστος, Γιοβάνοβιτς, Σουλιώτης, Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος (61’ Χοτζάλι), Κρητικός, Μαρουκάκης (73’ Κάπος), Μπουντόπουλος (61 Χάμος), Ροβίθης.

ΡΑΤΚΟ ΝΤΟΣΤΑΝΙΤΣ

Μεγάλη η διαφορά

Λακωνικός ήταν στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός της ΑΕΛ Ράτκο Ντόσταντιτς μετά το τέλος του αγώνα που δήλωσε τα εξής: "Συγχαρητήρια στον Αστέρα Τρίπολης για την πρόκρισή του και καλή επιτυχία. Χάσαμε δίκαια και στα δύο παιχνίδια. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της Super League και της Football League. Εμείς μένουμε στην προσπάθειά μας στο πρωτάθλημα μας στην Football League. Αυτός και μόνο είναι ο στόχος για εμάς".

Ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης Στάικος Βεργέτης δήλωσε τα ακόλουθα:

Για τον αγώνα: "Καταφέραμε να περάσουμε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου παίζοντας ένα ώριμο παιχνίδι από όλους τους παίκτες που κλήθηκαν να αγωνιστούν. Κάναμε ένα μουδιασμένο ξεκίνημα και η κινητικότητα που παρουσίασε η ΑΕΛ μας αφύπνισε. Στη συνέχεια πήραμε τον έλεγχο του αγώνα, κάναμε δύο γκολ και ένα έξυπνο παιχνίδι γρήγορης επιθετικής μετάβασης. Υπήρξαν στιγμές που είχαμε καλό χειρισμό της μπάλας, στο δεύτερο ημίχρονο κρατήσαμε περισσότερο την μπάλα από το πρώτο και καταφέραμε να διευρύνουμε το σκορ με ένα τρίτο γκολ. Κρατάω την καλή αμυντική μετάβαση που είχαν οι παίκτες μας και δείχνει το πόσο σοβαρά πήραν το παιχνίδι".

Για το γκολ του Στανισάβλιεβιτς και τη βοήθεια σκοραρίσματος από τη μεσαία γραμμή: "Αυτός είναι και ο στόχος αυτής της μεταγραφικής κίνησης. Να ενισχύσουμε τις πλευρές μας επιθετικά ώστε να πάρουμε και από αυτούς τους παίκτες κάποια γκολ. Είναι σίγουρο πως θα πάρουμε περισσότερα γκολ από τους παίκτες που αγωνίζονται στην επίθεση καθώς η ομάδα και το μοντέλο του παιχνιδιού μας τους ευνοεί. Πιστεύω πως θα σκοράρουν και τα άλλα παιδιά, ο Aleksandar έκανε την αρχή".

Για την απόδοση του Γκρόσιου: "Το παιδί δεν προπονείται συνέχεια μαζί μας για να έχει τον ρυθμό, την ένταση και την πίεση χώρου και χρόνου σε τέτοιες καταστάσεις συν το άγχος που μπορεί να έχει ένα παιδί που παίζει στη μεγάλη ομάδα. Θεωρώ ότι είναι δύο αιτίες που απαντούν στον προβληματισμό σας".

Για πιθανές επόμενες μεταγραφές: "Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζω να απαντήσω σε κάτι γιατί δεν υπάρχει κάτι στα σκαριά. Το τμήμα σκάουτινγκ δουλεύει 365 ημέρες τον χρόνο και όχι μόνο αυτή την περίοδο που επικρατεί μεταγραφικός οργασμός. Αν προκύψει κάτι εξαιρετικό σε θέση που έχουμε ανάγκη ενδεχομένως να γίνει. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα στον ορίζοντα".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass