ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2024 17:11
* ΣΤΟΝ Κυκλικό της εισόδου από Τρίκαλα της Λάρισας έχουν τοποθετηθεί οι «Φρουροί της Λάρισας». Οι οποίοι, όμως, δεν έχουν Επιμελητεία, «όχι μόνο τζάκετ, αλλά ούτε παντελόνι και πουκάμισο δεν έχουν», λέει ο Ηλ. Ν. Πάει το δέρμα τους… Είναι και λιγάκι κοντοί, οπότε κάνουν και εύκολα παραλλαγή πίσω απ’ τα χόρτα… Ζ. * ΣΤΟΝ Κυκλικό της εισόδου από Τρίκαλα της Λάρισας έχουν τοποθετηθεί οι «Φρουροί της Λάρισας». Οι οποίοι, όμως, δεν έχουν Επιμελητεία, «όχι μόνο τζάκετ, αλλά ούτε παντελόνι και πουκάμισο δεν έχουν», λέει ο Ηλ. Ν. Πάει το δέρμα τους… Είναι και λιγάκι κοντοί, οπότε κάνουν και εύκολα παραλλαγή πίσω απ’ τα χόρτα… Ζ.

Σώσον Κύριε…
* ΤΟΥ Σταυρού σήμερα, της Υψώσεως και χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες, σταυροσυλλέκτες.

Τους δημοτικούς συμβούλους, μα και τους περιφερειακούς, στους υποψηφίους εκλεγέντες και μη, των βουλευτικών ψηφοδελτίων πρωτίστως, στους προέδρους και συμβούλους φορέων πάσης φύσεως και εμβέλειας, σε όλους όσοι εκτίθενται υποσχόμενοι ότι θα εργαστούν για το καλό του λαού και του τόπου γενικότερα. (…και το σον φυλάττων διά του Σταυρού σου πολίιιτευμα…).
Ζ.

Θαρραλέος
* …μεγαλώνουμε κάθε Σεπτέμβρη.
Αφήνοντας τις περιττές μας απαιτήσεις στον περασμένο χρόνο.
Ζωγραφίζει η Μ.Κ., η Σαλονικιά με ισχυρό πάτημα στη Λάρισα.
Ξεθυμασμένες, χωρίς άρωμα.
Γιατί να ‘ναι Σεπτέμβρης...
Γιατί είναι ο πιο θαρραλέος,
να στέκεται πρώτος μετά το καλοκαίρι.
Ζ.

Με Βασίλη
* ΑΠΟΨΕ Σαββατόβραδο, στην κοίτη του Πηνειού κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Με ομιλία από τον Θοδωρή Χιώνη, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, συν όλες οι άλλες παράπλευρες εκδηλώσεις και δραστηριότητες και μετά… Μετά Βασίλης… (Αντί εισιτηρίου κουπόνια για την ΚΝΕ).
***
* «ΣΑΡΑΝΤΑ χρόνια έφηβος…», ο αειθαλής Βασίλης Παπακωνσταντίνου, που θα μπορούσε άνετα πια να διασκευάσει τη «Σφεντόνα» σε «Εξήντα χρόνια…».
«Σαράντα χρόνια έφηβος, κοντά μισό αιώνα…». Ακριβώς μισό αιώνα, 50 χρόνια το Φεστιβάλ.
Ζ.

Αποθανέτω…
* «ΟΤΑΝ ζητάμε από τον πρόεδρο να δώσει λύση με εκλογές κι εκείνος λέει «κάντε μου μομφή, όπως λέει το καταστατικό», σημαίνει πως αποδέχεται ότι η υπερψήφιση της μομφής είναι έκπτωση από το αξίωμα…», είπε ο αψύς Σφακιανός.
- Από παιδί κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια…
- Ο Πολάκης παιδί δεν είναι πάντως…
***
* ΚΑΙ συμπλήρωσε ο Κρητικός για τον συμπατριώτη του: Είδε, προφανώς, ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε δημιουργία άλλου σχηματισμού, γι’ αυτό και έκανε ό,τι έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης. Είναι σαν να επιζητά δημοσιότητα και να κάνει φασαρία, κάτι που είναι κακό για τον ΣΥΡΙΖΑ… (Μπορεί να μην έχει μακρύ μαλλί ή τόση δύναμη όσο ο Σαμψών, όμως η λογική Κασσελάκη δείχνει παρόμοια: Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων).
***
* - ΕΙΠΕ κι ένα σωστό πράγμα ο Κασσελάκης όλον αυτόν τον καιρό, παραδεχόταν χθες ο Λαρισαίος Συριζαίος. «Αν ήταν σοβαρό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, θα έβγαινα εγώ πρόεδρος;».
-Σοβαρά; Έχει πει τέτοιο πράγμα; Δεν το πιστεύω…
Ο άλλος επέμενε, έψαξε μια στιγμή στο ίντερνετ.
- «Αν οι δομές του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσαν σωστά, δε θα έπρεπε να είμαι πρόεδρος σήμερα», είπε τον περασμένο Φεβρουάριο σε δημόσια εκδήλωση του «London School of Economics».
Ζ.

Το πιο ακριβό
* «ΚΑΤΣΕ καλά Ούρσουλα...». Δεν το είπε ευθέως, όπως συνήθιζε με τους Έλληνες πολιτικούς, αλλά αυτό εννοούσε ο Γιώργος Αυτιάς, ο οποίος έχει αλλάξει πίστα, ως ευρωβουλευτής πια. Με έγγραφα και ντοκουμέντα, όπως έκανε πάντα, μπήκε στο στούντιο της πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΪ, στο παλιό του λημέρι. Αναφέρθηκε στις τιμές του ρεύματος στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απέδειξε πως έχουμε το πιο ακριβό τιμολόγιο στην κοινότητα. (Θα συμφωνεί κι ο Κυρ. Μητσοτάκης με τον ευρωβουλευτή του, σωστά;).
***
* - ΜΕΤΑ από μερικές εβδομάδες πες-πες για τη λειψυδρία, είπαν ότι θα αυξηθεί η τιμή του νερού.
Εύκολα έκανε τον συνδυασμό ο Λαρισαίος.
- Δεν μπορούσαν να το ρίξουν κι αυτό στους Χούθι, δύσκολο…
Ζ.

Χυλόπιτα από σεφ
* ΤΑ φαγανά παιδιά της Λάρισας, αγόρια και κορίτσια, σε νέες περιπέτειες.
- Την έπεσα σε μια σεφ κι έφαγα χυλόπιτα με καραμελωμένα κρεμμύδια και ξερό ανθότυρο.
***
* - ΕΜΕΝΑ, πάντως, μου έχουν μείνει τα κιλά της εγκυμοσύνης. Και δεν ήμουν ποτέ έγκυος.
***
* - ΚΑΛΥΤΕΡΑ μιας ώρας πανσέτα και κρασί
παρά σαράντα χρόνια κινόα και χυμοί.
Ζ.

Αλλιώς
* ΜΕΤΑ τις ευρωεκλογές είχε τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Εξέφρασε τη διαφωνία του ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος, αντέδρασε κι η Νάντια Γιαννακοπούλου, γκρίνιαξαν και ορισμένοι άλλοι, κι ο Ν. Ανδρουλάκης δρομολόγησε εσωκομματική διαδικασία να μιλήσει η βάση.
Αντιθέτως, στον ΣΥΡΙΖΑ ο Στ. Κασσελάκης τα έκανε λαμπόγυαλο. Μη δεχόμενος μύγα στο σπαθί του άρχισε τη διαδικασία σαλαμοποίησης και εξοβελισμού όσων τόλμησαν να αμφισβητήσουν την αρχηγία του και την απόλυτη αλήθεια που ο ίδιος κατέχει. Πολέμησε σκληρά κάθε αμφισβήτηση και τώρα ψάχνει κλωστές να κρατηθεί κι αν δε βρει τρόπο, τότε δε διστάζει να καταστρέψει εντελώς το κόμμα. (Διαφορά πολιτικής κουλτούρας).
***
* ΠΟΙΟΣ Συριζαίος μπορεί να τον υποστηρίζει πια; Στη Λάρισα δεν έχει εμφανιστεί κάποιος. Αλλά και στα κεντρικά δεν είναι οι «87» αντίπαλοί του, δεν είναι η ομάδα Αχτσιόγλου, που καλά αυτοί έφυγαν νωρίς… Εναντίον του πλέον κι ο μέντοράς του Π. Πολάκης, κι ο Νίκος Παππάς, που τον είχε βγάλει πρόεδρο και τον είχε σώσει την τελευταία φορά ξανά, και ο αξιοπρεπής ευρωβουλευτής Ν. Φαραντούρης, και ο πιστός στρατιώτης του κόμματος, επίσης ευρωβουλευτής, Κ. Αρβανίτης, ακόμη κι ο Σ. Φάμελλος, που του φερόταν όλον αυτόν τον καιρό με το γάντι, κι άλλοι, κι άλλοι…
Ζ.
Γαία πυρί;
* «…στάση ανεύθυνου, ή και τυχοδιώκτη, που δεν ενδιαφέρεται για τον χώρο, τη διαδρομή, τις αξίες, τους ανθρώπους του, αλλά καταφεύγει στο γνωστό: Γαία πυρί μιχθήτω. Ας πάμε σε εμφύλιο, ας γκρεμίσουμε ό,τι έχει απομείνει από τον ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί να περάσει το δικό μου», διαπιστώνει απ’ την «Αυγή» ο συνήθως νηφάλιος μπαρμπα-Θανάσης Καρτερός, που έχουν δει πολλά τα μάτια του. «Δε θα περάσει, βέβαια, το δικό του. Οι εκλογές θα βεβαιώσουν του λόγου το ασφαλές. Δεν είναι, όμως, αυτό το θέμα για όσους -και υπάρχουν χιλιάδες- τραυματίες από τον βομβαρδισμό του ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν σιωπώντας διέξοδο.
***
* ΚΑΙ συμβουλεύει: Το θέμα είναι τι θα μείνει στο τέλος με τέτοιες τοξικές ανοησίες για εκτροπές, πραξικοπήματα κ.λπ., και τέτοιο ανασκολοπισμό διαδρομών και ανθρώπων. Τι θα αφήσει πίσω του ο εμφύλιος που κηρύσσει ο τέως, όταν επιτίθεται στο ίδιο του το κόμμα. Κι εδώ, για όσους σήκωσαν το βάρος της μομφής, ένας είναι ο δρόμος. Να μην «τσιμπήσουν». Να τον αφήσουν να παίζει μόνος του τον εμφύλιο ως την κάλπη. Να πάρουν όλα τα μέτρα, ως το τέλος, ώστε να μη γίνει η προσωπική του φάρσα τραγωδία για όλους…
Ζ.
Τα νούμερα
* ΕΒΡΙΣΚΑΝ πάλι τοίχο με τις γυναίκες οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Κοπελιά, με θυμάσαι;
- Δε συγκρατώ νούμερα.
***
* - ΜΕ είπε χοντροβλάκα, ρε φίλε…
- Γιατί; Αφού έχεις χάσει κιλά…
***
* - ΑΓΑΠΗ μου, χθες το βράδυ στον ύπνο σου με είπες βλάκα.
- Δεν κοιμόμουν.
Ζ.

Με τη σειρά
* ΤΟΝ Οκτώβριο ψηφίζουν για πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ. Τον Νοέμβριο εκλέγουν πρόεδρο στις ΗΠΑ. Και τον Δεκέμβριο κάλπες για πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ. Τουλάχιστον μπήκαν σε μια σειρά τα πράγματα. (Κατά σειρά σπουδαιότητας…).
Ζ.

Για τις εκλογές
* ΣΕ μονομαχία μέχρι θανάτου στα βουνά της Κρήτης προκάλεσε τον Παύλο Πολάκη ο Απόστολος Γκλέτσος. Αποκλειστική πληροφορία μεταφέρει το «Κουλούρι»: Πρόθυμος να διεκδικήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εμφανίστηκε ο Απόστολος Γκλέτσος, μάλιστα, ο πρώην δήμαρχος Στυλίδας, σήκωσε ήδη το γάντι και προκάλεσε τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος έχει, επίσης, εκφράσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει την αρχηγία του κόμματος.
Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός κάλεσε τον Κρητικό σε μονομαχία μέχρι θανάτου στα βουνά της Κρήτης. Οι δύο άνδρες, μόνο με ένα τουφέκι, θα κατασκηνώσουν στον Ψηλορείτη και θα παραμείνουν εκεί μέχρι μόνο ο ένας να φύγει ζωντανός, ο οποίος και θα κερδίσει αυτόματα την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να εκδηλώσουν ενδιαφέρον κι άλλοι υποψήφιοι, ο κύριος Γκλέτσος σχολίασε πως κανείς δεν είναι τόσο άνδρας ώστε να αναμετρηθεί μαζί τους.
***
* ΣΕ άλλες εκλογές, τις αμερικανικές, επικεντρώνεται το «Βατράχι»: Έλληνας μετανάστης ανυπομονεί να ψηφίσει Τραμπ για να διώξει τους μετανάστες. Ναι… Ο Τζον Πάπας, ιδιοκτήτης εστιατορίου που έφυγε πάμφτωχος από την Ελλάδα στις ΗΠΑ πριν από 50 χρόνια για μια καλύτερη ζωή, ανυπομονεί, όπως λέει, να ψηφίσει τον Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο θεωρεί τον μόνο που μπορεί να διώξει τους μετανάστες που έρχονται στις ΗΠΑ για μια καλύτερη ζωή.
Όπως τονίζει, είναι θερμός υποστηρικτής του Αμερικανού πρώην προέδρου, αφού, όπως λέει, «μπορεί να είναι πορτοκαλί σαν τα τράφικ λάιτς», αλλά είναι ισχυρός ηγέτης που θα κρατήσει τους ξένους μακριά. «Ντόναλντ Τραμπ, αυτός είναι, how you say, ηγκέτης. Όπως τότες με τον Παπαντάπουλος στην Ελλάδα που ‘χανε όλοι ησυχία» λέει χαρακτηριστικά. «Ένας Τραμπ χρειάζεται και στο Γκρις να πει make Greece great again, να διώξει αυτούς τους immigrants, τους κσένους που προσπαθάνε να μπούνε στη χώρα από τη θάλασσα, αλλά δεν αλλάζουν αυτά που πιστεύουνε», καταλήγει ο κ. Πάπας, καθισμένος στο γραφείο του, τριγυρισμένος από ελληνικά σημαιάκια, εικονίσματα και μια φωτογραφία από τότε που έφτασε απένταρος με το καράβι στις ακτές της Αμερικής.
Ζ.

Με στόχο
* ΕΝΑ παράδειγμα ενδεικτικό της τρέχουσας κατάστασης, από τον Λαρισαίο Χ.Τ. Ο άλλος σπούδασε Βιοτεχνολογία, κάνει μεταπτυχιακό στην Οικονομία Υγείας και πήγε στον «Εκατομμυριούχο», έχοντας στόχο να κερδίσει 30.000 ευρώ για να ανοίξει δικό του μαγαζί εστίασης. (Τρία πλια και ένα τσιόν’ι το συμπέρασμα).
Ζ.

Τι ώρα;
* ΡΩΤΗΣΕ ο Ν.Γ. τον φίλο του.
- Τι ώρα θα βγούμε;
- Εμ… Τι λες για 9 με 9.15…
- Εεε καλά, αν είναι να βγούμε για ένα τέταρτο, δεν έρχομαι.
Ζ.

 

 

PINAKIDA.jpg

* ΛΟΓΙΚΑ θα υπάρχει και Down Βουλγάρω, ίσως και Pera Βουλγάρω…
Z.

 

 

KOSIA.jpg

* Ή βγήκε ο Χάρος παγανιά κατά τον Τ.Ζ. ή ο θερινός βοηθός του του μεταφέρει τον εξοπλισμό στον τόπο εργασίας του.
Ζ.

 

 

ADONIS.jpg

* ΚΑΜΑΡΩΤΟΣ, με το σύνηθες ύφος του, ο υπουργός Υγείας Άδ. Γεωργιάδης, υπουργός Εμπορίου της Υγείας που λέει και η Λαρισαία γιατρίνα, δημοσιοποίησε, λοιπόν, τον συγκεκριμένο πίνακα για να δείξει ότι οι γιατροί των νοσοκομείων αμείβονται, είπε, λίαν ικανοποιητικά. Δεν είναι ότι η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών τον διέψευσε κατηγορηματικά, δείχνοντας και τα εκκαθαριστικά τους, όπου φαίνεται ότι οι αμοιβές τους είναι από 20 έως και 50% μικρότερες, καθόλου σωστό να λέει ψέματα ο υπουργός. Λησμόνησε να πει ότι οι μισθοί τους αντιστοιχούν σε πολύ σοβαρή δουλειά, με εξαντλητικά ωράρια, με εφτά-οκτώ εφημερίες και σερί ξενύχτια και Κυριακές κ.λπ. Υπ’ αυτούς τους όρους πόσα θα έπαιρνε ένας ανειδίκευτος, πόσο μάλλον ένας τεχνίτης; Υπάρχει, όμως, και το άλλο στον πίνακα του υπουργού. Ο Λαρισαίος γιατρός του νοσοκομείου, που έχει ολοκληρώσει την καριέρα του κι άρα είναι αντικειμενικός, επισημαίνει ένα σοβαρό στοιχείο δυσλειτουργίας, καθώς φαίνεται πως ο συντονιστής διευθυντής ΕΣΥ, άνθρωποι εξήντα χρονών συνήθως, αμείβονται με λιγότερα από τους επιμελητές τους. «Μα είναι σοβαρός; Καμαρώνει γι’ αυτό;», ρωτάει. (Ρητορικό το ερώτημα;).
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass