Mηνυτήρια αναφορά Δημ. Κουρέτα για παράνομη ταφή ζώων με πανώλη

*ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ *«Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΑΣ» ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ *ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2024 13:15

Άμεσα τα αντανακλαστικά του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, μετά από καταγγελία που έγινε και αφορά σε «ταφή ζώων που νοσούσαν από πανώλη και θάφτηκαν στην ουσία ζωντανά, δίχως να τηρηθούν τα όσα προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία με αποτέλεσμα στην περιοχή να αναδύεται στη συνέχεια έντονη δυσοσμία και να υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία».

Ο περιφερειάρχης συγκάλεσε σύσκεψη χθες το απόγευμα με την αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Τρικάλων και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, σημειώνοντας πως «η διαχείριση της θανάτωσης και υγειονομικής ταφής των ζώων είναι ευθύνη της Περιφέρειας Θεσσαλίας».
Με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα αντικαθίσταται ο προϊστάμενος Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Τρικάλων και στη θέση του τοποθετείται άλλη κτηνίατρος της Π.Ε. Τρικάλων.
Σήμερα το πρωί ξεκινά πειθαρχική και διοικητική διερεύνηση του θέματος από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Επίσης, σήμερα το πρωί, ο κ. Κουρέτας θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Τρικάλων για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών. «Η ατομική ευθύνη είναι προτεραιότητα της διοίκησής μας» δηλώνει ο περιφερειάρχης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass