Ακαρπη η συνάντηση αγροτών με ΕΛΓΑ

*ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ *ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΥΡΝΑΒΟΥ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ *«ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ...» ΤΟΝΙΣΑΝ *ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2024 13:01

Ανήσυχοι και εμφανώς απογοητευμένοι, αποχώρησαν χθες από το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Λάρισας, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για μία σειρά εκκρεμοτήτων που σχετίζονται με ζημιές και αποζημιώσεις στις καλλιέργειές τους, στελέχη της Δημοτικής Αρχής Τυρνάβου και εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων της επαρχίας.

Πιο συγκεκριμένα, η αντιπροσωπεία των Τυρναβιτών, με επικεφαλής τον δήμαρχο Στέλιο Τσικριτσή, ενημερώθηκε από τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Σπύρο Σπυρόπουλο για τα παρακάτω θέματα:
*Περονόσπορος στην αμπελοκαλλιέργεια: Τους πληροφόρησαν πως «δεν μπορούν να εντάξουν τα αμπέλια τους στα ΚΟΕ (ΨΕΑ) και πως τα στοιχεία αυτά που έχει στην κατοχή του ο ΕΛΓΑ, δεν ζητήθηκαν ποτέ από τα αρμόδια Υπουργεία».
Οι αγρότες κατήγγειλαν αυτή τη στάση, διότι όπως τόνισαν «το πρόβλημα είναι τεράστιο και η κεντρική εξουσία δεν έκανε καμιά προσπάθεια ώστε να δοθεί λύση».
*Ακαρπία στα δέντρα: Αναφέρθηκε πως για το ζήτημα της ακαρπίας και της μικροκαρπίας, επίσης δεν έγινε καμία ενέργεια, αν και οι αρμόδιοι γνωρίζουν το πρόβλημα και το είδαν και από κοντά. Εξάλλου συνεχίζονται οι αυτοψίες προκειμένου να καταγραφεί το ποσοστό της ζημιάς.
*Καύσωνας: Επισημάνθηκε πως παρατηρείται έντονο πρόβλημα στα φρούτα, καθώς τα δέντρα παρουσιάζουν εγκαύματα και ακαρπία.
*Αποζημιώσεις «Daniel»: Για τρίτη φορά αναβλήθηκε η καταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες, όχι μόνο της επαρχίας, αλλά και της Θεσσαλίας, για τις ζημιές από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.
Οι αγρότες χαρακτήρισαν «απαράδεκτη την τρίτη αναβολή στις αποζημιώσεις λόγω του Daniel» και τόνισαν πως πολλοί που υπέστησαν ζημιές, δεν μπορούν να καλλιεργήσουν.
Αν και καλοκαίρι, οι Τυρναβίτες αγρότες προγραμματίζουν κινητοποιήσεις, ακολουθώντας το παράδειγμα των συναδέλφων τους στην επαρχία Αγιάς, προκειμένου να πιέσουν την ηγεσία του ΕΛΓΑ να δρομολογήσει γενναίες και δίκαιες αποζημιώσεις. Μετά τη συνάντηση στον ΕΛΓΑ χθες στη Λάρισα ανέφεραν «Οι απαντήσεις όχι μόνο δεν μας ικανοποίησαν, αλλά μας εξόργισαν και το επόμενο διάστημα θα τα πούμε στον δρόμο με την κυβέρνηση. Στοπ η κοροϊδία! Οσο για τη «θερμή υποδοχή», όταν φτάσαμε μας περίμεναν τα ματ. Να είναι σίγουροι στην κυβέρνηση ότι με αυτές τις πρακτικές δεν θα κάμψουν το φρόνημά μας!».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass