ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 19 Απρ 2024 16:30
* ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ  αγροτοσυνδικαλιστές,  ο ένας δήμαρχος  Τυρνάβου πια, ο άλλος υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ. * ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ αγροτοσυνδικαλιστές, ο ένας δήμαρχος Τυρνάβου πια, ο άλλος υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ.

Κι ακαρτέρει…
* ΧΑΛΑΕΙ ο καιρός τη Δευτέρα, είχαν πει, θα βρέξει την Τρίτη, λασποβροχές την Τετάρτη, μιλάμε θα ρίξει πολύ νερό την Πέμπτη. Κι άντε σήμερα, άντε αύριο περνούν οι σχεδόν καλοκαιρινές ημέρες. Κι ακαρτέρει κι ακαρτέρει…

…ένα εκτύπαε τ’ άλλο χέρι από την απελπισιά. (Για την αναβροχιά, όχι για τον προβλεφθέντα επικείμενο πολικό αεροχείμαρρο).
***
* ΔΕΙΧΝΕΙ, πάντως, οριστικό. Χαλάει ο καιρός, χάλασε ήδη από χθες. Οι θερμοκρασίες λέει καταποντίζονται. Μπορεί να φτάσουν και τους 23 βαθμούς, στα μέσα Απριλίου.
Ωστόσο, σε κάποιες περιοχές, από σήμερα Παρασκευή βραδάκι μπορεί λένε και να ρίξει πολύ νερό. Ίσα με 40 χιλιοστά βροχής. Τι να λέει σ’ εκείνους που έχουν φάει πέρυσι και 500 και 700… (Εκεί που υπάρχουν ακόμη προβλήματα δεν αποκλείεται, όμως, να δημιουργήσει θεματάκια. Χτύπησαν και οι μετεωρολόγοι καμπανάκια, καλού-κακού. Ωστόσο, για τους αγρότες θα είναι λύτρωση).

Αντανακλάσεις
* - ΤΩΡΑ με τις πλημμύρες στο Ντουμπάι ποιος ξέρει πόσο θα πάει η φέτα και το λάδι…
Καμένος το κουρκούτι ο Λαρισαίος φύσαγε και το γιαούρτι.
- Η Ελλάδα παίζει να είναι μόνη χώρα που κατουράει ένα καγκουρό στην Αυστραλία και ανεβαίνει η τιμή της γραβιέρας Νάξου.

Πώς εξηγείται;
* ΠΑΝΤΩΣ, μπορεί να μην είναι και τόσο σοβαρά, όσο δείχνουν, τα πράγματα στη Μέση Ανατολή. Παρά το ότι η βενζίνη ανεβαίνει στην Ελλάδα, υπό τον φόβο γενίκευσης του πολέμου.
Να, χθες οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι επαναφέρουν τις κυρώσεις στη Βενεζουέλα στους τομείς πετρελαίου και αερίου. Επειδή λένε ο πρόεδρος Ν. Μαδούρο δε φέρεται καλά στην αντιπολίτευση. Αχ, αυτή η Δημοκρατία… (Επομένως, δεν μπορεί να καίγονται για καύσιμα).

Ε(υ)φορία
* ΓΙΑ τα οικονομικά τους ζόρια κουβέντιαζαν οι Λαρισαίοι.
- Εποχή με ΕΝΦΙΑ και φορολογικές δηλώσεις. Και το πιο ειρωνικό πράγμα στην ελληνική γλώσσα είναι που ευφορία και εφορία ακούγονται το ίδιο.
***
* - ΤΟ πιο πολυέξοδο όχημα, πάντως, είναι το καροτσάκι του σούπερ μάρκετ. Καίει 50 ευρώ και πάνω, στα 100 μέτρα.
***
* - ΜΕ 4 ευρώ το κιλό τα βλίτα, βρε σεις, λογικά πρέπει να ‘ναι πανέξυπνα.
***
* - Ο άλλος ήρθε και μου κλαιγόταν για τον ΕΝΦΙΑ στα 25 ακίνητά του. Εικοσιπέντε ακίνητα; Που εγώ δεν έχω τόσα, ούτε δόντια.

Εξισορροπήσεις
* ΔΥΟ οι βορειοηπειρώτικες υποψηφιότητες για την Ευρωβουλή από τη ΝΔ. Ο φυλακισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης και το λιοντάρι της Χειμάρρας, ο Πύρρος Δήμας. Ο ένας πρώην εξτρεμιστής ΜΑΒΗ, ο άλλος πρώην ΠΑΣΟΚ, εξισορροπεί η κατάσταση. Κι ακόμα περισσότερο, η γενικότερη, μετά και τη μεταγραφή του Θοδωρή Ζαγοράκη από τη ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ, έχει για όλες τις διαθέσεις στο περιβόλι…
***
* ΚΡΑΤΗΣΕ και 5 θέσεις από τις 42 του ευρωψηφοδελτίου για τον εαυτό του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, να επιλέξει τους υποψηφίους ο ίδιος. Λόγω της ποσόστωσης, όμως, και της υποχρέωσης για ίση εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών, σ’ αυτούς που θα προσθέσει στην ανακοίνωσή του, που αναμένεται σήμερα, οφείλει να συμπεριλάβει τέσσερις γυναίκες και έναν μόνο άνδρα, καθώς μετά τις εσωκομματικές εκλογές και με τους νυν ευρωβουλευτές ήδη οι γυναίκες είναι 17 και οι άνδρες 20. Εξοβελίστηκε, βέβαια, ο Δημ. Παπανώτας, όμως τη θέση του πήρε ο επιλαχών στις προκριματικές της Αττικής.
***
* - ΕΔΩ που τα λέμε, παρενέβη στη συγκεκριμένη υπόθεση ο Λαρισαίος, με τόσα που έχει πει εκτός γραμμής του κόμματος, όλον αυτόν τον καιρό, πρώτος ο Κασσελάκης θα έπρεπε να είχε διαγραφεί…
- Γιατί, σάμπως ο Μητσοτάκης δεν έχει πει, δεν έκανε τόσα, εκτός κομματικής γραμμής;

Σχέσεις
* ΤΑ είχαν μπλέξει στις σχέσεις και τις σκέψεις οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Το 100% των διαζυγίων, να το ξέρετε, οφείλονται στον γάμο.
***
* - Μ’ απατάς με κάποιον άλλον;
- Όχι, πάντα με τον ίδιο.
***
* - ΣΕ έναν χωρισμό στον γάμο και οι δύο φταίνε, π.χ. εγώ έφταιγα γιατί παντρεύτηκα.
***
* - ΔΕΝ έχω πρόβλημα να κάνω έρωτα με προφυλακτικό. Αλλά θα ήθελα να δοκιμάσω και με γυναίκα.

Όπως λάχει ή…
* ΣΤΡΑΤΟΣ ίσον οργάνωση. Και στις εκδηλώσεις πρωτόκολλο. Οπότε έκανε εντύπωση που στην εκδήλωση της 1ης Στρατιάς οι αρμόδιοι της εθιμοτυπίας τα έκαναν ελαφρώς άνω-κάτω. Βάζοντας υψηλόβαθμους αξιωματικούς στην 4η σειρά και στη 2η πίσω από τον στρατηγό ιδιώτες. Ή και υπηρεσιακούς παράγοντες μπροστά από αιρετούς. Σιγά το πράγμα, βέβαια, αλλά ακούστηκαν σχόλια, εκτέθηκαν.

Πιτσιρικάδες
* - ΔΗΛΑΔΗ τα επόμενα χρόνια θα βάλουν και τους Κ-14 να παίζουν;
Έβλεπε τα ευρωπαϊκά ματς με τις συγκρούσεις ποδοσφαιρικών μεγαθηρίων Λαρισαίος και καταμετρούσε τους πιτσιρικάδες σταρ, παίκτες σπουδαίους που παίζουν βασικοί σε τέτοιες ομάδες, όντας αμούστακοι ακόμη.
- Από τα 16 του ο Μπέλινγκχαμ στο αγγλικό πρωτάθλημα και την Εθνική, πριν εικοσαρίσει είχε καθιερωθεί στη Ρεάλ. Όπως κι ο Βινίσιους, ο οποίος μεγάλωσε πια, έγινε 23…
***
* - Ο Γιαμάλ κι ο Κουμπαρσί της Μπαρτσελόνα είναι 17άρηδες, ναι, ο δε Πέδρι έφτασε κιόλας τα 21…
- Στην Παρί, ο Μπαρκολά έγινε πια κοτζάμ άντρας 22 χρονών, ενώ ο Ντοναρούμα στα 25 του, τόσα χρόνια βασικός κι αναντικατάστατος, για τερματοφύλακας είναι μπέμπης κανονικά.
- Στη Λίβερπουλ, τρεις τέσσερις ενδεκαδάτοι του Κλοπ είναι 21-22 χρονών. Ο Γκαρνάτσο 20 χρονών κι ο Ντιαλό 22 καθαρίζουν για τη Γιουνάιτεντ, ενώ ο Ντοκού στα 21 του είναι δύναμη για τη Σίτι. (Καλά έλεγε, σύντομα μπορεί να ξεπεταχτούν δεκατετράχρονοι…).

Της αναπτύξεως
* ΚΙ έλεγε χθες ο Λαρισαίος γεωπόνος Κ.Δ.: Ανάπτυξη... Δεν γίνεται να μειώσουμε τα λιπάσματα, έγραψε ένας ανεπαρκής και δεν γίνεται τίποτα χωρίς δραστικά φυτοφάρμακα, έγραψε ένας άλλος άριστος. Και νερό, πολύ νερό «απού οπουδήποτε» έγραψε ένας άλλος ουσιαστικά αγράμματος.
Όπως από τον Μόρνο στην Αθήνα. Υπάρχει ακροατήριο. Και θαυμαστές αυτής της «Προόδου»… (Πάμε για μια αναπτυγμένη αναπτυξιακή ανάπτυξη. Πάμε κι όπου βγει…).

Αγχωμένες
* ΣΕ αδιέξοδα έφταναν συχνά τα κορίτσια της Λάρισας.
- Αν είναι αλήθεια πως χάνεις κιλά εξαιτίας του άγχους, θα έπρεπε να ήμουν αόρατη.
***
* - ΦΟΒΑΣΑΙ τους γιατρούς;
- Μόνο τους διαιτολόγους.
***
* - ΗΘΕΛΑ να ‘ξερα τι κάνουν όλον τον χειμώνα τα καλοκαιρινά ρούχα μέσα στις ντουλάπες και κάθε χρόνο μικραίνουν όλο και περισσότερο.
Με σχέδιο
* ΤΗΝ επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ καταδίκασε απερίφραστα ο πρωθυπουργός, δηλώνοντας ότι η Ελλάδα θα στηρίξει με κάθε τρόπο κάθε προσπάθεια εκτόνωσης στη Μέση Ανατολή, στην προ ημερών δήλωση επανέρχεται το Κουλούρι: Μάλιστα, ο Κυρ. Μητσοτάκης παρέμεινε σε πλήρη επιφυλακή καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στην Κρήτη το Σαββατοκύριακο, με αυτόπτες μάρτυρες λουόμενος στο Μαράθι να μεταφέρουν πως επέλεξε μόνο το ύπτιο για την κολύμβησή του, ώστε να επιβλέπει διαρκώς τον εγχώριο εναέριο χώρο. Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με τουρίστες από διάφορες χώρες σε τοπική ταβέρνα, ώστε να διαμορφώσει εικόνα για την παγκόσμια γεωοπολιτική σκακιέρα και τόνισε σε όλους πως η Ελλάδα είναι ασφαλής, ενώ τους προέτρεψε να βάλουν αντηλιακό, μιας και ο ήλιος καίει πολύ για την εποχή.
***
* ΚΑΙ κάτι ακόμα παρεμφερές: Πραγματοποιήθηκε στις αρχές της εβδομάδας η εκδήλωση για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές.
Ενώ όλα έδειχναν ότι οι υποψηφιότητες είχαν κλείσει με την ανακοίνωση του Φρέντι Μπελέρη, η διαρροή δεξιών ψηφοφόρων προς τα ακροδεξιά κόμματα έχει ανησυχήσει έντονα τον πρωθυπουργό, με αποτέλεσμα να συζητά με το επιτελείο του μία έσχατη λύση. Συγκεκριμένα, αναζητά υποψηφίους με επώνυμα εθνικών ηρώων, με αυτά των Καραϊσκάκη, Κολοκοτρώνη και Μιαούλη να προτιμώνται, ώστε οι εθνικόφρονες ψηφοφόροι να τους προτιμήσουν, ανακόπτοντας τις διαρροές προς τα δεξιά.

Απ’ τους δικούς τους
* ΠΛΗΝ ελαχίστων εξαιρέσεων και πάλι με περιορισμένα οφέλη δηλαδή, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές δεν πρόκειται να φέρουν επιπλέον ψήφους στα κόμματά τους. Το όποιο ενδιαφέρον περιορίζεται στα ποιοι θα επικρατήσουν σε κάθε λίστα και θα εκλεγούν. Ψαρεύοντας η κάθε ομάδα στη δικιά τους δεξαμενή. Κόμμα διαλέγει ο κόσμος κι ύστερα κοιτάει σε ποιους θα βάλει τους τέσσερις σταυρούς του.

Αυτόματη
* ΠΗΓΕ η Λαρισαία ξανθιά στο κατάστημα ηλεκτρικών συσκευών και ζήτησε μια καφετιέρα.
- Θέλω μια που να φτιάχνει μόνη της τον καφέ. Να είναι αυτόματη.
Ο υπάλληλος τής δείχνει την ποικιλία από καφετιέρες και της προτείνει να πάρει αυτή με τον χρονοδιακόπτη. Κατόπιν της εξηγεί τη λειτουργία της.
- Λοιπόν, πρώτα τη βάζετε στην πρίζα και μετά ρυθμίζετε τον χρονοδιακόπτη ούτως ώστε όταν θα ξυπνήσετε να έχετε έναν ωραίο αχνιστό καφέ να σας περιμένει.
Μετά από λίγο καιρό ξαναπηγαίνει εκείνη στο κατάστημα και ο υπάλληλος τη ρωτάει εάν είναι ευχαριστημένη με την καφετιέρα της.
- Ναι, δεν λέω... Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω, όμως, είναι γιατί πρέπει να πηγαίνω για ύπνο κάθε φορά που θέλω να πίνω καφέ.

 

--------

PAPALEXIS.jpg* ΜΕ τη γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Συρεγγέλα, συναντήθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος Δημ. Παπαλέξης. Να βγήκε, άραγε, λευκός καπνός για τον εκλεκτό του κόμματος στις επικείμενες Επιμελητηριακές εκλογές;

 

KROKOD.jpg* ΣΗΜΕΡΑ το απόγευμα κοντά στη Λάρισα.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις κάποιων μετεωρολόγων.

 

APODEIJH.jpg

* ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ και στη Λάρισα, ενόψει Πάσχα. Η απόδειξη από τον Μυστικό Δείπνο, αποκλειστικά στην κατοχή Βελόπουλου. Τέλεια η πλαστογράφηση, προσεγμένη στη λεπτομέρεια.

* ΜΕ τη βενζίνη να καλπάζει προς τα 2,5 ευρώ κάπως
έτσι θα κινηθούν φέτος το καλοκαίρι οι Λαρισαίοι σκαφάτοι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass