Τρέχει το νέο πρόγραμμα οδοποιίας

*Αργότερα οι προσκλήσεις για Βιολογικά και Νέους Αγρότες

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2024 14:45

Στην άμεση προκήρυξη του μέτρου για την αγροτική οδοποιία πρόκειται να προχωρήσει το ΥΠΑΑΤ μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να δημοσιεύσει και το θεσμικό πλαίσιο για το πρόγραμμα της Μεταποίησης.

Όσο για τα εμβληματικά προγράμματα των Βιολογικών και των Νέων Αγροτών, τον αρχικό προγραμματισμό για την έκδοση των προσκλήσεων μέσα στον Σεπτέμβριο, έρχεται να ανατρέψει η καθυστερημένη έναρξη του ΟΣΔΕ 2024. Ειδικότερα, και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Υ.Χ.», η πρώτη πρόσκληση που θα τρέξει τον Σεπτέμβριο αφορά στην παρέμβαση Π3-73-1.2 «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Σ.Σ. ΚΑΠ 2023-2027, το νέο δηλαδή πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας για Δήμους, ύψους 65 εκατ. ευρώ. Η προκήρυξη πρόκειται να γίνει άμεσα, και δη μετά τη ΔΕΘ, και σύμφωνα με το ρεπορτάζ αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από τους Δήμους της χώρας. Ως ελάχιστος προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων προτάσεων ορίζεται το ποσό των 150.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και ως μέγιστος το ποσό των 500.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Κατ’ εξαίρεση μπορεί να υποβληθεί πρόταση με προϋπολογισμό μέχρι το ποσό του 1 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) μόνο στις περιπτώσεις που η πρόταση αφορά φυσικό αντικείμενο συνεχόμενο (μία αγροτική οδός), λειτουργικό και λόγοι οδικής ασφαλείας επιβάλλουν την ολοκλήρωσή της μέχρι το ποσό αυτό.
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η υπογραφή και η έκδοση της υπουργικής απόφασης, με την οποία θα καθορίζεται το θεσμικό πλαίσιο της παρέμβασης Π3-73-2.3 «Στήριξη για επενδύσεις στη μεταποίηση/εμπορία και/ή ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων» του Σ.Σ. ΚΑΠ 2023-2027. Το ύψος της δημόσιας ενίσχυσης που προβλέπεται για τη χρηματοδότηση της παρέμβασης ανέρχεται σε 135 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά τα όρια προϋπολογισμού των πράξεων της παρέμβασης, αυτά δύναται να κυμαίνονται μεταξύ 400.001 ευρώ και 5.000.000 ευρώ.
Η πρόσκληση για την παρέμβαση ΠΕ-70-2.1 «Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους (νεοεισερχόμενοι στη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία)», ύψους 287.597.058 ευρώ, και η 1η πρόσκληση στην παρέμβαση Π3-75.1 «Εγκατάσταση Γεωργών Νεαρής Ηλικίας», ύψους 410 εκατ. ευρώ, μετατίθενται για μετά τον Σεπτέμβριο. Με ανυπομονησία αναμένουν οι ενδιαφερόμενοι και το νέο LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027, το θεσμικό πλαίσιο του οποίου πρόκειται και αυτό να υπογραφεί -εκτός απροόπτου- μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass