ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΕΡΣΙΝΩΝ ΤΙΜΩΝ

Εσπειραν καπνά και... χαμόγελα

Δημοσίευση: 06 Απρ 2018 22:02

Με αισιοδοξία που βασίζεται στις περσινές καλές τιμές που απόλαυσαν και στην τεχνογνωσία που διαθέτουν και συνεχώς εξελίσσεται, με εγγύηση ένα άριστο ποιοτικά προϊόν, ολοκλήρωσαν προ ημερών τη σπορά για τον καπνό οι Ελασσονίτες παραγωγοί.

Λόγω των πολλών βροχών και της αυξημένης υγρασίας η μεταφύτευση θα καθυστερήσει λίγες μέρες (αρχές Μαΐου), ενώ μέχρι τέλος Απριλίου θα υπογραφούν και τα συμβόλαια με τις εταιρίες, αν και ήδη έχουν συμφωνηθεί οι τιμές. Η προκαταβολή που θα δοθεί από τις εταιρίες -περί τα μέσα Μαΐου, οπότε αυξάνονται τα καλλιεργητικά έξοδα- υπολογίζεται στα 140-150 ευρώ/στρ.

Σύμφωνα με τον κ. Γκουτζέλα «φέτος στην επαρχία Ελασσόνας αναμένεται μια μικρή αύξηση στα καλλιεργούμενα με καπνό στρέμματα, λόγω της πολύ καλής τιμής που απολαύσαμε πέρυσι. Αναλυτικότερα στην ποικιλία Κατερίνη (η οποία απορροφάται κυρίως από την εταιρία ΣΟΚΟΤΑΒ και ακολούθως από τη ΣΕΚΕ) μπήκαν πάνω από 3.000 στρέμματα, ο Μπασμάς (κυρίως στο Δ.Δ. Λουτρού) απορροφάται από τον Μισιριάν σπάρθηκαν λίγο πάνω από 1.200 στρ., ενώ η Βιρτζίνια υπολογίζεται περίπου στα 1000 στρ. και πωλείται στον «Γλεούδη».

Να σημειωθεί ότι οι Ελασσονίτες καπνοπαραγωγοί βρίσκονται εν αναμονή της εξόφλησής τους από την καπνοβιομηχανία «Μιχαηλίδη» μετά τις δικαστικές αποφάσεις και τις πολιτικές πρωτοβουλίες που ελήφθησαν.

Γ. Ρούστας 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass