ΣΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΟΡΙΑΚΑ Ο ΧΡ. ΣΙΔΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ξεκίνημα με ισχυρή αντιπολίτευση

* Η αλλαγή ξεκίνησε δηλώνει στην «Ε» ο Τρ. Τσινούλης

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2017 9:54

Τις αμέσως επόμενες μέρες πρόκειται να συνεδριάσει το νεοεκλεγέν 9μελές διοικητικό συμβούλιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα, μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν σε τεταμένο κλίμα την περασμένη Παρασκευή.


Όλα δείχνουν ότι ο νικητής των εκλογών Χρήστος Σιδερόπουλος και τα επόμενα 4 χρόνια θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος του Α.Σ., καθώς ελέγχει τα 5 μέλη της διοίκησης, αν και για πρώτη φορά μετά από χρόνια στον Συνεταιρισμό (και παλιότερα επί ΕΑΣ) θα υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση. Η Ομάδα Παραγωγών Τομάτας που δραστηριοποιείται στους κόλπους του Συνεταιρισμού, με επικεφαλής τον Τριαντάφυλλο Τσινούλη, κατάφερε να εκλέξει 4 μέλη στο νέο Δ.Σ., ενώ στις τάξεις της –με μεγάλη διαφορά ψήφων από τους εκλεγέντες- ανήκει και ο α’ επιλαχών (Γ. Καραΐσκος). Όπως έγραψε και η «Ε» το Σάββατο τα αποτελέσματα των εκλογών, μετά την εκλογική διαδικασία στην οποία πήραν μέρος 195 αντιπρόσωποι, έχουν ως εξής: Χρήστος Σιδερόπουλος 68, Φώτης Παπαδόπουλος 54, Ζαφειρούλης Γιώργος 53, Τάκης Τσικόπουλος 52, ενώ οι Μαντώνης Λευτέρης, Νίκος Νούλας, Γκανιάτσιας Γιώργος, Τρ. Τσινούλης, Βαρδούλης Γιώργος 51. Πρώτος επιλαχών ο Φαλανιώτης Γιώργος Καραΐσκος, ο οποίος στην πρώτη καταμέτρηση βρέθηκε με 50 ψήφους, αλλά στην επανακαταμέτρηση κατέληξε με 43. Τέλος ακολουθούν οι Τζιμούρτος Χρ με 34 και Γούσιος Λάμπρος με 8.
Στο Εποπτικό εξελέγησαν οι κ.κ. Δημητριάδης Απόστολος με 68, Δαλαμάγκας Αλέξανδρος με 37, και Σταυροθεόδωρος Χρήστος με 37, ενώ επιλαχών είναι ο Αχυρόπουλος Απόστολος.
Να σημειωθεί ότι η πλευρά Τσινούλη με την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατέθεσε ένσταση, αμφισβητώντας την εγκυρότητα των εκλογικών καταλόγων (ζήτησε να ελεγχθούν τα ταμειακώς συνεπή μέλη και το αποτέλεσμα (γι΄αυτό και υπήρξε επανακαταμέτρηση). Η δικαστική αντιπρόσωπος παρέλαβε, ως είχε υποχρέωση την ένσταση, αλλά διευκρίνισε ότι δεν είναι αρμόδια για την εκδίκασή της, παραπέμποντας τους άμεσα ενδιαφερόμενους στο Ειρηνοδικείο.
Σχολιάζοντας την ένσταση της αντίπαλης πλευράς, ο κ. Χρ. Σιδερόπουλος δήλωσε στην «Ε» ότι «όλα έγιναν νομότυπα, οι εκλογικοί κατάλογοι παραδόθηκαν ως όφειλε στη δικαστική αντιπρόσωπο το μεσημέρι της Πέμπτης, όλοι όσοι ψήφισαν τακτοποίησαν τις οφειλές τους, έστω και την ύστατη στιγμή και η κίνηση αυτή έχει τον χαρακτήρα της τιμής των οπλών από τους ηττημένους». Πρόσθεσε όμως με νόημα ότι «ο ίδιος δεν μένει στην ένσταση, αλλά το κυρίαρχο στην εκλογική διαδικασία ήταν η προσέλευση σχεδόν 200 αντιπροσώπων, που δείχνουν να εμπιστεύονται τον Συνεταιρισμό, να ενδιαφέρονται για το μέλλον του και πως όλοι μαζί, ενωμένοι, θα πρέπει να αγωνιστούν για την προστασία του εισοδήματος των μελών του».
Από την πλευρά του ο Τρ. Τσινούλης, αφού ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι τίμησαν τον ίδιο και τους συνεργάτες του με την ψήφο τους, δήλωσε στην «Ε» με νόημα ότι «η αλλαγή στον τοπικό Συνεταιρισμό ξεκίνησε. Μπορεί να μην ολοκληρώθηκε για μία θέση, αλλά ο χρόνος είναι σύμμαχός μας. Να ‘ναι όλοι σίγουροι ότι πρωταρχικό μας μέλημα στη νέα θητεία της διοίκησης θα είναι η νομιμότητα, η διαφάνεια και η υλοποίηση αναπτυξιακών δράσεων για τα μέλη και τις Ομάδες Παραγωγών».
Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass