ΕΝΘΥΜΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟ 1996 ΟΙ ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ

Ολοι στη Νίκαια τη Δευτέρα…

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2019 22:00
Στο κεντρικό πάνελ (από αριστερά) οι Νίκ. Γούσιος, Κώστας Τζέλλας, Σωκράτης Αλειφτήρας, Ρίζος Μαρούδας, Γιώργος Νικολόπουλος Στο κεντρικό πάνελ (από αριστερά) οι Νίκ. Γούσιος, Κώστας Τζέλλας, Σωκράτης Αλειφτήρας, Ρίζος Μαρούδας, Γιώργος Νικολόπουλος

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Απόφαση να κατευθυνθούν τα τρακτέρ όλης της Θεσσαλίας στο μπλόκο της Λάρισας, στη Νίκαια, τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, ελήφθη στη χθεσινή πανθεσσαλική σύσκεψη των αγροτών στα Φάρσαλα.

Τη σύσκεψη αρχικά χαιρέτησε εκ μέρους του Δήμου ο αντιδήμαρχος Φαρσάλων Αποστόλης Κυριαζής καλωσορίζοντας όλους τους αγρότες που ήρθαν στα Φάρσαλα, αναφέροντας ότι ο Δήμος Φαρσάλων θα σταθεί αρωγός τους. Στη συνάντηση τοποθετήσεις έγιναν από τον πρόεδρο της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζο Μαρούδα, τον γραμματέα της ΕΟΑΣΚ Κώστα Τζέλα, τον πρόεδρο του Αγρ. Συλλόγου Κατωχωρίου Σωκράτη Αλειφτήρα, τον εκπρόσωπο της επιτροπής αγώνα των αγροτών της επαρχίας Φαρσάλων Νίκο Γούσιο και το μέλος της ΕΟΑΣΝΛ Γιώργο Νικολόπουλο, ενώ στη συνέχεια ακούστηκαν οι θέσεις εκπροσώπων άλλων αγροτικών συλλόγων της Θεσσαλίας αλλά και μεμονωμένων αγροτών.  Συζητήθηκαν και συνυπολογίσθηκαν τα υπέρ και τα κατά των διαφόρων προτάσεων, που διατυπώθηκαν από τους ομιλητές κατά την αγροτική σύσκεψη.
Κατόπιν αυτών, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ένα ισχυρό μπλόκο που θα ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση, στη Νίκαια της Λάρισας, πρόταση η οποία υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία των αγροτών και αγροτικών συλλόγων, έναντι εκείνης που ακολουθούνταν και τα προηγούμενα χρόνια για μικρότερα μπλόκα, κατά τόπους σε όλες τις πόλεις της Θεσσαλίας. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία έκαναν λόγο για τις μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις που έγιναν το 1996 στη «Βιοκαρπέτ» στη Λάρισα, λέγοντας ότι «το 2019 θα πρέπει να αποτελέσει μια χρονιά - ορόσημο για τους νέους αν θέλουν να έχουν μέλλον ως αγρότες», καλώντας τους ταυτόχρονα να ξεσηκωθούν και να διεκδικήσουν τη βιωσιμότητα των ίδιων και των οικογενειών τους. Επισημάνθηκε η ανάγκη να γίνει αγώνας σε όλα τα χωριά, τις επόμενες ημέρες, να ενημερωθούν και να κινητοποιηθούν και οι αναποφάσιστοι αγρότες, ώστε να συστρατευθούν σε έναν κοινό αγώνα και ένα κοινό μπλόκο, αυτό της Νίκαιας, δίνοντας τη «φλόγα» από εδώ από τη Θεσσαλία, και στους υπόλοιπους αγρότες, καθώς η Θεσσαλία αποτελεί βαρόμετρο όλα αυτά τα χρόνια στις αγροτικές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα.

Του Γιώργου Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass