ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Κάλεσμα αγροτών σήμερα στην Αγιά, αύριο στο ΤΕΙ Λάρισας

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2016 8:43

Αγωνιστική πρόσκληση συμμετοχής στο σημερινό συλλαλητήριο με αγροτικά μηχανήματα που θα πραγματοποιηθεί το πρωί στην Αγιά και στην αυριανή πανελλαδική σύσκεψη που διοργανώνει στο ΤΕΙ Θεσσαλίας στη Λάρισα η Επιτροπή Μπλόκων, απηύθυναν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου από το ξενοδοχείο «Μετροπόλ», εκπρόσωποι της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας.

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζος Μαρούδας «σιγά-σιγά το κλίμα για τις αγροτικές κινητοποιήσεις του Γενάρη θερμαίνεται και όλα δείχνουν ότι η συμμετοχή των αγροτών θα είναι μαζική και ενωτική. Γι’αυτό και το προσκλητήριο για την πανελλαδική σύσκεψη του Σαββάτου είναι ανοικτό προς όλους όσοι θέλουν να ανατρέψουν αυτή την κυβερνητική πολιτική. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, πρέπει να παλέψουμε από το ίδιο μετερίζι» δήλωσε ο Αγιώτης αγροτοσυνδικαλιστής.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σύνθημα για έξοδο των τρακτέρ στις εθνικές οδούς θα δοθεί το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, ενώ όπως φάνηκε και από ανάλογη σύσκεψη στην Κρήτη, όπου παρέστη και ο Βαγγ. Μπούτας, το φετινό διεκδικητικό πλαίσιο θα περιλαμβάνει τα εξής αιτήματα: Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2014-2020 της ΕΕ, να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις - ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο. Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μείνει στα χαρτιά ο νέος ασφαλιστικός νόμος-έκτρωμα. Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών. Άμεση αποζημίωση για τις καταστροφές στην παραγωγή και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροκτηνοτροφικού κεφαλαίου, ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ' όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις. Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ, προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του φόρου στο κρασί. Να αποσυρθούν τα σχέδια για αύξηση της φορολογίας σε τσικουδιά-τσίπουρο.

ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

Από την πλευρά του ο Βασίλης Σμυρλής αναφέρθηκε στο σημερινό συλλαλητήριο στην Αγιά και στα βασικά προβλήματα των παραγωγών της επαρχίας, που σχετίζονται με το πρόβλημα της διάθεσης των μήλων και τα χρήματα από τις αποζημιώσεις για τον παγετό για τα προηγούμενα έτη.

Παρόντες στη χθεσινή συνέντευξη ήταν ακόμη ο Τυρναβίτης Στέλιος Τσικριτσής και ο Νίκος Ρεβήσιος από το Αργυροπούλι.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass