ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2024 15:00
* ΤΑ κόμματα θα βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα για τη χθεσινή, τρομακτική αποχή. Θα βρούνε τρόπο να δικαιολογηθούν, θα σκουπίσουν τα κροκοδείλια δάκρυά τους, υποκριτικά βεβαίως, γιατί όλοι ξέρουν ποιοι ευνοούνται από την αποχή.  Το μόνο κόμμα που έσωσε την παρτίδα χθες, με τραπεζάκια σε όλα τα εκλογικά κέντρα ήταν το ΚΚΕ… Β.Κ. * ΤΑ κόμματα θα βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα για τη χθεσινή, τρομακτική αποχή. Θα βρούνε τρόπο να δικαιολογηθούν, θα σκουπίσουν τα κροκοδείλια δάκρυά τους, υποκριτικά βεβαίως, γιατί όλοι ξέρουν ποιοι ευνοούνται από την αποχή. Το μόνο κόμμα που έσωσε την παρτίδα χθες, με τραπεζάκια σε όλα τα εκλογικά κέντρα ήταν το ΚΚΕ… Β.Κ.

Με μαγιό
* ΣΑΓΙΟΝΑΡΑ, μαγιό, γυαλιά ηλίου και καπέλο η αμφίεση που επέλεξαν πολλοί Λαρισαίοι για να πάνε να ψηφίσουν.

Χαλαρά στην κάλπη και μετά για βουτιές και καφεδάκι. Από την άλλη το dresscode των ηλικιωμένων εντελώς σε άλλη φιλοσοφία, ταγιεράκια, πουκαμισάκια, καθώς πρώτα εκκλησία και μετά ψήφος. Άλλες γενιές…
Ν.Π.

Επικό
* ΕΙΝΑΙ και εκείνοι που αν μπορούσαν θα έμπαιναν στο εκλογικό τμήμα με το αυτοκίνητο. Μάχη έξω από τα σχολεία για μια θέση πάρκινγκ. Ο μεσήλικας όμως Λαρισαίος που βρέθηκε χθες το πρωί στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας ξεπέρασε κάθε φαντασία. Κατέβασε τη γυναίκα του έξω από την είσοδο για να ψάξει αν ανοίγει η πόρτα για να μπορέσει να βάλει μέσα το αυτοκίνητο. Αφού δεν βρήκε τρόπο, καβάλησε το πεζοδρόμιο αδιαφορώντας για το γεγονός ότι δεν άφησε χώρο για τους πεζούς. Όλα αυτά για να μην χρειαστεί να περπατήσει λίγα μέτρα, αφού πάρκινγκ υπήρχαν, απλώς όχι ακριβώς απέξω.
Ν.Π.

Χαρτί
* ΠΟΛΥ χαρτί ξοδεύτηκε και σε αυτές τις εκλογές. Εμ δεν είναι και λίγα 31 κόμματα. Υπήρχαν τμήματα που η διαδικασία κυλούσε γρήγορα, με τον ψηφοφόρο να παραλαμβάνει το πακετάκι έτοιμο, αλλά και άλλα που έπρεπε να τα πάρει μόνος του ένα ένα. Φυσικά υπήρξαν αρκετοί που πήγαν με σταυρωμένο ψηφοδέλτιο στην τσέπη, αλλά και πολλοί που δεν ήξεραν πόσους σταυρούς πρέπει να βάλουν. Τόσες εκλογές, μπερδεύτηκε και ο κόσμος.
Ν.Π.

Μελιβοία
* ΟΙ καστανοπαραγωγοί στο χωριό Μελιβοία παρέταξαν τα τρακτέρ τους έξω από το εκλογικό κέντρο. Όπως δήλωσαν «ήταν μια σιωπηρή διαμαρτυρία απέναντι στην ανυπαρξία και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης, απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην παραγωγή μας, με την ασθένεια της φαιάς σήψης τα τελευταία χρόνια».

Κάλπες
* ΠΑΝΕ κι αυτές οι εκλογές, μας τελείωσαν. Επιτέλους θα μπορούσε να πει κανείς …ησυχάσαμε, αφού μέσα σε 13 μήνες προσήλθαμε τρεις διαδοχικές φορές στις κάλπες. Ό,τι μηνύματα είχαμε να στείλουμε το κάναμε. Τώρα απομένει μόνο η κινητοποίηση και ο δρόμος.
Γ.Ρ.

Αποχή
* ΠΕΡΡΙΣΕΨΕ η συζήτηση και τα συμπεράσματα για τα υψηλά ποσοστά της αποχής στις ευρωεκλογές, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Κανείς βέβαια δεν δήλωσε έκπληκτος. Ο κόσμος είχε φροντίσει να στείλει μήνυμα από νωρίς. «Δεν περιμένουμε καμία σωτηρία από τις Βρυξέλλες». Το πιο αξιόπιστο exit poll για την αποχή ήταν το ΚΤΕΛ (!), αφού κανένα έκτακτο δρομολόγιο δεν προγραμματίστηκε για την εξυπηρέτηση των ετεροδημοτών και των ψηφοφόρων. Στην απαξίωση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος πάντως συνέβαλαν και τα πολιτικά κόμματα. Η προεκλογική ατζέντα θύμιζε ολίγον τι από μονόπολη με αγοραπωλησίες ακινήτων, ενώ ελάχιστες ήταν οι συζητήσεις και οι προβληματισμοί για το πού οδεύουμε. Κι ας μας έχουν πυκνώσει τα σύννεφα του πολέμου κι ας δεν έχουμε λύσει ακόμη την ενεργειακή μας απεξάρτηση, το μεταναστευτικό, την κλιματική κρίση.
Γ.Ρ.

Καύσωνας
* ΚΑΜΙΝΙ θα θυμίζει και αυτή την εβδομάδα η Θεσσαλία καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν σαραντάρια και βάλε. Οι πιο ψύχραιμοι βέβαια υπενθυμίζουν ότι ο Ιούνιος παραδοσιακά έχει υψηλές θερμοκρασίες. Μακάρι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος να μας λυπηθούνε και να είναι πιο ανθρώπινοι. Οι μετεωρολόγοι όμως δεν μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε. Μιλούν γενικότερα για ένα καυτό καλοκαίρι. Και καλά όσοι εργάζονται σε κλιματιζόμενους χώρους, αλίμονο στους εργάτες σε υπαίθριους χώρους, στους αγρότες, στους εργαζόμενους στην εστίαση κ.α.
Γ.Ρ.

Απολογισμός
* ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ οι έρευνες των επιστημόνων για τη συνεχή άνοδο της θερμοκρασίας στον πλανήτη, στην Ευρώπη, στη Θεσσαλία. Σύμφωνα με απολογιστικές μελέτες, έντονες συνθήκες ξηρασίας επικράτησαν το 1ο δεκαήμερο του Μαΐου 2024 στην Ελλάδα (και επικρατούν μέχρι και τις αρχές Ιουνίου 2024), όπου το 70% της επικράτειας σύμφωνα με τον σύνθετο δείκτη ξηρασίας (CDI) ήταν σε κατάσταση προειδοποίησης με χαμηλά επίπεδα υγρασίας του εδάφους. Επιπλέον, το 5% της επικράτειας ήταν σε κατάσταση συναγερμού με άμεσες επιπτώσεις στη βλάστηση. Η κατάσταση της ξηρασίας στην Ελλάδα είναι ήδη χειρότερη από τις αρχές Μαΐου 2024 και αναμένεται να επιδεινωθεί περαιτέρω το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς αναμένεται έντονο κύμα καύσωνα με απουσία βροχοπτώσεων. Και φυσικά η Θεσσαλία στους σχετικούς πίνακες έχει την πρωτοκαθεδρία.
Γ.Ρ.

 

 

 

ND1.jpg

* Η αποχή δεν κυριάρχησε μόνο στα εκλογικά τμήματα, αλλά και στα κομματικά κέντρα. Οι πιστοί στρατιώτες της παράταξης αποκαμωμένοι. Δικαιολογημένα. Χθες έκλεισαν 3 εκλογικές μάχες σε έναν χρόνο.

 

 

 

ASANSER.jpg

*ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι δεν έλειψαν τα ευτράπελα και σε αυτή την εκλογική διαδικασία. Στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Λάρισας εκλογείς εγκλωβίστηκαν σε ασανσέρ και χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστούν. Λίγο η ζέστη, λίγο ο συνωστισμός μέσα σε μικρό χώρο, έφεραν εκνευρισμό και μόλις ελευθερώθηκαν άρχισαν να διαμαρτύρονται.
Όταν όμως μπαίνουν πέντε άτομα σε ένα ασανσέρ που έχει άλλες προδιαγραφές, δεν είναι φυσικό και επόμενο να συμβεί κάτι;
Ε! μη τα λέμε και όλα όπως θέλουμε!
Ν.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass