Πανθεσσαλική αγροτών για τα μπλόκα

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2019 15:00
Σήμερα στα Φάρσαλα καθορίζονται λεπτομέρειες και διαθέσεις για τις αγροτικές κινητοποιήσεις που έχουν ως αφετηρία τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου με ραντεβού των τρακτέρ – όπως όλα δείχνουν- τον κόμβο της ΠΑΘΕ στη Νίκαια Λάρισας (φωτ. αρχείου) Σήμερα στα Φάρσαλα καθορίζονται λεπτομέρειες και διαθέσεις για τις αγροτικές κινητοποιήσεις που έχουν ως αφετηρία τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου με ραντεβού των τρακτέρ – όπως όλα δείχνουν- τον κόμβο της ΠΑΘΕ στη Νίκαια Λάρισας (φωτ. αρχείου)

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων θα γίνει σήμερα Πέμπτη πανθεσσαλική σύσκεψη Ομοσπονδιών, Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα.

Η τάση στους κύκλους των αγροτών είναι να δημιουργηθεί ένα μεγάλο μπλόκο στη Θεσσαλία, στη Νίκαια Λάρισας, με στόχο η Θεσσαλία να δώσει ξεκάθαρο και βροντερό μήνυμα απέναντι στην κυβέρνηση, ότι τα αγροτικά προβλήματα οξύνονται διαρκώς. Στη συγκεκριμένη σύσκεψη αναμένεται να αποφασιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη μαζική έξοδο των τρακτέρ. Όπως αναφέρουν οι αγρότες, "από τα φετινά μπλόκα δεν περισσεύει κανείς, καθώς μόνο με τους αγώνες μπορούμε να έχουμε διεκδικήσεις και μέλλον σε αυτή τη δουλειά".

Σε σχετικό δελτίο Τύπου η ΕΟΑΣΝΛ ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι «σκοπός των συσκέψεων και ενημερωτικών επαφών είναι η μαζική και δυναμική συμμετοχή στο μπλόκο που θα στηθεί στον Νομό τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019».

Η ΕΟΑΣΝΛ υπολογίζει ότι «αγρότες και κτηνοτρόφοι απώλεσαν ακόμη ένα 4,9% του εισοδήματός τους μέσα στο 2018, ενώ παραμένει το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής σε πετρέλαιο, ρεύμα και εφόδια, οι ανοιχτές και χαμηλές τιμές που δίνουν βιομηχανίες γάλατος, εκκοκκιστές, έμποροι κυρίως σε βαμβάκι και γάλα, το αίσχος με τον ΕΛΓΑ που είτε δεν αποζημιώνει με διάφορες προφάσεις τις ζημιές στην παραγωγή είτε δίνει ψίχουλα για αποζημιώσεις και αυτά με ένα χρόνο καθυστέρηση».

Ως αποτέλεσμα των ενημερωτικών επαφών εκφράζεται η «αγωνιστική διάθεση για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης που προβάλλουμε να ανακόψουμε τα χειρότερα μέτρα της κυβέρνησης».

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass