Προχωρά το αρδευτικό δίκτυο Υπέρειας

ΕΠΙΣΠΕΥΔΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ - ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΤΟΥ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ

Δημοσίευση: 15 Απρ 2023 15:49

Τέλος Μαϊου θα γνωρίζουμε τον ανάδοχο του έργου «Αρδευτικό δίκτυο Υπέρειας Ν. Λάρισας – Ορφανών Ν. Καρδίτσας», καθώς προ ημερών «ανέβηκε» η προκήρυξη στη διαδικτυακή σελίδα του ΕΣΗΔΗΣ και την ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ, η οποία προβλέπει το χρονοδιάγραμμα και τις διαδικασίες.


Έτσι την επομένη των εθνικών εκλογών, τη Δευτέρα 22 Μαΐου και ώρα 17:00, εκπνέει η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για το 4ο αρδευτικό έργο μέσω Σύμπραξης Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), με κάλυψη της δημόσιας συμμετοχής από το Ταμείο Ανάκαμψης, το έργο «Αρδευτικό δίκτυο Υπέρειας Ν. Λάρισας – Ορφανών Ν. Καρδίτσας», εκτιμώμενης αξίας σύμβασης με ΦΠΑ 132,92 εκατ. ευρώ (η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει μία εβδομάδα αργότερα, στις 29 Μαΐου).
Ειδικότερα, το αντικείμενο της Σύμβασης Σύμπραξης αφορά στην εκπόνηση όλων των απαραίτητων μελετών, στην κατασκευή του έργου, στη μελέτη, κατασκευή, βελτίωση, αναβάθμιση οποιωνδήποτε εργασιών κριθούν απαραίτητες για την εύρυθμη ολοκλήρωση και λειτουργία του έργου και στη συντήρηση και λειτουργία του αρδευτικού δικτύου.
Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου, η περιοχή αναμένεται να αρδεύεται κυρίως με ποσότητες νερού που θα αξιοποιούν τις υφιστάμενες γεωτρήσεις που ήδη λειτουργούν και είναι είτε δημοτικές, είτε ιδιοκτησίας των ΤΟΕΒ, και συμπληρωματικά τις διαθέσιμες θερινές παροχές του ποταμού Ενιπέα.
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ
Την ικανοποίησή του για τις διαδικασίες που βάζουν το ... «νερό στο αυλάκι» έγκαιρα, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, σημειώνοντας πως «το έργο εξασφαλίζει την άρδευση των παρακείμενων στον ποταμό Ενιπέα πεδινών εκτάσεων που αναφέρθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Υπέρειας του Νομού Λάρισας, καθώς και των Ορφανών Νομού Καρδίτσας, όπου λειτουργούν οι Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Τιτανίου και Φαρσάλων.
Είναι σημαντικό ότι θα αρδευτούν 74.500 στρέμματα και θα ωφεληθούν 3.730 αρδευτές. Προβλέπεται ακόμη η πλήρης αξιοποίηση της τεχνολογίας, καθώς το δίκτυο αναμένεται να ενσωματώνει έξυπνες τεχνολογίες με αισθητήρες και αυτόματους διακόπτες, για τη βελτιστοποίηση της άρδευσης και την ελαχιστοποίηση των απωλειών νερού και των δαπανών ενέργειας».
Υπενθυμίζεται ότι πριν από 3 μήνες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, είχε συναντηθεί στην Αθήνα με τον γενικό γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δημήτρη Παπαγιαννίδη και ενημερώθηκε για την υπογραφή της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ενώ τώρα άναψε το πράσινο φως για την υποβολή προτάσεων από ενδιαφερόμενους. Σύμφωνα με πληροφορίες το ενδιαφέρον μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών είναι μεγάλο, ανάλογο με αυτό του φράγματος της Σκοπιάς, ενώ και ο προϋπολογισμός του έργου 133 εκατ. ευρώ περίπου εγγυάται την ολοκλήρωση του εντός χρονοδιαγραμμάτων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass