Πληρώνονται οι αποζημιώσεις σε μήλα και κάστανα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΕ ΦΕΚ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ

Δημοσίευση: 02 Απρ 2023 14:50

Δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η πολυπόθητη για πολλούς αγρότες απόφαση άμεσης επιχορήγησης σε παραγωγούς μήλων και κάστανων που αφορά όλη την Επικράτεια.


Δικαιούχοι της ενίσχυσης ορίζονται: α) Οι γεωργοί που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή κάστανων σε αγροτεμάχια καστανιάς σε όλη την Επικράτεια, οι οποίοι έχουν υποβάλλει ενιαία αίτηση ενίσχυσης (ΕΑΕ) για το έτος 2022, διαθέτουν τουλάχιστον ένα παραγωγικό δέντρο και διατηρούν τουλάχιστον ένα στρέμμα καλλιέργειας. Το ύψος του ποσού ενίσχυσης καθορίζεται σε 150 ευρώ ανά στρέμμα. β) Οι γεωργοί που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή μήλων σε αγροτεμάχια μηλιάς σε όλη την Επικράτεια, οι οποίοι έχουν υποβάλλει ενιαία αίτηση ενίσχυσης (ΕΑΕ) για το έτος 2022, διαθέτουν τουλάχιστον ένα παραγωγικό δέντρο ανά ποικιλία μήλου και διατηρούν τουλάχιστον ένα στρέμμα καλλιέργειας ανά ποικιλία. Το ύψος του ποσού ενίσχυσης καθορίζεται σε 250 ευρώ ανά στρέμμα.
Όσοι από τους δικαιούχους είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (Μ.Α.Ε.Ε.) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το έτος 2022 έως την 17.01.2023, λαμβάνουν το 100% του ύψους της ενίσχυσης. Όσοι από τους δικαιούχους δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Μ.Α.Ε.Ε. για το έτος 2022 έως την 17.01.2023, λαμβάνουν το 50% του ύψους της ενίσχυσης.
Η ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και ανεκχώρητη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων.
Το συνολικό ποσό ενίσχυσης που μπορεί να λάβει κάθε δικαιούχος (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) σε επίπεδο ενιαίας επιχείρησης (αιτούσα και συνδεδεμένες αυτής) στο πλαίσιο της παρούσας αθροιζόμενο με οποιαδήποτε άλλη ενίσχυση βάσει του τμήματος 2.1 του Προσωρινού Πλαισίου για την λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό τη στήριξη της οικονομίας κατά την διάρκεια της Ρωσικής Εισβολής στην Ουκρανία, όπως ισχύει από οποιαδήποτε πηγή, δεν μπορεί να υπερβαίνει ανά πάσα στιγμή τις 250.000€. Στο ποσό των 250.000€ περιλαμβάνονται κάθε μορφής φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass