ΕΝΤΟΝΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Σύσταση ομάδας οσπρίων (ρεβύθι) «ΘΕΣΤΟ»

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2018 15:40

Με μεγάλη συμμετοχή παραγωγών-μελών πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική συγκέντρωση του ΘΕΣΤΟ για τη σύσταση Ομάδας Οσπρίων εντός του Συνεταιρισμού.

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Χρ. Σουλιώτης αναφέρθηκε στους βασικούς στόχους που εξυπηρετεί η κίνηση αυτή, με σημαντικότερους την αύξηση της παρεμβατικής ισχύος του ΘΕΣΤΟ, καθώς και τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των οσπρίων και ιδιαίτερα του ρεβιθιού, καλλιέργεια που εμφανίζει ιδιαίτερα αυξητικές και ελπιδοφόρες προοπτικές για τον θεσσαλικό κάμπο. Από τον γενικό διευθυντή του ΘΕΣΤΟ κ. Αστ. Σαπουνά παρουσιάστηκε το οργανωτικό και χρηματοδοτικό πλάνο του εγχειρήματος, ενώ παρεμβάσεις έκαναν και οι κ. Βαγγέλης Παπαδημητρίου και Επαμεινώνδας Σπανούλης, οι οποίοι εκπροσώπησαν την Ομάδα Εργασίας που είχε συσταθεί και λειτούργησε το τελευταίο δίμηνο για τον σκοπό αυτό. Απαντήθηκαν πολλές ερωτήσεις που αφορούσαν στη διαθεσιμότητα σπόρου, στον έλεγχο και την πιστοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας, στην εμπορική τακτική που θα ακολουθηθεί, καθώς και στις αναγκαίες υποδομές που θα πρέπει να εξευρεθούν για την υποστήριξη της δράσης. Τέλος, παρουσιάστηκε το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί και το οποίο περιλαμβάνει την άμεση διενέργεια προθέσεων καλλιέργειας οσπρίων και αναγκών σε σπόρο ρεβιθιού, καθώς και τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης του ΘΕΣΤΟ για τη σύσταση Ομάδας Οσπρίων, την επικύρωση του Κανονισμού Λειτουργίας της και την εκλογή των οργάνων διοίκησης και εποπτείας της νέας Ομάδας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass