ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2024 17:15
Με αφορμή την Ημέρας Τιμής των αποστράτων της ΕΛ.ΑΣ., παλιά και νέα φρουρά της τοπικής Αστυνομίας βρέθηκαν χθες στο αστυνομικό μέγαρο. Είχαν να διηγηθούνε… Με αφορμή την Ημέρας Τιμής των αποστράτων της ΕΛ.ΑΣ., παλιά και νέα φρουρά της τοπικής Αστυνομίας βρέθηκαν χθες στο αστυνομικό μέγαρο. Είχαν να διηγηθούνε…

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

Χάνεται ο κόσμος!
* ΔΥΣΚΟΛΟΙ καιροί για ηγέτες, κυριολεκτικώς. Όλος ο …«παλιός κόσμος» (όπως λέμε …παλιόκοσμος) κλονίζεται. Μπάιντεν, Μακρόν, Σούνακ, όλοι χάνουν τη γη (και την εξουσία) κάτω απ’ τα πόδια τους…

Αλλά θα μου πεις εδώ απειλείται κοτζάμ …Κασσελάκης, κοτζάμ …Ανδρουλάκης… Άστα… Άνω-κάτω σού λέω η κατάστασις.

Καμώματα
* ΤΕΛΙΚΑ οι μόνοι …ντούροι, οι μόνοι που δεν «πεθαίνουν» ποτέ (κάτι σαν … ζόμπι δηλαδή) είναι ο Κωστάκης (Καραμανλής) και ο Αντωνάκης (Σαμαράς) που παρά τα …δεινά της ηλικίας όλο και …«τσαμπουκαλεύονται» με τον Μητσοτάκη, με την ίδια πάντα τακτική: Πάνε σε παρουσιάσεις βιβλίων, αμολάνε από έναν χρησμό και …τρέχουν να κρυφτούν ξανά στη φωλιά τους. Άμα μεγαλώνει ο άνθρωπος, έχει πολύ γούστο με τα καμώματά του…
Κι ο Μητσοτάκης όλο και θα λέει από μέσα του: «Ρε πού έχω μπλέξει ο άνθρωπος…».

Κωμωδία
* ΠΑΜΕ ΣΥΡΙΖΑ; Εδώ το πράγμα έχει πλέον στοιχεία …κωμωδίας. Ο φουκαράς ο Στέφανος δεν ήξερε καν πού έμπλεκε. Κανείς δεν τού είπε πως η Αριστερά στην Ελλάδα (πλην του …μπετόν που λέγεται ΚΚΕ) έχει τη διάσπαση, την γκρίνια, την κλάψα, την αμφισβήτηση στο αίμα της. Μαθημένοι να είναι συγκρουσιακοί, να διαφωνούν για να διαφωνούν ακόμη και με τον ίσκιο τους, βγάζουν τώρα απλώς τον εαυτό τους. Άσε που υπάρχει και χάσμα γενεών. Οπότε, πολύ προβλέψιμη αυτή η διαρκής εμφύλια διαμάχη στο κόμμα. Κανονικά, τα τραβάς όλα μια μούτζα και φεύγεις. Ο «Κασσέλ» όμως επιμένει. Στο τέλος, θα μείνει μόνο με κάτι προσμείξεις από ΠΑΣΟΚ, τα απομεινάρια του Καμμένου και κάποιους «καραμανλικούς» τύπου Αντώναρου, δηλαδή μ’ αυτούς που δεν έχουν πού να πάνε… Οι παλιοί ΣΥΡΙΖαίοι θα του κουνήσουν μαντήλι εντασσόμενοι σε διάφορα γκρουπούσκουλα που θα δημιουργηθούν, μέσα στα οποία θα αισθάνονται -επιτέλους- άνετα.

Πότε …π’ λια;
* ΠΑΜΕ Χάρη; Πάμε ΠΑΣΟΚ; Εκεί, τι ανάλυση να κάνεις; Ο Ανδρουλάκης, όπως μου είχε πει κάποτε ένας παλιός Λαρισαίος ΠΑΣΟΚος, ήταν ένα μέτριο στέλεχος που, στα καλά του ΠΑΣΟΚ, τον είχαν να κουβαλάει καφέδες. Ανελίχθηκε στα ψηλά καθότι …καφέ στον καφέ την έμαθε την κομματική ίντριγκα και το κόμμα το παίζει στα δάχτυλα. Πλην όμως, τη δική του ανεπάρκεια δεν την ξεπέρασε ποτέ. Όταν βγήκε στη σκηνή η γύμνια φάνηκε αμέσως. Καμιά λάμψη, μέτρια πνευματική συγκρότηση, όλα μέτρια, άντε γεια, να περάσει ο επόμενος. Και σου μοστράρουν τώρα τον Χάρη Δούκα. Για τον οποίο είναι πολύ εύστοχη η θεσσαλική παροιμία: «πότε αβγά, πότε π’λιά» ορέ Χάρη;
Όσα προσόντα κι αν έχει τούτος δω, θα φάει το κεφάλι του απ’ τη βιασύνη. Εάν καθόταν στον Δήμο Αθηναίων για χρόνια και αποδείκνυε με έργα την αξιοσύνη του, θα είχε κάθε λόγο να διεκδικεί την κεντρική εξουσία. Ο Ζακ Σιράκ, εκλέχτηκε δήμαρχος Παρισίων το 1977 και έκατσε εκεί δεκαοκτώ ολόκληρα χρόνια πριν αναλάβει τα ηνία του Γαλλικού Κράτους το 1995. Το ίδιο και ο Ιμάμογλου, επί πέντε χρόνια δήμαρχος Κωνσταντινούπολης που θεωρείται ο διάδοχος του Ερντογάν. Ο Δούκας δεν έδωσε καν τη δυνατότητα στην ελληνική κοινωνία να τον δοκιμάσει. Αν πετύχαινε, θα ήταν η ίδια η ελληνική κοινωνία -που αναζητά επειγόντως εναλλακτική του Μητσοτάκη- που θα τον αποζητούσε. Τώρα, απλώς χάνει τη σοβαρότητά του με κάτι χαριτωμενιές του στυλ «Πάμε Χάρη». Αμ’ δεν …πας. Το χαρτί σου καις μονάχα.
Μαγαζάκια
* ΟΙ πιο …πονηροί (και αριβίστες) του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ πάλι, καθώς βλέπουν ότι τα μαγαζάκια της κεντροαριστεράς πάνε για φούντο, προτείνουν τη βίαιη και ετσιθελική «συγκόλληση» ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Βουρ, όλοι μαζί να φάμε τον Μητσοτάκη και, δεν μπορεί, μέσα σ’ αυτόν τον μεγάλο συνασπισμό, όλο και θα βρούμε και μεις μια θέση να παίρνουμε κανένα μισθό.
Αλλά ο κόσμος, βλέποντας όλα αυτά τα πρόχειρα, τα ανερμάτιστα και τυχοδιωκτικά, δύσκολα θα εμπιστευθεί ένα τέτοιο σχήμα (μπούγιο, πες καλύτερα). Αυτό που έγινε το 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ δύσκολο να επαναληφθεί. Τον Μητσοτάκη (που αρχίζει και κουράζει είναι αλήθεια) είτε θα τον κερδίσει ένας ανάλογος πολιτικός, σοβαρός, τεχνοκράτης και άξιος εμπιστοσύνης είτε θα …βαρεθεί να κυβερνάει. (Για την ώρα, «παίξ’ το «2»).

Ιδού η λύση
* ΣΤΙΣ ΗΠΑ ψάχνουν Πρόεδρο. Που να μην τον παίρνει ο ύπνος, που να μην τον τρέχουν κάθε τρεις και λίγο για πιπί, έναν Πρόεδρο νέο, ξανθούλη, όμορφο, εύρωστο, γυμνασμένο, με χαμόγελο τύπου «κολγκέιτ» και να μιλά καλά αγγλικά. Το πιασε ο δικός μας ο ΣΥΡΙΖαίος:
- Και δεν παίρνουν τον δικό μας τον Στέφανο; Έχει όλα τα προσόντα που περιγράφονται για τη θέση!
(Θα γλίτωναν και οι ΗΠΑ, θα γλίτωνε κι ο ΣΥΡΙΖΑς...)

Δρ. Τσίπρας
* ΠΟΛΥ ωραία η εικόνα του Τσίπρα να ομιλεί σε ένα –…ιδιωτικό λένε-  πεντακάθαρο τούρκικο πανεπιστήμιο προς νέους αποφοίτους που έμοιαζαν με …κανονικούς φοιτητές, με την τήβεννο και τα απαστράπτοντα σκηνικά μέσα στα οποία αναγορεύτηκε και επίτιμος διδάκτορας.
Κι αν σκεφθείς ποιο Πανεπιστήμιο …υπηρέτησε ο δρ. Τσίπρας στα νιάτα του, το Πανεπιστήμιο του έντονου κομματισμού, της κουρελαρίας, της βρωμιάς, των μολότωφ και των καταλήψεων, είναι να κουνάς το κεφάλι σου και να λες: στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα…
Πράγματι, έχει αλλάξει ο Τσίπρας. Έμαθε… Δυστυχώς στη δική μας καμπούρα.

Ακαθάριστα
* ΠΡΟΧΕΙΡΟΔΟΥΛΕΙΑ είναι αυτή η πλατφόρμα όπου δηλώνονται τα ακαθάριστα οικόπεδα, ωστόσο βρέθηκαν 450.000 ιδιοκτήτες οικοπέδων που μπήκαν και δήλωσαν.
Πολύ φοβούμαστε πως οι δηλώσαντες είναι οι …συνήθεις νομοταγείς. Αυτοί που δεν θέλουν μπλεξίματα και πρόστιμα και που, σαν καλοί νοικοκύρηδες, καθαρίζουν κάθε χρόνο τα οικόπεδά τους γιατί αυτό είναι καλό για τους ίδιους. Οι υπόλοιποι δεν ασχολήθηκαν καν…
Στο μεταξύ, όσοι κινούνται σε χωριά του νομού ή στην παραλιακή ζώνη, βλέπουν πως από απόψεως καθαρισμού μάλλον δεν έγιναν και σπουδαία πράγματα.

Αδιάβροχα
* ΓΕΡΜΑΝΙΑ εναντίον Δανίας στο Euro. Οι ουρανοί ανοίγουν, καντάρια βροχή, το ματς διακόπτεται και οι φίλαθλοι βγάζουν και φοράνε αδιάβροχα.
-Ρε παιδιά, παρατηρήσατε ότι στην Ελλάδα σχεδόν κανείς δεν έχει πια …αδιάβροχο στην γκαρνταρόμπα του, όπως παλιά;- ρωτάει ο συμπολίτης την παρέα που έβλεπε το ματς.
Πράγματι… Αδιάβροχο… Πότε να το φορέσεις σε μια χώρα όπου η βροχή όλο και σπανιότερη γίνεται… Η κλιματική αλλαγή αλλάζει και τους ενδυματολογικούς μας κώδικες. Έτσι όπως πάμε, το πιθανότερο μελλοντικό μας ένδυμα θα είναι οι …κελεμπίες !

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass