ΔΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ραντεβού με τρακτέρ στον κόμβο Νίκαιας

* Αύριο Παρασκευή οι τελικές αποφάσεις από τους αγρότες των… Τεμπών * Βροχή τα ψηφίσματα συμπαράστασης

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2017 10:35 | Τελευταία ενημέρωση: 26 Ιαν 2017 11:00

«Έφθασε η ώρα. Ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών τα τρακτέρ θα βγούνε στους δρόμους, προκειμένου να μάθει όλη η Ελλάδα ότι η κατάσταση στην ελληνική ύπαιθρο έφθασε στο απροχώρητο».

Με αυτά τα λόγια στελέχη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας έδωσαν το στίγμα των προθέσεών τους, με αφορμή τη σημερινή έξοδο των τρακτέρ στην εθνική οδό, στον κόμβο της Νίκαιας. Οι προσυγκεντρώσεις έχουν ορισθεί 2-3 ώρες νωρίτερα στο Δέλτα της Ιτέας στην Καρδίτσα, στο Βασιλί για τα Φάρσαλα, στη Γαλήνη για τα χωριά της ΠΕΟ Λάρισας-Βόλου, με στόχο η παράταξη των γεωργικών μηχανημάτων στον αυτοκινητόδρομο να γίνει λίγο πριν τις 2 μ.μ.

Στην αντιπέρα όχθη οι αγρότες (κυρίως οι νέοι) του Δήμου Κιλελέρ προσπαθούν να συγκροτήσουν ξανά το περσινό μεγάλο μπλόκο των Τεμπών και όλα θα κριθούν στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στη Γαλήνη, όπου θα αποφασισθεί ο τόπος και ο χρόνος των δικών τους κινητοποιήσεων. Σε προχθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Φαλάνη (φώτ.), με τη συμμετοχή αγροτών από Φαλάνη και Αμπελώνα, συζητήθηκαν όλες οι πτυχές του θέματος και οι προοπτικές εξόδου των αγροτικών μηχανημάτων στην εθνική οδό. Οι αγρότες του Δήμου Κιλελέρ παραμένουν σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τους συναδέλφους τους από τον πρώην Δήμο Κοιλάδας, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο της Ραχούλας και εξέτασαν το σενάριο να δημιουργήσουν δικό τους μπλόκο, στην εθνική οδό Λάρισας – Τρικάλων (στη διασταύρωση με Ραχούλα – Αμυγδαλέα).

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ

Η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος στηρίζει και συμμετέχει στον αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων. Με ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της Ο.Μ.Σ.Ε. Βασίλης Ντούρας τονίζονται τα εξής: Εδώ και χρόνια παλεύουμε για επιβίωση. Όμως η πολιτεία αντί να μας στηρίζει μας πολεμάει. Πολεμάει όσους παράγουν. Ο μόνος δρόμος που μας μένει είναι ο δρόμος του αγώνα. Γι’ αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους μελισσοκόμους να συμμετέχουν ενεργά στις αγροτικές κινητοποιήσεις που διοργανώνονται στην περιοχή τους, με βασικά αιτήματα:

* Την άμεση αλλαγή του ασφαλιστικού και φορολογικού που μας αποθαρρύνει από το να παράγουμε και μας οδηγεί στην καταστροφή.

* Την άμεση εξομάλυνση της διαδικασίας εφαρμογής του νέου τριετούς Εθνικού Προγράμματος Μελισσοκομίας, όπως ακριβώς εφαρμοζόταν επί 18 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα.

* Την άμεση επίλυση θεσμικών αιτημάτων του κλάδου, που έχουν ήδη κατατεθεί στο Υπουργείο και τα οποία θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στη μελισσοκομία χωρίς να επιβαρύνουν στο ελάχιστο το κρατικό ταμείο.

Συνάδελφοι ας βγούμε όλοι μαζί στον δρόμο. Έχουμε υποχρέωση να αγωνιστούμε αν θέλουμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο για μας και για τη χώρα».

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας «ενώνει τη φωνή του με τους αγρότες και καλεί όλο τον κόσμο της εργασίας, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, σ’ ένα συμπαγές και κοινό διεκδικητικό μέτωπο». Στο ψήφισμα συμπαράστασης που εξέδωσε το Σωματείο -και υπογράφει ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Λαρίσης- αναφέρεται ότι «την ώρα, που οι Αγρότες, δίνουν καθημερινά έναν δύσκολο αγώνα προκειμένου να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να επιτελέσουν το έργο τους, δοκιμάζονται σκληρά από τις μνημονιακές πολιτικές, που στρέφονται και ενάντια στην αγροτιά. Τα προβλήματα των Υγειονομικών και των Αγροτών είναι κοινά, όπως είναι και τα προβλήματα των υπόλοιπων εργαζομένων. Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου θα βγούμε και εμείς στους δρόμους της Λάρισας με το Καραβάνι της Υγείας και σωτηρίας του Ε.Σ.Υ., που διοργανώνει η Ομοσπονδία μας Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.. Θ’ αναδείξουμε για μια ακόμη φορά τα προβλήματα του Ε.Σ.Υ. και θα διαμαρτυρηθούμε για την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών».

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ

Ο Σύλλογος Υπάλληλων Δήμων Ν. Λάρισας χαιρετίζει και συμπαραστέκεται από την πλευρά του στους αγωνιζόμενους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού μας αλλά και όλης της χώρας, που παίρνουν μέρος στις κινητοποιήσεις. Σύμφωνα με το ψήφισμα συμπαράστασης του συλλόγου «στο στόχαστρο του αγώνα τους βρίσκεται η πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, βιομηχάνων, που με τα μέτρα των μνημονίων και της νέας ΚΑΠ, επιχειρεί να συγκεντρώσει, ακόμα πιο γρήγορα, τη γη και την παραγωγή σε λίγα χέρια, ξεκληρίζοντας χιλιάδες μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, ρίχνοντάς τους στον Καιάδα της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης». Ο Σύλλογος καλεί τα μέλη του να παρευρίσκονται στην υποδοχή που προγραμματίζουν στη 1:30 μ.μ. διάφοροι φορείς στα τρακτέρ στον παράδρομο της Νίκαιας, στο δρόμο προς ΙΚΕΑ.

Η ΈΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών, που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, ετοιμάζονται να βγουν ξανά στους δρόμους, στήνοντας μπλόκα σε όλη τη χώρα, για να αντιπαλέψουν τις πολιτικές που τους ξεκληρίζουν.

Του Γιώργου Ρούστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass