ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2024 17:11
* ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ μεταφορά Δεδομένων. Ζ. * ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ μεταφορά Δεδομένων. Ζ.

Συνεχίζουν
* ΦΥΣΙΚΑ και δεν επέστρεψαν όλοι στη Λάρισα. Η εβδομάδα μετά τον Δεκαπενταύγουστο θεωρείται η καθ’ εαυτού των αδειούχων του Αυγούστου. Άδεια παραμένει η πόλη. Από Δευτέρα τώρα, κάποιοι λίγοι θα απομείνουν φευγάτοι.
Ζ.

Με πληρότητες
* ΔΙΑΝΥΟΝΤΑΣ τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου, είναι πολλοί αυτοί που αναχωρούν για να κάνουν διακοπές στα νησιά, αναφέρει η χθεσινή ειδησεογραφία. Τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά για τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του Αργοσαρωνικού αλλά και την Κρήτη αναχωρούν με υψηλές πληρότητες. (Και μετά σου λέει τέλειωσε το καλοκαίρι.)
***
* ΕΙΝΑΙ πολλοί που επέλεξαν να φύγουν για διακοπές αυτήν την περίοδο, γιατί η κίνηση έχει μειωθεί στους δημοφιλείς προορισμούς, αλλά και οι τιμές στα καταλύματα είναι πιο συμφέρουσες. Κι επειδή μάλλον οι φευγάτοι αντιστέκονται και δεν έχουν επιστρέψει ακόμα, η κίνηση στους δρόμους νωρίς το πρωί είναι μειωμένη, έτσι οι ταξιδιώτες φτάνουν με μεγαλύτερη άνεση στο λιμάνι προκειμένου να αναχωρήσουν για τον προορισμό της επιλογής τους.
Ζ.
Μπορεί, ίσως…
* ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ πάλι πως ετοιμάζεται επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λάρισα, σε κάνα δυο βδομάδες, λέει, αν και δεν είναι και απαραίτητο να συμβεί τελικά. Πριν τη ΔΕΘ, μετά τη ΔΕΘ, ποιος να ξέρει. Είναι και τα γενέθλια του «Daniel», εκκρεμούν και οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες για τα μεγάλα έργα στη Θεσσαλία.
***
* ΤΟ βέβαιο είναι πως ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης στις 7 Σεπτεμβρίου, με την κλασσική ομιλία, τη συνέντευξη Τύπου κλπ. Ενώ είναι πολύ πιθανόν να πάει επίσης εκεί την ερχόμενη Τρίτη, για διαδικασίες προετοιμασίας.
Όσο για τους Λαρισαίους του κόμματος, έχουν συνηθίσει να μην ξέρουν. Σάμπως έμαθαν για την επίσκεψη Τριαντόπουλου στον Δήμο Κιλελέρ; Μόδα ΣΥΡΙΖΑ και στο Μαξίμου, που λειτουργεί αδιαμεσολάβητα.
Ζ.
Ελληνικές καλένδες
* «Η σύνδεση του Φράγματος της Γυρτώνης με την τεχνητή Λίμνη Κάρλα είναι κομβικό έργο για τη Θεσσαλία με διττό ρόλο, καθώς, αφενός, επιτρέπει τη μεγάλη αξιοποίηση των υδάτων του Πηνειού προς τη τεχνητή Λίμνη Κάρλα με μεγάλη προστιθέμενη αξία τόσο για τη βιωσιμότητα της τεχνητής λίμνης και την άρδευση της ευρύτερης περιοχής, όσο και για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.» Ναι, ο Χρ. Τριαντόπουλος είπε, ο αρμόδιος υπουργός, χθες σε σύσκεψη στον Βόλο. Μόνο πέντε χρόνια έχουν στα πράγματα και επιτέλους έγινε αντιληπτό. Το θέμα συζητείται στο ετήσιο μνημόσυνο Daniel… (Συζητείται.)
***
* ΟΣΟΝ αφορά τα φράγματα, «ο Υφυπουργός, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, στάθηκε στο έργο του φράγματος του Ενιπέα στη Σκοπιά Φαρσάλων, το οποίο άρχισε να δρομολογείται μετά τις φυσικές καταστροφές που προκάλεσε ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» και ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, από τα Φάρσαλα…». Κι η υπόθεση βρίσκεται ακόμη εκεί, παραπάνω από τρία χρόνια πέρασαν από τον Ιανό. Ο καθένας αντιλαμβάνεται τι ακριβώς θα συμβεί με τα υπόλοιπα φράγματα στη Θεσσαλία που ΘΑ εξαγγείλει κάποια στιγμή ο πρωθυπουργός. (Οι ελληνικές καλένδες βρίσκουν τη σύγχρονη έκφρασή τους.)
Ζ.
Μπάνια
* ΕΧΟΥΝ ακόμα πάντως κόσμο και μάλιστα αρκετά τα παράλια του νομού μας. Τόσο αυτά του Δήμου Αγιάς όσο κι εκείνα του Δήμου Τεμπών είναι γεμάτα. Τα καταστήματα δουλεύουν καλά και αν συνεχίσει έτσι ο καιρός θα έχει θετικό πρόσημο η χρονιά. Αρκεί να μη μιλάμε για καταστροφές και όλα πάνε στράφι. Μην ξεχνάμε πως με την πρώτη κακοκαιρία τα παράλια την πληρώνουν πρώτα.
Κ.Γ.
Κι ένα δάνειο…
* Η σκληρή καθημερινότητα σε ζευγάρια Λαρισαίων.
- Μερικές φορές σκέφτομαι τι κοινό έχουμε πια εμείς οι δύο…
- Δυο παιδιά κι ένα δάνειο.
***
* - ΠΕΡΑΣΑ υπέροχα χθες με τον δικό μου. Με πήγε στο καφενείο και στο γήπεδο.
- Καλά που δεν σε πήγε και στις γυναίκες.
***
* - ΑΓΑΠΗ μου τρέξε… Στο μπάνιο είναι ένα τόσο τεράστιο έντομο…
- Α, το τόσο είναι τεράστιο τώρα, ε;
Ζ.
Άγρια τρικυμία
* ΣΤΟ μόνιμο μοτίβο η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ. Σχεδόν όλοι με τα μαχαίρια έξω, οι υπόλοιποι ακονίζουν τα δικά τους. Και δεν αφήνουν και τον πρόεδρο να χαρεί την προετοιμασία του γάμου του.
Επαναστατικό το κλίμα. Αφού και η τελευταία, επίσης ταραχώδης συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, διεξήχθη υπό τους ήχους των τζιτζικιών, καθώς τα 15 από τα 21 μέλη της μετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης από τους τόπους παραθερισμού τους, δίνοντας με αυταπάρνηση τη μάχη με μαγιό και σαγιονάρες.
***
* ΚΑΙ μετά αποχώρησαν από τη συνεδρίαση οι 8 διαμαρτυρόμενοι ξανά για όσα είπε ο Στ. Κασσελάκης. Γεροβασίλη, Φλαμπουράρης, Ραγκούσης, Ζαχαριάδης, Θεοχαρόπουλος κλπ, που εκφράζουν τους λεγόμενους «87», καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων: «Είναι απαράδεκτο, να τίθεται εκτός ημερησίας διάταξης θέμα παραίτησης των εκλεγμένων και των συμμετεχόντων στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, ανατροφοδοτώντας αενάως την εσωστρέφεια... Ιδιαίτερα όταν υπάρχει τακτική δολοφονίας χαρακτήρων και λειτουργία φραξιονιστικής λειτουργίας, με πιέσεις σε πλήθος Νομαρχιακών Επιτροπών για πανομοιότυπες αποφάσεις υπέρ της παραίτησης των συμμετεχόντων στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. (Και η Νομαρχιακή της Λάρισας, που εξέδωσε επίσης τη σχετική ανακοίνωση, στη φραξιονιστική λειτουργία κι αυτή;)
***
* ΜΠΟΡΕΙ να είχαν επίσημη συνεδρίαση, να αρπάχτηκαν όσο αρπάχτηκαν εκεί, ο πρόεδρος όμως συνέχισε αδιαμεσολάβητα. Με μία μακροσκελή ανάρτηση στο facebook, αργά το βράδυ, τους έβαλε στη θέση τους. Προκαλώντας εφόσον θέλουν να «επιλέξουν υποψήφιο» και να «θέσουν θέμα ηγεσίας ευθέως και δημόσια. Τώρα». (Αυτοί δεν θα κάνουν ψηφοφορίες, like θα μετρούν.)
***
* ΣΤΗΝ ίδια ανάρτηση, ο Στ. Κασσελάκης εμφανίζεται πολύ πιο συναινετικός με τον Παύλο Πολάκη διευκρινίζοντας ότι «δεν αναφέρεται σε εκείνον» και προαναγγέλλοντας συνάντηση μαζί του. Και αυτό παρότι ο «αψύς Σφακιανός» ήταν εκείνος που πρώτος άνοιξε τον ασκό του Αιόλου αμφισβητώντας ευθέως τον πρόεδρο, παρότι παλιός του μέντορας, κι αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα θέσει ο ίδιος υποψηφιότητα για την προεδρία (Με τις υγείες τους…).
Ζ.
ΑΕΛ
* ΜΕ Κατσικά κληρώθηκε στο κύπελλο η ΑΕΛ. Θύελλα Κατσικά. Κανονικά βέβαια λόγω της… πανώλης δεν θα έπρεπε να παίξουμε. Έπρεπε να περάσουμε χωρίς αγώνα στην επόμενη φάση. Δεν γίνεται να πλησιάζει ομάδα με τέτοιο… μηρυκαστικό όνομα το άλογο. Υπάρχει κίνδυνος να κολλήσει.
Κ.Γ.
Γέροι αθρώποι…
* ΚΑΝΕΙ ντόρο στο ίντερνετ το κίνημα των μεσηλίκων, και Λαρισαίων, εναντίον των δήθεν γκουρμέ. Με χρήσιμες συμβουλές σε εστιάτορες, chef και σερβιτόρους: Εμείς, που λέτε, οι μεσήλικες, έχουμε ένα χούι: Έχουμε ανάγκη από φαΐ. Κανονικό φαΐ. Και εξηγούμαι, ξεκινώντας από τα ορεκτικά: Τα ορεκτικά είναι τα πιάτα που τα βάζουμε «στη μέση». Δηλαδή θα φάμε όλοι. Άρα η ποσότητα πρέπει να είναι αντίστοιχη. Δεν γίνεται τώρα εμείς, γέροι αθρώποι, να παίζουμε εννέα άτομα τις μουσικές καρέκλες για να δούμε ποιοι θα φάνε τελικά τα τρία  κολοκυθάκια που μας έφερες.
***
* ΠΑΜΕ τώρα στα κυρίως… Καταρχάς, δε θέλουμε να μας πει ο σερβιτόρος τα πιάτα ημέρας, εκτός αν πρόκειται για μουσακά ή παστίτσιο. Δε μας ενδιαφέρει αγαπητέ μου το εξαιρετικό πράιμ ρίμπ από το σβέρκο ξένοιαστης αγελάδας, που έχει τρέξει χαρωπή κι έχει βοσκήσει στις απέραντες πεδιάδες της Ρηνανίας – Βεστφαλίας, που την έχουν ταΐσει με γκαζόν βιολογικής καλλιέργειας, που μεγάλωσε με Βιβάλντι και Σοστακόβιτς, και που την χάιδευε στοργικά στον ποπό ο παππούς της Χάιντι. Και στην τελική δε θέλουμε να μάθουμε την ιστορία της ζωής της. Θα τη φάμε αδερφέ, δε θα την πιάσουμε φιλενάδα. Άσε που τη χρεώνεις και 100 ευρώ το κιλό. Δηλαδή μας λες, να πουλήσουμε ένα νεφρό για να φάμε μισό σβέρκο…
***
* Α, και να σας ενημερώσω. Οι πατάτες οι τηγανητές σε πιάτα με κρέας δεν είναι side-dish. Είναι οι πρώτες ξαδέρφες του κρέατος, οι κολλητές του, και σερβίρονται στο ίδιο πιάτο με το κρέας. Αν κάποιος δεν τρώει τις πατάτες, μην αγχώνεσαι, θα τις φάμε οι υπόλοιποι. Μην του βάλεις αντί για πατάτες πουρέ κολοκυθιού ή ρύζι ατμού με κρέμα αβοκάντο, αν ήθελε τέτοιες λιχουδιές θα έκλεινε μια νοσηλεία τετράκλινο στο νοσοκομείο.
***
* ΚΙ όταν λέμε σαλάτα: Το καλοκαίρι θέλουμε σαλάτα χωριάτικη. Χωριάτικη θα πει ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, ρίγανη, φέτα, τελεία. Άντε και κάπαρη. Δεν βάζουμε μέσα πεπόνι, μους κολίανδρου, μαρμελάδα κρεμμυδιού, στικς πορτοκάλι, εσκαρόλ και κινόα. Και μην μπεις στον κόπο να μας εξηγήσεις πόσο γλυκά παντρεύονται οι υφές και πόσο «ακούγεται» το φινόκιο. Εδώ εμείς τρομάζουμε να ακούσουμε το κινητό και το κουδούνι, το φινόκιο θα ακούσουμε; Α, και τον κινόα δεν τον θέλουμε. Μας πειράζει στα εντερικά ο κινόας, μας ανοχλάει ο κινόας, δεν τον χωνεύουμε τον κινόα, ρε αδερφέ.
Ζ.
Μεσήλικες
* ΣΕ κρίση μέσης ηλικίας, άντρες και γυναίκες Λαρίσης.
- Αγάπη μου θέλω να γεράσουμε μαζί.
-Εσύ να γεράσεις όσο θέλεις, εμένα να μ’ αφήσεις ήσυχη.
***
* - ΕΙΜΑΙ σε ηλικία που μιλάω περισσότερο με γιατρούς παρά με γνωστούς.
***
* - ΠΟΣΟ χρονών είσαι;
-Εσύ πόσο με κάνεις;
-Ούτε που σου φαίνεται… (Οι πιτσιρικάδες λένε παππούδες ακόμη και τους 35άρηδες.)
Ζ.
Χρυσές πληροφορίες
* Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας, για τους πολλούς: Στο ένα εκατ. δολάρια ανέρχεται πλέον η αξία μιας ράβδου χρυσού εφόσον αυτή ζυγίζει συνήθως 400 ουγγιές περίπου και η αξία του λαμπερότερου των μετάλλων βρίσκεται πλέον πάνω από το ψυχολογικό όριο των 2.500 δολαρίων η ουγγιά. (Όσοι έχουν τα εκατομμύρια δολάρια ξέρουν και πού να τα επενδύσουν για να τα κάνουν περισσότερα. Εκατομμύρια.)
***
* Η τιμή του χρυσού, που από την αρχή του έτους έχει παρουσιάσει άνοδο 20%, έχει εκτοξευθεί από την περασμένη Παρασκευή. Η επιταχυνόμενη άνοδος του πολύτιμου μετάλλου αντανακλά τις προσδοκίες αλλά και τον ενθουσιασμό των επενδυτών για τη μεγάλη πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων του δολαρίου στην επικείμενη συνεδρίαση της Fed, ενώ η τιμή του πολύτιμου μετάλλου ενισχύεται και από τις εντεινόμενες γεωπολιτικές κρίσεις όπως και από τις συνεχείς αγορές του από πλευράς των κεντρικών τραπεζών ανά τον κόσμο. Οι οποίες αντιμετωπίζουν πάντα τον χρυσό ως ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους κρίσης ή οικονομικής επιβράδυνσης και ως αξιόπιστη πηγή αποθήκευσης αξίας σε περιόδους αναταραχής και γεωπολιτικών κινδύνων. (Τα διαβάζει αυτά ο απλός κόσμος για να περνάει η ώρα του…)
***
* ΕΠΙΠΛΕΟΝ: Μερίδα αναλυτών επικεντρώνεται στις εξελίξεις στην οικονομία της υπερδύναμης και πιθανολογεί περαιτέρω εκτόξευση του χρυσού στις 3.000 δολάρια η ουγγιά.
Και για να ξεκινήσει κάποιος από τα βασικά: Η εν λόγω ουγγιά, για τη μέτρηση του χρυσού, ισοδυναμεί με το 1/12 της ευγενούς (troy) λίβρας, ήτοι με 31,10 γραμμάρια. Άρα η ράβδος χρυσού, να μην τρέχει κάποιος στο υπόγειο να τη ζυγίζει, περίπου 12,5 κιλά. Βαρύ το χρυσό.
***
* ΚΑΙ κάτι από την ιστορία των χρυσοθήρων… Ο μεγαλύτερος σβώλος χρυσού που βρέθηκε ποτέ, ζύγιζε 2.300 ουγγιές και ανακαλύφθηκε στην Αυστραλία, πριν από εκατόν πενήντα χρόνια. Σημερινή αξία, κοντά 6 εκατομμύρια δολάρια.
Ζ.
Αντλιοστάσιο
* ΓΙΑ δύο λόγους είναι σημαντικό το γεγονός πως δεν δουλεύει το αντλιοστάσιο του Μελισσοχωρίου. Ο ένας είναι το γεγονός πως δεν μπορούμε να μιλάμε στη Λάρισα που πλημμύρισε πριν από λίγο διάστημα για αντιπλημμυρικά έργα που δεν δουλεύουν. Περιφέρεια και Δήμος Κιλελέρ ίσως θα πρέπει να το ξαναδούν. Το δεύτερο είναι πως είναι κρίμα για τα χρήματα που έπεσαν με σκοπό να λειτουργεί.
Κ.Γ.
Άντε πες…
* - ΠΟΙΟΣ είναι ο κωδικός του wifi;
Ήθελε να μπει στον ίντερνετ η Λαρισαία που κάθισε για καφέ και ρώτησε τον σερβιτόρο.
- Εύκολο, 12345...
- Ελληνικά ή αγγλικά;
- Αγγλικά... Το πρώτο κεφάλαιο τα υπόλοιπα μικρά.
Ζ.

----------

 

ZEIMPEKIA.jpg

* ΟΠΩΣ διαπιστώνει ο Δ. Λ. το καλύτερο ζεϊμπέκικο χορεύεται όταν βγαίνεις απ’ τη θάλασσα κι είσαι και λιγάκι υπέρβαρος.
Ζ.

 

 

PARKING.jpg* EM αφού είναι άδεια η πόλη, να μην το βάλει κι αυτός όπου θέλει; Σάμπως υπάρχει και κανείς για να τον γράψει; Ήπιας κυκλοφορίας η Ασκληπιού, αλλά έντονης ανευθυνότητας. (Οδηγάρα όμως, ρεμιζάρισε στο χιλιοστό.)
Ζ.

 

MENDONI.jpg* ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ και θρησκεία αντάμα, εκεί ψηλά στη Σαμαρίνα, η υπουργός δίπλα στον μητροπολίτη.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass