ΜΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΒΟΥΣ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ ΚΑΙ ΓΥΡΤΩΝΗΣ

Βγάζουν τρακτέρ με το βλέμμα στραμμένο στα Τέμπη

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2017 14:24

Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή ημέρα για το μπλόκο που θέλουν να στήσουν- αυτόνομα από αυτό της Νίκαιας- οι αγρότες που συμμετείχαν πέρυσι στις κινητοποιήσεις των Τεμπών, καθώς το μεσημέρι οι συνάδελφοί τους καλούνται να βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους και ανάλογα με τη συμμετοχή τους να καθορισθεί η στάση τους.

Υπενθυμίζεται ότι το επίσημο ραντεβού έχει δοθεί για σήμερα το μεσημέρι στις 12:00, στην ΠΑΘΕ στον κόμβο του Πλατυκάμπου, από αγρότες του Κιλελέρ, της Μάνδρας και της Αγιάς, ενώ οι αγρότες από τον Τύρναβο θα βρεθούν, την ίδια ώρα, στον κόμβο της Γυρτώνης. Οι αγρότες θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να εκτιμήσουν εάν θα μπορέσουν να προχωρήσουν στη δημιουργία κεντρικού μπλόκου στην Κοιλάδα των Τεμπών ή θα περιορισθούν στον κόμβο του Πλατυκάμπου, εάν η συμμετοχή είναι μικρή. Μέχρι και χθες βράδυ μέλη της προσωρινής Συντονιστικής Επιτροπής περιόδευαν στα χωριά, προκειμένου να πείσουν τους αγρότες να συμμετέχουν και φέτος στις κινητοποιήσεις.

ΝΙΚΑΙΑ

Για πέμπτη ημέρα συνεχίστηκε η κινητοποίηση του θεσσαλικού «πυρήνα» της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στον κόμβο της Νίκαιας, ενώ το αγωνιστικό πλάνο περιλαμβάνει αγωνιστικές δράσεις όλη την εβδομάδα. Και χθες οι αγρότες έκλεισαν για ένα δίωρο περίπου την εθνική οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη (3-5μ.μ.), ενώ επ’ αόριστον κλειστό παραμένει το ρεύμα προς Αθήνα.

Αύριο Τετάρτη οι μπλοκατζήδες σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) προγραμματίζουν τη συμμετοχή τους με τρακτέρ στο «καραβάνι για τη σωτηρία της υγείας» που θα φτάσει στη Λάρισα. Η κινητοποίηση αυτή των υγειονομικών θα διανύσει πορεία 9 χιλιομέτρων, περνώντας από Υγειονομικές Μονάδες και θα καταλήξει στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας. Τα τρακτέρ θα ξαναβρεθούν στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας το απόγευμα της Παρασκευής, σε αγροτικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το μπλόκο της Νίκαιας, ώστε να φθάσει στην πόλη ο παλμός των αγροτικών κινητοποιήσεων.

ΚΑΛΕΣΜΑ

Στο μεταξύ με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων «χαιρετίζει τους χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους που βρίσκονται στα μπλόκα, δίνοντας σκληρή μάχη κατά της πολιτικής της κυβέρνησης και κατά της ΚΑΠ της ΕΕ που τους εξοντώνει» και καλεί τους συναδέλφους που δεν βγήκαν ακόμα στα μπλόκα, να συμμετάσχουν μαζικά. Να αφήσουν πίσω τους κάθε τι που δεν τους αφήνει.

Σύμφωνα με την Επιτροπή «δεν χρειάζεται να περιμένουμε να μαζευτούμε όλοι στο χωριό για να πάνε μαζί στο μπλόκο. Όσοι είναι έτοιμοι ξεκινούν κι οι άλλοι ακολουθούν μετά. Κι όσοι δεν έχουν τρακτέρ, να πάμε κι αυτοί. Η παρουσία όλων κρίνεται αναγκαία. Με τη μαζική και δυναμική συμμετοχή στον αγώνα θ’ απαντήσουμε και στην προσπάθεια της κυβέρνησης, στέλνοντας τα ΜΑΤ, να σταματήσει το στήσιμο νέων μπλόκων. Καταδικάζουμε την αστυνομοκρατία και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης. Κλείνουμε τ’ αυτιά μας σε όσους μας λένε «περιμένετε την ολοκλήρωση της «αξιολόγησης» με τους «Θεσμούς» και τότε κάτι θα πάρετε.» Λένε ψέματα. Τίποτα καλό δεν πρόκειται να φέρει κι αυτή η «αξιολόγηση», όπως οι προηγούμενες. Αντίθετα, θα φέρει κι άλλα μέτρα σε βάρος του λαού και σε βάρος μας, όπως δείχνουν τα «χαμπέρια» που φτάνουν για «τσεκούρι» στο κουτσουρεμένο αφορολόγητο, που κατακτήσαμε πέρσι παραμένοντας για 40 μερόνυχτα στα μπλόκα, για νέες περικοπές στις συντάξεις κι άλλα πολλά. Κλείνουμε τ’ αυτιά μας και σε όσους μας λένε «περιμένετε ν’ αλλάξει η κυβέρνηση και τότε θα λυθούν τα προβλήματά σας». Δίνουν ψεύτικες υποσχέσεις που τις έχουμε ξανακούσει πολλές φορές. Δεν ζητάμε από την κυβέρνηση «ιδιαίτερη μεταχείριση» σε σχέση με άλλους που «βράζουμε στο ίδιο καζάνι». Να σταματήσει να μας επιβάλλει βαριούς φόρους, ασήκωτες ασφαλιστικές εισφορές κι άλλα πολλά χαράτσια. Απαιτούμε να ζούμε από τον κόπο μας, που είναι και λογικό και δίκαιο. Η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν ικανοποιεί τα δίκαια και ζωτικής σημασίας αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών, αλλά, ακόμα κι αυτές τις μέρες που βρισκόμαστε στα μπλόκα, προχωράει σε νέα μέτρα εναντίον μας, όπως η διαβίβαση στο διαβόητο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών, (ΚΕΑΟ), και των κάτω από 5.000 ευρώ οφειλών των αγροτών προς τον ΟΓΑ, εκβιάζοντας με κατασχέσεις πάνω από 360.000 μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους. Το νέο βαρύ χαράτσι για την υποβολή αντιρρήσεων που καλούνται να υποβάλλουν χιλιάδες αγρότες που τα χωράφια τους φαίνονται ως δασικές εκτάσεις και οι κτηνοτρόφοι που αμφισβητούνται τα βοσκοτόπια τους, με την ανάρτηση των δασικών χαρτών που υλοποιεί η κυβέρνηση. Διεκδικούμε να είναι δωρεάν οι αντιρρήσεις και όλη η διαδικασία να γίνει από το κράτος. Η πώληση των δύο κερδοφόρων εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης που λειτουργούν στη Σερβία, μετά από το κλείσιμο των εργοστασίων της ΕΒΖ στη χώρα μας και το ξεπούλημα «φιλέτων» από τη περιουσία της».

Ψήφισμα στον Δήμο Τυρνάβου

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Συνεχίζουν οι αγρότες τις δυναμικές κινητοποιήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τυρνάβου. Ήδη από την περασμένη εβδομάδα οι αγρότες της πρώην επαρχίας Τυρνάβου βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και συνεχίζουν τους αποκλεισμούς των δρόμων. Στον Δήμο Τυρνάβου έχουν στηθεί δύο δυναμικά αγροτικά μπλόκα και πιο συγκεκριμένα, το ένα βρίσκεται στο Δαμάσι στην παλιά Εθνική Τυρνάβου-Ελασσόνας και το άλλο στον κόμβο Αργυροπουλίου στην νέα εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης, μέσω Μελούνας. Οι αγρότες της περιοχής διεκδικούν μέρα-νύχτα τα δίκαια αιτήματα τους.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Χθες το μεσημέρι αντιπροσωπεία των μπλόκων του Δήμου Τυρνάβου επισκέφτηκαν τον διευθυντή του Δήμου κ. Πέτρο Οντούλη και του επέδωσαν υπόμνημα με σκοπό αυτό να συζητηθεί στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου.

Οι Τυρναβίτες αγρότες ζητούν από τη δημοτική αρχή και από όλες τις δημοτικές παρατάξεις να ψηφίσουν και να στηρίξουν έμπρακτα τα αιτήματά τους, μεταξύ αυτών η κατάργηση της φορολογίας στο κρασί και να παραμείνει το καθεστώς διημέρων στο τσίπουρο ως έχει.

Επίσης κοινή ήταν η διαπίστωση ότι για την αύξηση και την παραπέρα όξυνση των αγροτικών προβλημάτων ευθύνονται τα εξοντωτικά για τους μικρομεσαίους αγρότες μέτρα που περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο το οποίο ψήφισαν στη Βουλή οι 222 βουλευτές.

Τέλος οι αγρότες του μπλόκου της Μελούνας ανακοινώνουν ότι και σήμερα Τρίτη στον κόμβο Αργυροπουλίου στην εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης από τις 6 έως τις 8 τα βράδυ ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός. Παράλληλα εκείνο το χρονικό διάστημα θα γίνει γενική συνέλευσή και καλούνται όλοι οι αγρότες της περιοχής να συμμετάσχουν με την παρουσία τους.

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Το Εργατικό Κέντρο νομού Λάρισας, καλεί με ανακοίνωσή του «όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους, να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση που οργανώνουν οι αγωνιζόμενοι μικρομεσαίοι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, την Παρασκευή 3 Φλεβάρη, ώρα 6 το απόγευμα, στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, για να εκφράσουμε ακόμα μία φορά, την αλληλεγγύη και συμπαράταξή μας, στον δίκαιο αγώνα και τα αιτήματά τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass