ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ

Αγωνιστικό δεκαήμερο στα τέλη Ιουνίου

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2017 15:42

Τη διοργάνωση πανελλαδικού αγωνιστικού δεκαημέρου, στα τέλη Ιούνη, αποφάσισε η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στην τελευταία της συνεδρίαση στη Λάρισα, προκειμένου να αναδειχθούν τα προβλήματα των αγροτών και να διεκδικηθούν λύσεις.

Με την Επιτροπή των μπλόκων να καλεί «Ομοσπονδίες και Αγροτικούς Συλλόγους που συμμετέχουν στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων να συνεδριάσουν, να πάρουν αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις, να οργανώσουν την ενημέρωση αγροτών και κτηνοτρόφων και να εξασφαλίσουν τη μαζική συμμετοχή στο 10ήμερο δράσης».

Όπως μεταξύ άλλων σημειώνεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής, στη συνεδρίαση της Λάρισας, «συζητήθηκαν τα αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση με το 4ο Μνημόνιο την 18η Μάη και επιβαρύνουν δραματικά το ήδη μειωμένο εισόδημα αγροτών και κτηνοτρόφων.

Με τα νέα μέτρα το αφορολόγητο εισόδημα που κερδίσαμε στα μπλόκα το 2016 κουτσουρεύεται από 8.600 ευρώ στα 5.600 ευρώ, οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ δεν θα εκπίπτουν από το φορολογητέο ποσό όπως θα ισχύσει φέτος και με μια έκπτωση 15% για το 2018 που σε καμιά περίπτωση δεν αντισταθμίζει την επιβάρυνση στις εισφορές και τη φοροληστεία που θα υποστούμε, ψηφίστηκε νέο χαράτσι για το νερό ύδρευσης και άρδευσης, μειώνει τις συντάξεις από το 2019, κόβει μια σειρά επιδόματα στη σύνταξη.

Τα «περίφημα» αντίμετρα της κυβέρνησης είναι ψίχουλα που σε καμιά περίπτωση δεν αντισταθμίζουν τις τεράστιες απώλειες στο εισόδημά μας. Η μείωση του ΦΠΑ στο 13% για την αγορά ορισμένων μέσων και εφοδίων για τους αγρότες δεν έχει ουσιαστικό αντίκρισμα στην τσέπη μας, ούτε θα σταματήσει την επιβάρυνση της λαϊκής κατανάλωσης που θα συνεχίσει να αγοράζει πανάκριβα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ενώ πουλάμε σε εξευτελιστικές τιμές τη σοδειά μας».

Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων προβάλλει «ένα δίκαιο και αναγκαίο πλαίσιο αιτημάτων, διεκδικούμε ουσιαστικό εισόδημα και ελάφρυνση από τα χαράτσια και την άγρια φορολογία, μέτρα που θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να παράγουμε».

Στο διεκδικητικό πλαίσιο περιλαμβάνονται αιτήματα όπως το «αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί», «κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για την υγεία (6.95%) επειδή η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα», «συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες» και «κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, στα μέσα και εφόδια καθώς ο ΦΠΑ είναι ουδέτερος φόρος».

Στη συνεδρίαση αποφασίσθηκε επίσης η συμμετοχή στη διαβαλκανική κινητοποίηση ενάντια στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που διοργανώνουν τα ταξικά εργατικά σωματεία στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 24 Ιουνίου.

Να σημειωθεί πως οι παρεμβάσεις της Επιτροπής θα εστιάσουν σε θέματα όπως οι χαμηλές τιμές στα προϊόντα, ο ΕΛΓΑ, η μείωση της τιμής γάλατος, το «πράσινο τέλος» στο νερό, οι δασικοί χάρτες, η δακοκτονία, οι απλήρωτοι καπνοπαραγωγοί, κ.α..

«Ο μόνος σίγουρος δρόμος» καταλήγει η Επιτροπή «ικανοποίησης των δίκαιων αιτημάτων μας, όπως έχει δείξει η πολύχρονη εμπειρία, στηρίζεται στην οργάνωση σε Αγροτικούς Συλλόγους, στην ουσιαστική λειτουργία τους, στην κινητοποίηση και μαζική συμμετοχή στις αγωνιστικές παρεμβάσεις. Δίνουμε τη μάχη των αρχαιρεσιών και της συγκρότησης νέων Α.Σ σε κάθε περιοχή, σε χωριά ή ομάδες γειτονικών χωριών» αφού «το επόμενο διάστημα θα συγκροτηθούν νέες Ομοσπονδίες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass