Από φθινόπωρο οι πρώτες προσκλήσεις του νέου LEADER

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2024 11:34

Κατά τον... Σεπτέμβριο οδεύει, πλέον, η υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης (ΥΑ), με την οποία ουσιαστικά θα ξεκλειδώσει η δυνατότητα έκδοσης των προσκλήσεων στο πλαίσιο του νέου LEADER του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΣΣ ΚΑΠ) 2023-2027.

Αυτό το χρονικό διάστημα γίνεται η προετοιμασία του θεσμικού πλαισίου, με τις αρμόδιες διαχειριστικές αρχές να επεξεργάζονται την τεχνική του απλοποιημένου κόστους, η οποία αναμένεται να εφαρμοστεί, προκειμένου να αποφευχθούν οι όποιες καθυστερήσεις κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης των αιτήσεων ενδιαφέροντος. Στην αρχή του έτους, και αφού τον περασμένο Νοέμβριο ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγκρισης των Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης, καθώς και των πόρων που θα διατεθούν μέσω των τοπικών προγραμμάτων στις αγροτικές περιοχές της χώρας, ο προγραμματισμός ήθελε την ΥΑ να είναι έτοιμη προς υπογραφή τον Ιούνιο του 2024, κάτι που δεν κατέστη εφικτό. Τελικά, και με δεδομένο ότι αυτή την περίοδο γίνεται η προετοιμασία ακόμα του θεσμικού πλαισίου για την εφαρμογή του απλοποιημένου κόστους, οι διαχειριστικές αρχές εκτιμούν ότι η ΥΑ θα είναι έτοιμη προς τον Σεπτέμβριο, ώστε να ακολουθήσει πριν το πέρας του έτους η έκδοση των προσκλήσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατανέμονται 236.100.00 ευρώ σε 50 τοπικές στρατηγικές ανάπτυξης, οι οποίες θα τρέξουν από 50 Ομάδες Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) μέσω προσκλήσεων για ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις. Πολλές ΟΤΔ ξεκίνησαν ήδη να ενημερώνουν τον τοπικό πληθυσμό σχετικά με τις δράσεις που θα ενεργοποιηθούν στο πλαίσιο του κάθε τοπικού προγράμματος. Να σημειωθεί ότι κάποια τοπικά προγράμματα βρίσκονται ακόμα υπό αναμόρφωση, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής(ΕΥΕ) ΣΣ ΚΑΠ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass