Από 38 λεπτά ως και 55 λεπτά το βερίκοκο

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2024 8:40

Ξεκίνησε στην επαρχία Τυρνάβου η συγκομιδή του βιομηχανικού βερίκοκου. Σε κάποια χωριά τα δέντρα είναι φορτωμένα με καρπό, σε άλλα υπάρχουν κτήματα που δεν έχουν τίποτε πάνω τους, λόγω ακαρπίας.

Η ποιότητα της παραγωγής στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας είναι ικανοποιητική, με μεγαλόκαρπα φρούτα και καλό χρώμα, αλλά ίσως η παραγωγή επηρεαστεί από τον καύσωνα των τελευταίων ημερών. Το 90% της παραγωγής από την ποικιλία Bebeco που έχει η περιοχή πηγαίνει στη βιομηχανία και το υπόλοιπο 10% στο ελεύθερο εμπόριο. Η τιμή που δίνει η βιομηχανία είναι 38 λεπτά το κιλό παραδοτέα στο εργοστάσιο και αντιστοίχως 15 λεπτά το κιλό για την πρώτη ύλη που θα πάει για χυμό. Προφανώς τα ποιοτικά βερίκοκα οι αγρότες θα επιχειρήσουν να τα πουλήσουν στο ελεύθερο εμπόριο με τιμές στα 50-55 λεπτά το κιλό.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού και Οργάνωσης Παραγωγών «Γαια φρούιτ», Χρήστο Τασιούλα, «ως Οργάνωση υπολογίζουμε να έχουμε γύρω στους 6.000 – 7.000 τόνους παραγωγή, όταν σε μια κανονική χρονιά πιάνουμε τους 10.000 τόνους. Το μεγάλο πρόβλημα και φέτος είναι η έλλειψη εργατικών χεριών. Σχετικά με το κόστος συγκομιδής, ελλείψει εργατικών χεριών, το ημερομίσθιο είναι στα 45-50 ευρώ για 7 ώρες από το πρωί και άλλα 20-25 ευρώ για επιπλέον 3 ώρες το απόγευμα, για όποιον θέλει να εργαστεί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass