Τέσσερα βραβεία στο Αγρόκτημα Αντωνόπουλου

Στο DUBAI International Taste Awards 2022 για τα βιολογικά προιόντα του

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2022 15:10

Συνεχίζει να μαζεύει διακρίσεις και βραβεία το Αγρόκτημα Αντωνόπουλου, που βρίσκεται στον Δίλοφο Ναρθακίου του Δήμου Φαρσάλων. Τα δύο αδέλφια Γιώργος και Αντώνης καλλιεργούν βιολογικά ήδη από το 1985, επιλέγουν γηγενείς, απαιτητικές ποικιλίες, τις οποίες καλλιεργούν κάτω

από αυστηρές συνθήκες και αρχές παραγωγής και με σεβασμό στο περιβάλλον και τη γη περιμένουν την ώρα που αυτά θα ανθοφορήσουν και θα καρποφορήσουν. Προερχόμενοι από οικογένεια αγροτών, ήταν εξοικειωμένοι με την αγροτική ζωή και το φυσικό περιβάλλον, ενώ έγιναν η πρώτη επιχείρηση που πιστοποιήθηκε στην Ελλάδα ως βιολογική, με αριθμό πιστοποίησης Νο1.
Ο διεθνής γαστρονομικός διαγωνισμός Dubai International Taste Awards βραβεύει με κριτήρια τη γεύση και την ποιότητα. Την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου στο Ντουμπάι, γευσιγνώστες διεθνούς κύρους και αναγνώρισης στον κόσμο της γαστρονομίας, αξιολόγησαν προϊόντα μέσα από μια «τυφλή» διαδικασία γευσιγνωσίας και βράβευσαν τα καλύτερα εξ αυτών. Η Κριτική Επιτροπή αποτελείται από σημαντικά ονόματα στον χώρο των ποιοτικών τροφίμων από όλο τον κόσμο, με διεθνή αναγνώριση. Το Αγρόκτημα Αντωνόπουλου συμμετείχε στα Dubai International Taste Awards 2022, με 4 προϊόντα, τα οποία έλαβαν όλα βραβεία. Ειδικότερα, τα βραβεία είναι πλήρης τοματοπολτός με GOLD AWARD, κοφτό «ΖΕΑΣ» με SILVER AWARD, στριφτό «ΖΕΑΣ» με SILVER AWARD και γκοφρέτα «ΖΕΑΣ» με BRONZE AWARD. Να σημειωθεί ότι τα τελευταία 3 προϊόντα «ΖΕΑΣ» που τιμήθηκαν με βραβείο προέρχονται από τη διατηρητέα τοπική αβελτίωτη ποικιλία Τriticum Dicoccum Dilofos. Τα προϊόντα του Αγροκτήματος Αντωνόπουλου, εκτός από τις διεθνείς γευσιγνωστικές διακρίσεις, χαίρουν εκτιμήσεως και από την Επιστημονική Κοινότητα της χώρας μας. Το ενδιαφέρον τους ξεκινά από την ποιότητα των προϊόντων, περνά στην αναζήτηση των σπόρων, την πρωτοποριακή και συγχρόνως παραδοσιακή καλλιέργεια και τέλος στην έρευνα για τις ευεργετικές επιπτώσεις στον οργανισμό. Έτσι, το Αγρόκτημα Αντωνόπουλου έχει αναπτύξει μία συνεργατική σχέση με Ελληνικά Πανεπιστήμια, με προεξέχουσα αυτή του Πανεπιστημίου Πατρών, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή Μ. Κορνάρο και την ερευνήτρια Αθηνά Θεοδωρακοπούλου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass