Αυγουστιάτικη εξόρμηση των τρακτέρ

*ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ *ΑΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΑΑΤ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2024 13:36

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου
Με τη συμμετοχή συμβολικού αριθμού αγροτικών μηχανημάτων πραγματοποιήθηκε χθες στα Φάρσαλα συλλαλητήριο, στο πλαίσιο των αγροτικών κοινοποιήσεων για τις πληρωμές των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ από τον «Daniel». Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που τέτοιου είδους κινητοποίηση πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, υπογραμμίζοντας την αγανάκτηση των παραγωγών.

Παρά τον συμβολικό αριθμό των αγροτικών μηχανημάτων που συγκεντρώθηκαν, το μήνυμα που στάλθηκε ήταν ξεκάθαρο, οι αγρότες απαιτούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Όπως δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Σωκράτης Αλειφτήρας, μέλος της ΕΟΑΣΝΛ, το σημερινό συλλαλητήριο υλοποιείται ως απάντηση στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα για τις τελευταίες πληρωμές του ΕΛΓΑ. Οι αγρότες ζητούν να πληρωθούν σωστά, χωρίς ανισότητες και να κοινοποιηθούν άμεσα τα πορίσματα των εκτιμήσεων, καθώς πολλοί εξακολουθούν να μην έχουν λάβει καμία αποζημίωση, ενώ ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι κτηνοτρόφοι.
Στο αγροτικό συλλαλητήριο παρέστη ο δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Παρευρέθηκα σήμερα (σ.σ. χθες) στο αγροτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης και συνομίλησα με αγρότες. Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να είμαι νωρίτερα στη συγκέντρωση, καθώς την ίδια ώρα ήταν προγραμματισμένη ανειλημμένη κοινωνική υποχρέωση. Ο αγροτικός τομέας έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα αλλεπάλληλα χτυπήματα με άμεσο αντίκτυπο στην επαρχία μας. Η πολιτεία οφείλει να στηρίξει με κάθε μέσο, με διαφάνεια και δικαιοσύνη τους αγρότες μας. Ο Δήμος Φαρσάλων στέκεται αλληλέγγυος στα αιτήματά τους, γιατί χωρίς αγροτιά δεν υπάρχει μέλλον στην ύπαιθρο».
Ακολούθησε ομιλία στην οποία τονίστηκε η ανάγκη για ενότητα και αποφασιστικότητα των αγροτών στον αγώνα τους για την επιβίωση. Στη συνέχεια, τα αγροτικά μηχανήματα αποχώρησαν από το σημείο της συγκέντρωσης, συνοδεία περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ., με τους αγρότες να δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass