ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ 50% ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΩΣ ΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΔΕΗ

Η τελευταία ευκαιρία για τον ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου

• Χωρίς ρεύμα 65 αρδευτικές γεωτρήσεις στην περιοχή

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2018 22:11

Το τελευταίο του χαρτί παίζει τις επόμενες ημέρες ο ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου με έδρα τον Αμπελώνα σε ό,τι αφορά στη συγκέντρωση ενός σημαντικού ποσού το οποίο θα δοθεί στη ΔΕΗ ως έναντι για να συνδεθούν με το ηλεκτρικό ρεύμα οι 65 κομμένες γεωτρήσεις και να ποτίσουν οι αγρότες.

Προχθές βράδυ, πραγματοποιήθηκε στον Αμπελώνα, στην κατάμεστη μεγάλη αίθουσα του παλαιού δημαρχείου η έκτακτη και κατεπείγουσα Γενική Συνέλευση των μελών του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου με έδρα τον Αμπελώνα.

Αποκλειστικό θέμα συζήτησης ήταν η διακοπή της ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ του ηλεκτρικού ρεύματος στις γεωτρήσεις του οργανισμού λόγω οφειλών αλλά και στη συνέχεια να βρεθούν οι ενδεδειγμένοι τρόποι επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος στις γεωτρήσεις ώστε οι αρδευτές – αγρότες να μπορέσουν να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους οι οποίες κινδυνεύουν άμεσα από ξηρασία.

Στην εισαγωγική του ομιλία ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Σωτήρης Τζιούφας ενημέρωσε τους συναδέλφους αρδευτές κάνοντας μια ιστορική αναδρομή για το πώς ο ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου έφτασε να έχει ένα μεγάλο ποσό οφειλής στη ΔΕΗ.

Μετά από έντονη συζήτηση και ταυτόχρονα δημιουργική, όπως φάνηκε στις τελικές αποφάσεις, αποφασίστηκε όλοι οι αρδευτές να καταβάλουν το 50% των φετινών αρδευτικών τελών ώστε αυτά τα χρήματα να δοθούν αμέσως στη ΔΕΗ ως προκαταβολή για τα παλιά χρέη για να γίνουν οι επανασυνδέσεις του ηλεκτρικού ρεύματος στις 65 γεωτρήσεις.

Μιλώντας χθες στην «Ε» ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου κ. Σωτήρης Τζιούφας τόνισε ότι: «η φετινή αρδευτική περίοδος στον οργανισμό εξαρτάται από τη συνέπεια των αρδευτών. Εάν δεν τηρήσουν αυτά που αποφασίσαμε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας και δεν πληρώσουν το 50% των φετινών αρδευτικών τους τελών τότε δεν θα μπορέσει να γίνει διακανονισμός με τη ΔΕΗ, οι γεωτρήσεις δεν θα έχουν ρεύμα για να αντλήσουν νερό, οι καλλιέργειες θα ξεραθούν και θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Ελπίζω ότι θα ανταποκριθούν όλοι οι συνάδελφοι για υπάρχει μια κανονικότητα στον οργανισμό».

Επίσης καλούνται και οι παλιοί οφειλέτες να προσέλθουν για διακανονισμό των χρεών τους, διότι ο οργανισμός θα τα βεβαιώσει στη Δ.Ο.Υ. και τότε θα βρουν μπροστά τους πολλά περισσότερα προβλήματα».

Επίσης ο κ. Τζιούφας έκανε ειδική αναφορά στον δήμαρχο Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση, ο οποίος από την πρώτη στιγμή του προβλήματος ανέλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες με πολλές επαφές στην Αθήνα τόσο με στελέχη της κυβέρνησης όσο και με τον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Μανώλη Παναγιωτάκη. Προσπάθειες που ο δήμαρχος Τυρνάβου συνεχίζει περιμένοντας και τη δραστηριοποίηση των αρδευτών.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass