ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Ή ΑΥΡΙΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΤΜ

Σήμερα η βασική ενίσχυση στους λογαριασμούς των αγροτών

* Με το «ανταγωνιστικότερο επιτόκιο της αγοράς» η «Κάρτα του Αγρότη» αναφέρει η Eurobank

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2016 14:00

ΑΘΗΝΑ, Του Γιώργου Μακρή

Σήμερα, εκτός απροόπτου, πιστώνονται στους λογαριασμούς των αγροτών τα χρήματα της δεύτερης δόσης (εξόφλησης) της βασικής ενίσχυσης μαζί με το "πρασίνισμα" και αναμένεται να είναι διαθέσιμα μέσω των ΑΤΜ από σήμερα το βράδυ ή αύριο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να καταβληθεί η εξισωτική αποζημίωση (πιθανότατα την Πέμπτη).

Στο μεταξύ, το ανταγωνιστικότερο επιτόκιο της αγοράς θα έχει η «Κάρτα Αγρότη» μέσω της τράπεζας Eurobank, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Φωκίων Καραβίας κατά τη χθεσινή υπογραφή μνημονίου συνεργασίας της τράπεζας με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως επισήμανε ο κ. Καραβίας, «με το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράψαμε με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δίνουμε την ευκαιρία σε κάθε Έλληνα αγρότη που δικαιούται κοινοτική ενίσχυση να αποκτήσει πρόσβαση σε χρηματοδότηση τη στιγμή που θα τη χρειαστεί, ενώ παράλληλα μέσω της κάρτας, παρέχονται σημαντικές διευκολύνσεις περιορίζοντας τη χρήση μετρητών σε μια σειρά αναγκαίων τραπεζικών συναλλαγών. Η Κάρτα του Αγρότη, είναι ένα καινοτόμο τραπεζικό προϊόν, που παρέχεται με απλές διαδικασίες, επιτυγχάνει υψηλές διασφαλίσεις και λειτουργεί με αυστηρούς κανόνες διαχείρισης κινδύνων. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τους επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα, στην προσπάθειά τους να εξελιχθούν σε επιχειρηματίες της αγροτικής παραγωγής και της οικονομίας ώστε να ανταποκριθούν στις δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες του εγχώριου και διεθνούς ανταγωνισμού».

Από την πλευρά του ο υπουργός κ. Βαγγέλης Αποστόλου σημείωσε:

«Η Κάρτα του Αγρότη αλλάζει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο μπορεί ο αγρότης να διαχειριστεί την ίδια την παραγωγική του δραστηριότητα. Έχει τη δυνατότητα να καλλιεργήσει απρόσκοπτα, να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες της αγοράς και να μην δεσμεύεται από τον χρόνο καταβολής των ενισχύσεων που δικαιούται. Ταυτόχρονα να μειώσει το κόστος παραγωγής του, αφού θα μπορεί να διεκδικήσει σημαντικές εκπτώσεις στην αγορά εφοδίων. Η Κάρτα του Αγρότη ήταν μια από τις δεσμεύσεις του προγράμματός μας και μια από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, την οποία πλέον υλοποιούμε.

Προσπαθήσαμε, σε συνεργασία με τους ανθρώπους της τραπεζικής αγοράς, τα χαρακτηριστικά αυτού του τραπεζικού προϊόντος να είναι συγκεκριμένα και επωφελή ώστε η Κάρτα του Αγρότη να είναι ελκυστική. Θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη της Eurobank γιατί, όπως μας διαβεβαιώνουν, θα κάνουν ό,τι πρέπει ώστε να διευκολυνθεί ο αγρότης και να αισθάνεται ασφαλής».

ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ

«Με «εγγύηση» της Βασικής Ενίσχυσης, η οποία θεμελιώνεται με την υποβολή της σχετικής δήλωσης δικαιωμάτων (Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης) μέχρι τέλος Ιουνίου κάθε έτους, ο αγρότης - κάτοχος και χρήστης της «Κάρτας του Αγρότη» θα μπορεί, πριν ακόμα εισπράξει τη Βασική Ενίσχυση:

- Να κάνει αγορές από επιχειρήσεις στις οποίες γίνονται αποδεκτές κάρτες πληρωμών με το σήμα Visa International ή MasterCard Worldwide μέσω POS και οι οποίες εντάσσονται στις κατηγορίες επιχειρήσεων που εμπορεύονται προϊόντα που σχετίζονται με την κάλυψη των γεωργικών αναγκών των παραγωγών (αγροεφόδια αναλώσιμα, όπως σπόροι, φάρμακα, λιπάσματα, ζωοτροφές, κτηνιατρικά φάρμακα, πρόσθετα ζωοτροφών, καύσιμα κίνησης ελκυστήρων, αγροτικό ρεύμα, ανταλλακτικά – συνεργείο αγροτικών μηχανημάτων).

-Να εξοφλεί οφειλές του σε πιστοποιημένους φορείς υποβολής δήλωσης ενιαίας ενίσχυσης.

-Να εξοφλεί τρέχουσες οφειλές του έναντι ΕΛΓΑ, ΟΓΑ και Δημοσίου, δαπάνες έκδοσης και χρήσης εργοσήμου, καθώς και το κόστος αίτησης αγροτικών ενισχύσεων.

-Να κάνει ανάληψη μετρητών μέχρι ποσοστού 10% του πιστωτικού ορίου του συνδεδεμένου με την κάρτα λογαριασμού, κατά τη διάρκεια ισχύος του εκάστοτε χορηγηθέντος πιστωτικού ορίου.

Το πιστωτικό όριο (όριο χρηματοδότησης από την Τράπεζα) κάθε αγρότη θα ανέρχεται σε ποσοστό 80% επί της Βασικής Ενίσχυσης που δικαιούται την συγκεκριμένη χρονιά, θα αφορά μόνο στην προεξόφληση της Βασικής Ενίσχυσης και δεν θα μπορούν να ενσωματωθούν σε αυτό το προϊόν οι οποιεσδήποτε άλλες οφειλές του αγρότη προς την Τράπεζα.

Η διάρκεια του πιστωτικού ορίου θα λήγει με την πίστωση της Βασικής Ενίσχυσης η οποία και θα εξοφλεί τη χρηματοδότηση. Μετά την εξόφληση της εκάστοτε χρηματοδότησης δίνεται η δυνατότητα χορήγησης νέου πιστωτικού ορίου για τη Βασική Ενίσχυση του επόμενου έτους από την ίδια ή άλλη Τράπεζα επιλογής του αγρότη – δικαιούχου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass