ΖΗΤΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ «STOP TTIP CETA TISA»

Συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής της Βουλής

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2017 13:10

Συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής της Βουλής, ζητά από τον πρόεδρο της Βουλής Νικ. Βούτση, η Ελληνική Πρωτοβουλία «STOP TTIP CETA TiSA», το πανελλαδικό δίκτυο οργανώσεων, συλλογικοτήτων και ενεργών πολιτών, με αφορμή τις διατλαντικές συμφωνίες.

Όπως σημειώνεται από την πρωτοβουλία στην επιστολή προς τον κ. Βούτση «η προσωρινή εφαρμογή της Ολοκληρωμένης Οικονομικής και Εμπορικής Συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε.-Καναδά, με το ακρωνύμιο CETA, ψηφίστηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 15 Φεβρουαρίου 2017. Ωστόσο μια ισχυρή μειοψηφία Ευρωβουλευτών ψήφισε κατά της Συμφωνίας. Παρά την ψήφισή της, ο μακροχρόνιος αγώνας εκατομμυρίων ανθρώπων βοήθησε, ώστε να τεθεί εκτός προσωρινής εφαρμογής, ένα επικίνδυνο κομμάτι της συμφωνίας, που είναι η επίλυση διαφορών μεταξύ επενδυτών και κράτους το λεγόμενο ICS.

Η εκτίμηση της Ελληνικής Πρωτοβουλίας είναι, ότι η CETA υπονομεύει τη δημοκρατία, την αγροτική παραγωγή και την ασφάλεια τροφίμων, τις κοινωνικές κατακτήσεις, δημιουργεί τις προϋποθέσεις να καταργηθεί η περιβαλλοντική προστασία, τα "δίχτυα ασφαλείας", τα οποία οι πολυεθνικές θεωρούν ότι βάζουν εμπόδια στην παραγωγή και τη διάθεση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους και περιορίζουν την κερδοφορία τους.

Με δεδομένη την ψήφιση της προσωρινής εφαρμογής της Ολοκληρωμένης Οικονομικής και Εμπορικής Συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε.-Καναδά (CETA), η Ελληνική Πρωτοβουλία STOP TTIP CETA TiSA θεωρεί, ότι η Ειδική Επιτροπή της Βουλής για τις Διατλαντικές Συμφωνίες δεν έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της και γι’ αυτό, ζητά:

Να συνεδριάσει η Ειδική Επιτροπή της Βουλής για τις Διατλαντικές Συμφωνίες και να παρουσιάσει το πόρισμά της. Να κατατεθεί η CETA άμεσα στο Εθνικό Κοινοβούλιο για συζήτηση και ψηφοφορία και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Να συναντηθεί μαζί σας ή και με το Προεδρείο για να σας ενημερώσουμε αναλυτικότερα για τις θέσεις μας και να σας παραδώσουμε το ψήφισμα της Δεύτερης Πανευρωπαϊκής Συνόδου Τοπικών Αρχών (Γκρενόμπλ 17.02.2017) ενάντια στη Νέα Γενιά Συμφωνιών Ελεύθερου Εμπορίου, καθώς και άλλα έγγραφα και υπομνήματα με τα οποία εκφράζεται η Κοινωνία των Πολιτών για το θέμα των Συμφωνιών CETA TTiP, και στη χώρα μας», καταλήγει η επιστολή που υπογράφουν οι: Γιώργος Εμμανουήλ – (Λάρισα), Καίτη Μυλωνά (Αθήνα), Κ. Φωτεινάκης (Αθήνα), Αρ. Παπαδάκης (Ηράκλειο) και, Κων. Κουτσονικόλας (Θεσσαλονίκη).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass