Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΒΖ ΧΘΕΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΥΤΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Δεσμεύτηκε για «γλυκά Χριστούγεννα»

Δημοσίευση: 02 Νοε 2017 22:08

Για εξόφληση τευτλοπαραγωγών μέχρι τα Χριστούγεννα δεσμεύτηκε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΖ Παναγιώτης Καραχάλιος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε μαζί τους χθες το πρωί, στις εγκαταστάσεις του Ζαχαρουργείου Λάρισας. Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη την περυσινή χρονιά όταν οι παραγωγοί πληρώθηκαν με σημαντική καθυστέρηση.

Το κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά και των εργαζομένων της Βιομηχανίας ήταν καλό, ενώ η έντονη παρουσία των παραγωγών στην τοπική μονάδα της ΕΒΖ αποδεικνύει και το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει στον κάμπο για την τευτλοκαλλιέργεια.

Ο κ. Καραχάλιος ήταν λακωνικός στις δηλώσεις του, κυρίως για την αξιοποίηση του οικοπέδου και των εγκαταστάσεων της Βιομηχανίας, με αφορμή παλιότερη απόπειρα πώλησης των ακινήτων της βιομηχανίας. Όσο και αν πιέστηκε από τους δημοσιογράφους, με δεδομένο ότι η νέα διοίκηση της ΕΒΖ μετρά μόλις λίγες ημέρες ζωής και χρειάζεται χρόνο για να ενημερωθεί, προτίμησε να μιλήσει αποκλειστικά για θέματα παραγωγής. Αντιθέτως δεν ήταν φειδωλός στις φιλοφρονήσεις του προς το προσωπικό του Ζαχαρουργείου και τους παραγωγούς, οι οποίοι σε δύσκολες εποχές για τη βιομηχανία τη στήριξαν σθεναρά. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΖ ανέφερε πως το εργοστάσιο της Ορεστιάδας ξεκίνησε χθες μετά από πολλά προβλήματα την παραγωγική διαδικασία και πρόσθεσε πως αποκλειστικός σκοπός της νέας διοίκησης είναι πως θα δουλέψει αποτελεσματικά η μητρική εταιρεία σε συνεργασία με την θυγατρική στη Σερβία. Ξεκαθάρισε ότι η νέα διοίκηση δεν έχει αναλάβει καμία δέσμευση πώλησης των θυγατρικών της μονάδων στη Σερβία και πως στόχος τους είναι η αύξηση των καλλιεργούμενων στρεμμάτων πανελλαδικά, ενόψει της νέας χρονιάς, αλλά και η καλύτερη συνεργασία μεταξύ παραγωγών και διοίκησης.

Οι παραγωγοί με τη σειρά τους ζήτησαν έγκαιρη εξόφληση των τεύτλων μέσα στο 2017, αύξηση του τιμοκαταλόγου τεύτλων για το 2018, μείωση στις τιμές των εφοδίων (σπόρια-φάρμακα), συνέχιση της συνδεδεμένης ενίσχυσης τεύτλων (σήμερα είναι 73.00 ευρώ/στρεμ.) και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΛΓΑ, αφού ο Οργανισμός «δεν αναγνωρίζει ποτέ ζημία στα τεύτλα».

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass