ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2024 17:13
* ΕΝΑΣ, δύο, τρεις γαλάζιοι βουλευτές κι ο δήμαρχος μαζί, περικυκλωμένος από φιλικό κλίμα ο υπουργός στη Λάρισα. * ΕΝΑΣ, δύο, τρεις γαλάζιοι βουλευτές κι ο δήμαρχος μαζί, περικυκλωμένος από φιλικό κλίμα ο υπουργός στη Λάρισα.

Αίφνης ανατροπή

* ΓΙΑ σήμερα λένε ότι «προβλέπονται τοπικές βροχές στη Μακεδονία και πιθανόν στη Θεσσαλία», από αύριο όμως ή και μεθαύριο αλλάζουν τα πράγματα και το θερμόμετρο μπαίνει σε απότομο ανήφορο. Υπάρχουν μετεωρολόγοι που λένε ακόμη και για «σαραντάρια» ως το Σαββατοκύριακο, έστω μέχρι 39 βαθμούς, είναι κι άλλοι που μιλούν για «τριαντάρια» ίσως κι ένα κλικ παραπάνω. Όχι σ’ όλες τις περιοχές της χώρας πάντως…

Ωχ…
* ΤΟ βέβαιο είναι ότι έρχονται ζέστες από τη Γιορτή του Αγίου Αχιλλίου και μετά, που ασυνήθιστο ναι παράδοξο όμως δεν είναι, έχει ξανασυμβεί να κάνουν μπάνια οι Λαρισαίοι στην αργία του πολιούχου.
Και καλά τα μπάνια, το Σαββατοκύριακο που προβλέπεται κορύφωση του όποιου «μίνι καύσωνα», μην πει όμως ο κόσμος το λάδι, λαδάκι. Όχι αυτό της ηλιοθεραπείας.
***
* ΔΙΟΤΙ ενώ οι ελιές είναι φέτος φορτωμένες από άνθη σε όλη τη χώρα, είναι και ξεκούραστα τα δέντρα από την περσινή ακαρπία, όμως αν χτυπήσει ξαφνικά μεγάλη ζέστη μετά τις βροχές, τότε δεν πρόκειται να δέσουν καρπούς και κλάφτα Χαράλαμπε, για παραγωγούς αλλά και για καταναλωτές.
Αλλά και τα στάρια θα πάθουν ζημιά από παράωρο καύσωνα. Μην προκύψει και το ψωμί, ψωμάκι… Ε ναι, «ξέσκεπο μαγαζί» αυτό της αγροτιάς, κανείς δεν ξέρει πώς θα παίξει ο καιρός. (Καλύτερα θα ήταν βέβαια να αναβληθούν τα μπάνια, ας μην κάνει από τώρα τόση ζέστη.)
***
* ΤΗ μια μέρα έτσι την άλλη αλλιώς. Εποχή με διαφωνίες.
- Καλά ρε δεν ζεσταίνεσαι με αυτά που φοράς;
-Εσύ δεν κρυώνεις με αυτά που φοράς;

Της ημέρας
* - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στο σχολείο με χαρά και κέφι, έλεγαν οι νεαρές Λαρισαίες χθες που ξαναβρέθηκαν στον καφέ.
- Με χαρά και κέφι οι γονείς, όχι τα παιδιά.
***
* - ΤΑ μάθατε; Στα 3 ευρώ ο καφές…
- Ναι κι η βενζίνη στα 2 ευρώ.
- Λες να πιούμε βενζίνη;

Πολυφαγία
* ΠΕΡΑΣΕ και του Θωμά, όλοι στις θέσεις τους κι οι Λαρισαίοι σχολίαζαν. Αφού γύρισαν τις ζώνες τους δυο τρύπες μπροστά.
- Πήγες πουθενά το Πάσχα;
- Ναι βέβαια. Από το Large στο XLarge.

Στη γειτονιά
* Ο Αλβανός Έντι Ράμα παρεμβαίνει από την Αθήνα, η νεοεκλεγείσα Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα κάνει τα δικά της στα Σκόπια κι ο Τούρκος Ταγίπ Ερντογάν, που μόνο αμέτοχος δεν είναι σε ό,τι διεθνές κινείται, να περιμένει στην Άγκυρα. Ζόρικες μέρες στη γειτονιά για τον Κυρ. Μητσοτάκη, που έχει και εκλογές πολύ κοντά.
***
* ΚΑΙ ναι μεν η ηρεμία στο Αιγαίο φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και μετά τη χθεσινή συνάντηση. Σπάνια τέτοια νηνεμία όταν κιόλας δεν είναι καλοκαίρι, τότε που όλα ηρεμούν καθότι από τον Τουρισμό κερδίζουν κι οι δύο.
Στη Βόρεια Μακεδονία όμως, η κατάσταση εκτραχύνεται. Κι όχι τίποτ’ άλλο αλλά εκτίθεται άσχημα η ΝΔ και στο εσωτερικό της χώρας καθώς τώρα παρακαλάνε να τηρηθεί η προδοτική όπως την έλεγαν Συμφωνία των Πρεσπών. (Παρήγορο ότι τα ίδια έλεγαν, από την πλευρά τους βέβαια, και στο αδελφό κόμμα VMRO. Όταν ήταν κι αυτοί στην αντιπολίτευση.)

Με ρυθμό
* «ΒΟΛΟ, Λάρισα, Καρδίτσα θα γυρίσουμε που λες…» σε ρυθμό Γρηγόρη Μπιθικώτση χθες ο Στέφανος Κασσελάκης, περιδιαβαίνοντας προεκλογικά εν ριπή τη Θεσσαλία. «…και το βράδυ στην Αθήνα…» Έντονος ρυθμός, διαφορετική τακτική.

Στις καλένδες
* ΣΤΗΝ αρχή, που ήταν βέβαια πολύ καιρό μετά την καταστροφή της πλημμύρας, είχαν πει ότι τα έργα στη γέφυρα της Αμπελιάς, η οποία είχε πέσει από τον «Daniel», θα ξεκινούσαν τον Ιούνιο. Ύστερα έκαναν λόγο για έναρξη εντός του θέρους. Κι επειδή το καλοκαίρι στην Ελλάδα βαστάει πολύ, κάποιος είχε κοροϊδέψει μιλώντας για Οκτώβριο, καλοκαιράκι μπορεί να κάνει ακόμα τότε. Τώρα, οι ίδιοι υπουργοί διαβεβαιώνουν ότι όλα θ’ αρχίσουν στις αρχές του Φθινοπώρου. Να έχει χρονίσει δηλαδή πρώτα η θεομηνία που έκανε τη ζημιά; Και θα ενδείκνυται κι ο καιρός για έργα τότε; Που θα ξεκινήσουν τα πρωτοβρόχια, μετά θα μπει χειμώνας, οι ελληνικές καλένδες θα είναι παρούσες.

Λογαριασμός
* «ΤΙ σημαίνει ακατάσχετος λογαριασμός;» ερώτηση ρητορική, από μια Λαρισαία αναγνώστρια, της οποίας δεν πρόλαβε να μπει η σύνταξη σε ακατάσχετο λογαριασμό που διατηρεί σε Τράπεζα, και «εξαφανίστηκαν» τα χρήματα από την Εφορία.
Όπως καταγγέλλει η ίδια, τόσο σε επαφή με την Εφορία, όσο και με την Τράπεζα, «ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλο».
Έλαβε βέβαια την επιβεβαίωση ότι θα «ξανακλείσει» ο λογαριασμός της και συγκεκριμένα, θα επανέλθει σε ακατάσχετο, αλλά περιμένει ακόμη… και όπως τονίζει «από τη σύνταξή μου καλύπτω υποχρεώσεις διακανονισμών, που έχω κάνει για λογαριασμούς, τους οποίους δεν μπόρεσα να ανταποκριθώ, γιατί κάποιοι έκαναν λάθος;»

Η Μαρίνα
* META την αποτυχία στη «Γιουροβίζιον» το ξεστόμισε ο Λαρισαίος γαύρος.
- Η μόνη Μαρίνα που μπορεί να πάρει ευρωπαϊκό τίτλο είναι η διερμηνέας του Ολυμπιακού. (Η κ. Τσαλή που θα κληθεί να μεταφράσει δηλώσεις μετά τον τελικό του «Κόνφερενς».)

Ορεξάτοι
* ΔΙΑΡΚΩΣ σε νέες περιπέτειες τα φαγανά παιδιά της Λάρισας.
- Προσπαθώ να κοιμηθώ για να μην τρώω, αλλά δεν μπορώ να κοιμηθώ γιατί πεινάω.
***
* -ΜΑ καλά πού ήσουν μια ώρα;
-Στο ψυγείο.
-Το έφτιαχνες;
-Με έφτιαχνα.
***
* - ΣΕ παρακαλώ μην μου βάλεις και δεύτερο κομμάτι σοκολατίνα γιατί θα ‘χω πρόβλημα.
- Τι πρόβλημα;
- Ότι θα το φάω.

Αταξία
* ΔΕΝ είναι ωραία εικόνα αυτή. Καθόλου ωραία, εικόνα εγκατάλειψης. Δεν είναι τυχαίος δρόμος αυτός από Τρίκαλα προς Λάρισα κι είναι και είσοδος της πόλης. Στο κομμάτι από Τερψιθέα, η θέα δεν τέρπει τους διερχόμενους. Τα χόρτα έχουν ψηλώσει εκατέρωθεν του οδοστρώματος, αλλά κι η ενδιάμεση νησίδα είναι ατάκτως κατάφυτη. Ίσως να υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας. Για το ποιος δεν θα επιληφθεί.

Δεν είπα, αλλά είπε ότι είπα
* Ο λόγος του απέναντι στον δικό της, αφού όπως λέει κι ο ίδιος «ουδέποτε μαγνητοφωνήθηκε η συνομιλία μας». Ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Ράπτης συναντήθηκε στη Λάρισα με τη Γαλλίδα δημοσιογράφο Αμελί Πουανσό η οποία του ζήτησε να αναφέρει τις θέσεις του οικολογικού χώρου, από τον οποίο αυτός προέρχεται, εναντίον της βαμβακοκαλλιέργειας. Και τώρα ο αντιπεριφερειάρχης διαψεύδει το δημοσίευμα που ακολούθησε στη Γαλλία.
***
* ΤΩΡΑ, ο Ν. Ράπτης λέει ότι δεν είπε αυτά που εκείνη είπε ότι της είπε, διότι αυτός άλλα είπε, αυτά που ήθελε να πει και όχι όσα εκείνη ήθελε να της πει, αλλά αυτή λέει πως της είπε αλλιώτικα. Κάτι σαν τον αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού η φάση.
«…ως αντιπεριφερειάρχης», λέει τώρα, «συντάσσομαι πλήρως και δεσμεύομαι να υποστηρίζω τις απόψεις της πλειοψηφίας σε όλα τα ζητήματα και στο μέλλον της βαμβακοκαλλιέργειας στη Θεσσαλία. Της τόνισα πως άποψη της παράταξής μας, του περιφερειάρχη κ. Δημήτρη Κουρέτα και άποψή μου στο ζήτημα αυτό είναι η αξιοποίηση της βαμβακοκαλλιέργειας και η αύξηση της προστιθέμενης αξίας του προϊόντος. Πως χρειάζεται ανάπτυξη της μεταποίησής του και καθετοποίηση της βαμβακοπαραγωγής…»
***
* ΒΕΒΑΙΑ ο Ν. Ράπτης ομολογεί ότι παρέθεσε στη Γαλλίδα και τις απόψεις των οικολόγων, όπως του ζήτησε, οι οποίες είναι εναντίον της βαμβακοκαλλιέργειας. Επισημαίνοντάς της, με έμφαση λέει, ότι δεν είναι οι δικές τους απόψεις. «Εάν είχα διαφορετική άποψη για τη βαμβακοκαλλιέργεια από εκείνη της Περιφερειακής Αρχής στην οποία ανήκω, ασφαλώς θα την είχα εκφράσει στην πλούσια αρθρογραφία και στις αναρτήσεις μου όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό όμως δεν συνέβη ούτε μια φορά. Διαψεύδω άρα κατηγορηματικά πως δήθεν «ζητώ την έξοδο από το βαμβάκι». Αντιθέτως δηλώνω πως θα συνεργαστώ θετικά κλπ κλπ…» (Μάλλον θα τράβηξε κάνα αυτί ο περιφερειάρχης μετά το προ εβδομάδος δημοσίευμα και τα σχόλια που το ακολούθησαν.)

Όταν είναι άδειο
* ΤΟ φιλοσοφούσαν χθες οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Η ζωή λέει κάνει κύκλους, λένε. Μάλλον δεν θα βρίσκει να παρκάρει.
***
* - ΟΤΑΝ το στομάχι σου είναι άδειο, το ξέρεις μόνο εσύ. Όταν όμως το κεφάλι σου είναι άδειο, το ξέρουν μόνο οι άλλοι.
***
* - ΑΝΤΙ να αναπτύσσουν την τεχνητή νοημοσύνη, καλύτερα θα ήταν να αντιμετωπίσουν την ανθρώπινη βλακεία.

Προς επανεκλογή
* ΕΚΛΟΓΕΣ στο ΤΕΕ την Κυριακή και ο Χρ. Παληός θα επιχειρήσει να επανεκλεγεί στην κεντρική Αντιπροσωπεία του φορέα των μηχανικών. Δεν θα είναι και τόσο απλό καθώς από πέρυσι ο Λαρισαίος μηχανικός έχει οριστεί από το Μαξίμου πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ, μετά τα Τέμπη. Κι έτσι από την Αθήνα που βρίσκεται και με φόρτο εργασίας θα είναι δυσκολότερη η προεκλογική του καμπάνια. Ωστόσο οι συνάδελφοί του στη Θεσσαλία ξέρουν ότι πρέπει να βγει από τις εκλογές αναβαθμισμένος και λόγω του πόστου που κατέχει. (Είναι κι ο πατέρας του στη Λάρισα που τους το θυμίζει, ο παλιός Μιχάλης Παληός, επίσης συνδικαλιστής μηχανικός.)

Νωρίτερα
* ΔΙΑΒΑΖΕ προχθές στην εφημερίδα ο Λαρισαίος ότι η διαδρομή Λάρισας-Αθήνας είναι πλέον συντομότερη με τη χρήση του νέου αυτοκινητόδρομου «Ε 65» αντί της διαδρομής μέσω της εθνικής οδού, του ΠΑΘΕ. Δέκα λεπτά κέρδος, λένε οι αρμόδιοι, μέσω Καρδίτσας. Μάλιστα, οδηγείς κάνα μισάωρο στο δρόμο προς Καρδίτσα και στο ύψος της Ματαράγκας μπαίνεις στον «Ε 65», μέχρι την εκβολή του στην εθνική οδό κοντά στο Λιανοκλάδι.
- Ωραία, πολύ ωραία, σχολίαζε μετά. Μόνο που στο δρόμο για Καρδίτσα έχεις να περάσεις τις στροφές της Συκεώνας, όπου ο δρόμος είναι ακόμη ο παλιός και επικίνδυνος. Συν το κομμάτι στο ύψος Μεσοράχης-Ελευθερών χωρίς ενδιάμεση προστατευτική νησίδα. Καθυστερούν οι παρεμβάσεις.
- Είναι δυνατόν να έχει κατασκευαστεί ο δύσκολος «Ε 65», κοτζάμ αυτοκινητόδρομος και όχι το έργο στη Συκεώνα που είχε ξεκινήσει και νωρίτερα; (Τι έφταιξε;)

Όχι και τα πιάτα
* ΕΙΧΕ αιφνιδιαστεί η Λαρισαία με τον επισκέπτη της.
-Να το φάω αυτό;
-Φάτο…
-Να το φάω κι αυτό;
-Φάτο…
-Να το φάω κι αυτό το τελευταίο, να μη μείνει;
-Τα πιάτα να μας τα αφήσεις όμως γιατί είναι σετ.

 

MAMAKOS.jpg

* Ο δήμαρχος Λαρισαίων Μαμάκος Αθανάσιος με δύο μηχανικούς και εκ νέου υποψήφιους στις εκλογές του ΤΕΕ της ερχόμενης Κυριακής. Με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Νικόλαο Παπαγεωργίου και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ Χρήστο Παληό. Κανονίστηκε ραντεβού στα γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ για θέματα της πόλης και όχι μόνο...

 

XATZHDAKHS.jpg

* ΜΕ πρωινό καφέ και «Ελευθερία» η ενημέρωση του περιφερειάρχη Δημ. Κουρέτα στον Κωστή Χατζηδάκη.

 

KRANNONOS.jpg

* ΣΤΗΝ οδό Κραννώνος, ο Δήμος είχε τοποθετήσει, ευτυχώς, προστατευτικό πλέγμα και προειδοποιητική πινακίδα στον τοίχο του εγκαταλελειμμένου σπιτιού. Οι πρόσφατες βροχές απέδειξαν ότι καλώς είχαν ληφθεί μέτρα καθώς τα μπάζα έπεσαν στον περιφραγμένο χώρο, στο αποκλεισμένο τμήμα του πεζοδρομίου. Στην επόμενη βροχή, μπορεί τα μέτρα αυτά να μην αρκούν και να πέσουν οι τοίχοι. Οι μεγάλες ρωγμές το προαναγγέλλουν. Το κτίσμα συμπεριλαμβάνεται στον σχεδιαζόμενο κόμβο επί της Κραννώνος. Μέχρι να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός, μήπως θα ήταν καλό να κατεδαφιστεί;

 

VROXH.jpg

* ΑΠΟ την ανοιξιάτικη βροχή στη Λάρισα, την προηγούμενη.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass