ΕΝΤΑΣΕΙΣ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ Γ.Σ. ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ

Επέκταση και εκσυγχρονισμός για ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2016 12:30

Ενωτική αλλά και με εντάσεις και έντονες ανταλλαγές θέσεων και απόψεων πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η τακτική Γενική Συνέλευση του συνεταιρισμού ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου, οποίος τα τελευταία χρόνια συνεχίζει μια δυναμική και ανοδική πορεία στηρίζοντας την τοπική αγροτική οικονομία προσφέροντας στην εγχώρια αγορά αλλά και εκείνες του εξωτερικού προϊόντα ποιότητας και προσκομίζοντας καλές τιμές στους παραγωγούς – συνεταίρους.

Η χθεσινή Γενική Συνέλευση είχε να αποφασίσει για θέματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον και την πορεία του συνεταιρισμού η οποία όπως δείχνουν τα πράγματα θα συνεχίζει να είναι ανοδική.

Στις ιδιόκτητες σύγχρονες εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο 1ο χλμ. Τυρνάβου – Λάρισας, πάροδος Πέρα Χώρας, παρευρέθηκαν πάνω από εκατό μέλη σε σύνολο εκατόν εξήντα πέντε.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν:

-Εκλογή προέδρου-εφορευτικής επιτροπής καθώς & αναπληρωματικών μελών αυτής.

-Τροποποίηση εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του Α.Σ.Ε.Π.Ο.Π. Τυρνάβου

Συζήτηση και λήψη απόφασης για την εναρμόνιση του Καταστατικού του Συνεταιρισμού με τον ισχύοντα Νόμο περί Συνεταιρισμών 4384/2016

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε ομόφωνα η τροποποίηση του καταστατικού του συνεταιρισμού με εναρμόνιση αυτού με ισχύοντα νόμο περί Συνεταιρισμών 4384/2016. Παράλληλα τροποποιήθηκε ο εσωτερικό Κανονισμός λειτουργίας του ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου, ο οποίος μαζί με το Καταστατικό καθορίζει και ρυθμίζει την καλύτερη λειτουργία του Συνεταιρισμού . Έχει ισχύ νόμου και δεσμεύει τα μέλη όπως και το τροποποιηθέν καταστατικό.

Από τον αντιπρόεδρο κ. Κώστα Ραψανιώτη ενημερώθηκε (ο πρόεδρος κ. Αθανάσιος Χαλούλης λόγω ατυχήματος ήταν κλινήρης στο σπίτι του), το σώμα ότι πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η αγορά αγροτεμαχίου δέκα στρεμμάτων που γειτνιάζει με την έδρα και τις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού. Η έκταση αυτή θα χρησιμοποιηθεί σε μελλοντική επένδυση, έτσι ώστε η δυναμική του νομικού προσώπου να αυξηθεί και να καταστεί ανταγωνιστική και αποτελεσματική για την εξυπηρέτηση και προώθηση των προϊόντων των παραγωγών μελών.

Η απόφαση για τη νέα επένδυση μετατέθηκε στη δικαιοδοσία της νέας διοίκησης που θα σχηματιστεί με τις αρχαιρεσίες που θα γίνουν στις αρχές του 2017 και η οποία θα έχει ορίζοντα 4ετίας. Επίσης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην άμεση είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών που σχετίζονται με τις ειδικές εισφορές για την κάλυψη δανείου της επένδυσης η οποία είναι σε εξέλιξη σε τραπεζικό οίκο.

Ακόμα αποφασίστηκε η συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο θα ασχολείται με τη λειτουργία της αναγνωρισμένης Ομάδας Παραγωγών, καθώς και την τήρηση της υποχρέωσης παράδοσης της συγκεκριμένης Ομάδας Παραγωγών στην παράδοση του προϊόντος τουλάχιστον σε ποσοστό 90% του συνόλου της παραγωγής.

Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, ήταν το μέλος κ. Δημήτρης Αγραφιώτης. Τις εισηγήσεις έκανε ο αντιπρόεδρος κ. Κώστας Ραψανιώτης ενώ έγκυρα στοιχεία και απαντήσεις σε ερωτήσεις των μελών έδωσαν ο γενικός διευθυντής του ΑΣΕΠΟΠ κ. Αστέριος Χατζής και σε νομικά ζητήματα ο νομικός σύμβουλος του συνεταιρισμού κ. Δημήτρης Νώτας.

Η γενική συνέλευση ήταν πολύωρη λόγω της σοβαρότητας των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης αλλά και θεμάτων που έθεσαν τα μέλη και δόθηκαν έγκυρες απαντήσεις.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») / Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass