ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2021 18:00
*ΚΙ έλεγε η φώκια στο μικρό της, εκεί στην Αλόννησο. «Μην πηγαίνεις στα ρηχά. Έχει ανθρώπους...» Ζ. *ΚΙ έλεγε η φώκια στο μικρό της, εκεί στην Αλόννησο. «Μην πηγαίνεις στα ρηχά. Έχει ανθρώπους...» Ζ.

Μόνο μην...
* ΚΑΙ μακριά, χτύπα ξύλο, βάρδα μην προκύψουν διακοπές ρεύματος μέσα στον καύσωνα,

μην δεν αντέξει το δίκτυο της ΔΕΗ την υπερφόρτωση λόγω των κλιματιστικών. Τότε θα προκύψει θρήνος, μη αντιμετωπίσιμη κατάσταση για πολύ κόσμο. Λογικά, αφού το περιμένουν, θα έχουν λάβει τα απαιτούμενα μέτρα. Αν δεν «Εσείς θα φταίτε...», είναι γνωστό το μοτίβο.
Ζ.

Ποια λεφτά...
* ΤΑ οικονομικά θέματα διαρκώς στην ημερήσια διάταξη, η κυβερνητική εξαγγελία έχει πυροδοτήσει συζητήσεις.
- Ήταν στεναχωρημένο το αφεντικό σήμερα για την αύξηση 2% που θα δώσει και άκουγε όλη μέρα Καζαντζίδη μέσα στο Telsa.
***
*- ΚΙ ήρθε λέει η κυβερνητική εντολή από πολύ ψηλά, προς Λιμενικό και ναυαγοσώστες. «Τα μάτια σας 14 στις πλαζ, να μην πνιγεί κανείς. Χρωστάνε ΕΝΦΙΑ, φόρους, τέλη, εισφορές, δόσεις κλπ. Τους χρειαζόμαστε να επιστρέψουν».
***
*-ΒΡΕΞΕΙ, χιονίσει μου είπες, θα παίρνω 850 ευρώ τον μήνα. Αφεντικό πέρασαν 3 μήνες και δεν με έχεις πληρώσει...
-Γιατί, έβρεξε, μήπως χιόνισε αυτό τον καιρό και δεν το κατάλαβα;
Ζ.

Στον Παντελεήμονα
* ΠΕΡΑΣΕ η γιορτή των Παντελήδων, παραπονεμένοι αρκετοί Λαρισαίοι που δεν έλαβαν ευχές, άλλα τα ονόματά τους, γι’ αυτό, πλην όμως είναι ο άγιος στον οποίο κατά τη λαϊκή ρήση σπεύδουν κουτσοί, στραβοί, στον Άγιο Παντελεήμονα. Πόσο μάλλον όσοι έχουν και τις δύο παθήσεις...
Ζ.

Στην πηγή
*ΜΠΡΑΒΟ στους αστυνομικούς των Φαρσάλων που εντόπισαν κλέφτες χαλκού, κατάσχοντας πολλές εκατοντάδες κιλά μετάλλου που είχαν στην κατοχή τους. Έχοντας καταστρέψει προηγουμένως δίκτυα και μετασχηματιστές για να το αφαιρέσουν. Τώρα πάντως δεν ξαναγίνονται τα καταστραμμένα και να επιστραφεί ο χαλκός, πάνε αυτά.
Ποιος θα τον αγόραζε όμως, εκεί είναι και η πηγή του κακού. Εκ του κλεπταποδόχου εκπορεύεται η παράνομη, καταστρεπτική δραστηριότητα, από επιχείρηση ή επιχειρήσεις που υποδέχονται τον χαλκό για να κάνουν τη δουλειά τους. Εκεί πρέπει να φτάσουν οι αρχές, στη ρίζα του κακού.
Ζ.

Όλοι μαζί ίσα
* ΜΙΑΣ κάποιας ηλικίας οι Λαρισαίοι, στην εν τόπω σκιερό συντροφιά.
- Πήγα στο μπαρ χθες, ρε σεις, δεν είχε πολύ κόσμο. Κι ήταν όλοι στην ηλικία μου. Συνολικά.
***
*- ΟΝΕΙΡΑ γλυκά.
- Έχω ζάχαρο.
- Όνειρα αλμυρά.
- Έχω πίεση.
- Να πω καληνύχτα ή να καλέσω γιατρό;
***
*- ΠΙΟ πολύ νυστάζω, βρε παιδιά, όταν ξυπνάω, παρά όταν πάω να κοιμηθώ.
Ζ.

Κατόπιν ενεργειών
*Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κι ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Οικονόμου εγκαινίασαν χθες το νέο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Συμπτωματικά αμφότεροι εκλέγονται βουλευτές Φθιώτιδας με τη ΝΔ. Παρών φυσικά ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης, επίσης Λαμιώτης. Παρεμπιπτόντως εκεί βρέθηκε και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και περίσσεψαν από τους ντόπιους πολιτικούς τα «ο φίλος Βασίλης» και «φίλε Βασίλη», όπως και τα «ευελπιστώ» για επιπλέον ενίσχυση του νοσοκομείου. Έτσι- εξακολουθούν να- γίνονται οι δουλειές. Ποιο επιτελικό κράτος και ποιος ορθολογικός σχεδιασμός... (Η Λάρισα έχει μείνει πίσω).
***
*ΑΛΛΟ παράδειγμα που αναφέρθηκε χθες επί τόπου από τους επί τόπου: Στον νομό Φθιώτιδας λειτουργεί τον τελευταίο χρόνο και το Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων, το οποίο εξυπηρετεί τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και μεγάλο αριθμό τουριστών. Πρόκειται για μια πρότυπη, σύγχρονη, ψηφιοποιημένη δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η οποία διαθέτει Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), σταθμό ΕΚΑΒ, όλα τα βασικά εργαστήρια (ακτινολογικό, ψηφιακό μαστογράφο, μικροβιολογικό, ανοσολογικό, βιοχημικό) και 8 ιατρεία για τακτικά περιστατικά: γενικής ιατρικής, παιδιατρικό, οδοντιατρικό, γυναικολογικό-μαιευτικό, παθολογικό, ορθοπεδικό, χειρουργικό-αγγειολογικό και ψυχιατρικό. (Ακούει η Αγιά;)
Ζ.

Συμβιβασμένοι
*ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ άνδρες Λαρισαίοι ή καλύτερα συμβιβασμένοι με την πραγματικότητα.
- Μπαμπά, θα μου πεις ένα παραμύθι;
- Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε μια γυναίκα που είχε άδικο.
***
*- ΓΙΑΤΡΕ, ο άντρας μου μιλάει το βράδυ στον ύπνο του, τι να του δώσω;
- Να του δώσεις την ευκαιρία να μιλήσει το πρωί.
***
* - ΜΠΑΜΠΑ, τι είναι περίοδος;
- Περίοδος αγόρι μου είναι όταν εγώ φταίω πριν ακόμη ξυπνήσω.
Ζ.

Σκάφος ή σκάφη;
* ΦΥΣΙΚΑ και δεν θα μπορούσε να είναι ο Τομ Κρουζ στο λιμάνι του Πλαταμώνα, στο λιμανάκι ακριβέστερα. Όχι επειδή κανείς δεν τον είδε, απλώς έδεσε ένα σκάφος μεγαλύτερο απ’ τα υπόλοιπα. Ούτε επειδή σ’ αυτές τις περιπτώσεις η πληροφορία της έλευσης προηγείται της παρουσίας των σταρ. Κατ’ αρχάς θα είχε κατασκηνωμένους παπαράτσι απ’ έξω, στα τσιμέντα. (Φυσικά και θα συνεχιζόταν η συζήτηση μεταξύ των παραθεριστών Πλαταμώνος).
***
* ΓΕΜΑΤΑ αντιφάσεις όσα γράφτηκαν, αυτό ήταν το συμπέρασμα της ομήγυρης. Ένα σκάφος με 30 άτομα προσωπικό, δεν χωρούσε με τίποτε στο λιμανάκι, εδώ κάτι τέτοια μεγαθήρια δεν προσεγγίζουν ούτε και σε κανονικά νησιώτικα λιμάνια, απ’ έξω μένουν, αγκυροβολούν αρόδο κι οι επιβάτες πηγαινοέρχονται με τις λάντζες. Άλλο το σκάφος κι άλλο η σκάφη.
***
*ΝΑ ένα παρόμοιο ρεπορτάζ την ίδια μέρα από το Σαιν Τροπέ, στη Νότια Γαλλία. Συνοδευόμενο με αποδεικτικές φωτογραφίες. «Οι παπαράτσι κατάφεραν να τραβήξουν μερικά «καυτά» καρέ του ζευγαριού, που έκανε ηλιοθεραπεία στο κατάστρωμα του σκάφους των 130 εκατομμυρίων δολαρίων... Ο Μπεν Άφλεκ μαζί με τη Λατίνα σταρ, Τζένιφερ Λόπεζ... Το εντυπωσιακό γιοτ, είναι το Valerie. Διαθέτει επτά υπνοδωμάτια και έξι καταστρώματα. Μπορεί να φιλοξενήσει 14 καλεσμένους, ενώ το πλήρωμά του είναι 27 άτομα...».
Ζ.

Άντρες...
*ΑΚΡΩΣ φεμινιστικές διαπιστώσεις, από Λαρισαίες που είδαν κι έπαθαν αλλά δεν έμαθαν.
- Τι κοινό έχουν οι άντρες και τα μπουκάλια της μπύρας;
Πάνω από τον λαιμό είναι άδεια.
- Τι καταλαβαίνει ένας άντρας όταν του ζητήσεις να βοηθήσει στην καθαριότητα του σπιτιού;
Να σηκώσει τα πόδια του για να μπορείς να σκουπίσεις με την ηλεκτρική.
- Πώς λέγεται ένας άντρας δεμένος με σκοινί;
Πιστός.
- Τι καταλαβαίνουν οι άντρες όταν λέμε προκαταρκτικά;
Παρακάλια για μια ώρα.
***
*- ΓΙΑΤΙ οι άντρες είναι σαν διαφημιστικά σποτ;
Δεν μπορείς να πιστέψεις λέξη από όσα λένε.
- Γιατί οι άντρες είναι σαν τα μίξερ;
Πάντα χρειάζεσαι ένα, αλλά ποτέ δεν είσαι σίγουρη γιατί.
- Πότε σκέφτεται ένας άντρας μια ρομαντική βραδιά κάτω από το φως των κεριών;
Όταν κοπεί το ρεύμα.
-Τι κοινό έχουν οι άντρες και ο καιρός;
Και τα δύο δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε.
***
*- ΠΩΣ λέγεται ο άντρας που περιμένει το δεύτερο ραντεβού για να κάνει σεξ;
Αργός.
- Γιατί πηγαίνει μόνο το 10% των αντρών στον παράδεισο;
Γιατί αν πήγαιναν όλοι θα ήταν κόλαση.
- Ποια η διαφορά ενός άντρα από ένα γουρούνι;
Το γουρούνι δεν γίνεται άντρας όταν πίνει.
- Γιατί οι άντρες είναι η απόδειξη ότι υπάρχει μετενσάρκωση;
Γιατί τόση βλακεία δεν μπορεί να αναπτυχθεί σε μία μόνο ζωή.
Ζ.

Οι αποψάκηδες
*- ΒΡΕ μπαγάσες, εσείς το τερματίσατε...
Είναι το Γράμμα ενός πνευμονολόγου που μεταφέρει ο Ι.Σ.:
Στα ιατρικά ρε φίλε; Που στα κανονικά σου δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το Depon από το Stedon; Που παίρνεις αντιυπερτασικό και γράφεις στο κουτί «για την καρδιά»; Που χαπακώνεις Amoxil για ιούς, βακτήρια, μύκητες, περονόσπορους και δάκους;
Που μέχρι πρόσφατα η πομφόλυγα και η βλατίδα ήτανε «σπυράκι», η φλεγμονή «κοκκινίλα» και η κρεατινίνη «βρε αδερφέ, τι είναι αυτό που μαυρίζει στις εξετάσεις μου;»; Και ξαφνικά τι; Ήρθε το περιστέρι της επιφοίτησης, σε κουτσούλησε και την είδες μέγας λοιμωξιολόγος, επιδημιολόγος, ολίγον παθολόγος και κάτι σε εντατικολόγος;
***
*- ΟΧΙ αδερφέ. Δεν στο παίζω έξυπνος. Κι εγώ όταν ανοίγω το καπό από το αμάξι, το μόνο που μπορώ να διακρίνω είναι το καπάκι για να βάλω νερό για τους υαλοκαθαριστήρες, μαυρίζει η οθόνη του υπολογιστή και ρίχνω κλωτσιά στον πύργο μπας και πάρει ξανά μπροστά, πάω να κουρέψω μόνος το μαλλί και βγαίνω από το μπάνιο χειρότερος και από κατσίκι κουρεμένο...
Απλά ρε φίλε, εδώ μιλάμε για Ιατρική. Και η Ιατρική είναι πείραμα, δοκιμή, παρατήρηση, μελέτη. Η Ιατρική είναι εμπεριστατωμένη γνώση, τεκμηρίωση, πρωτόκολλα, διαδικασίες. Η Ιατρική είναι εκατοντάδες χιλιάδες ερευνητές σε όλο τον κόσμο που εργάζονται νυχθημερόν, προκειμένου να αποκρυπτογραφήσουν μηχανισμούς, σηματοδοτικά μονοπάτια, κινάσες, φωσφορυλιώσεις, υποδοχείς, κυτταροκίνες, αποπτώσεις και τόσα άλλα.
***
*- Η Ιατρική είναι διάολε κάτι πολύ παραπάνω από το βοτάνι της θείας σου της Μαρίκας και την παρόλα του κάθε αποψάκια που νομίζει ο καημένος πως αποδομεί όλο αυτό το θαυμαστό οικοδόμημα της επιστήμης με ένα «τα εμβόλια σκοτώνουν».
Η Ιατρική είναι ορθός λόγος, είναι επιστήμη, είναι αποκάλυψη ενός κόσμου που προκαλεί ρίγη συγκίνησης σαν αντιληφθείς το μέγεθός του.
Δεν είναι θεωρία συνωμοσίας, δεν είναι σενάριο στο Netflix, δεν είναι κοινοποίηση, δεν είναι like, δεν είναι καρδούλα. Ξεκόλλα λοιπόν και άσε την Ιατρική στην ησυχία της». (Πολλά ζητάει...).
Ζ.

Ποιος κουμπάρος...
*- ΓΙΩΡΓΟ με συγχωρείς αλλά πρέπει να σου πω κάτι σοβαρό, φίλοι είμαστε. Γι’ αυτό σε φώναξα εδώ παραπέρα απ’ τους άλλους. Να μωρέ, τώρα που ερχόμουν στο καφενείο και περνούσα έξω απ’ το σπίτι σου, απ’ το μισάνοιχτο παράθυρο είδα τη γυναίκα σου με τον κουμπάρο σου στο κρεβάτι. Να έκανα λάθος, δεν μπορεί...
Είναι ο Κ.Ζ. που διηγείται ιστορία απ’ το χωριό.
Με το που το άκουσε αυτό λοιπόν ο Γιώργος άναψε και κόρωσε, έφυγε τροχάδην για το σπίτι του. Σε κάνα εικοσάλεπτο επέστρεψε, ήρεμο δεν τον έλεγες. Πήγε κι άρπαξε τον φίλο του.
- Ντροπή σου ρε ξεφτίλα, τι είναι αυτά που είπες; Ακούς εκεί η γυναίκα μου με τον κουμπάρο στο κρεβάτι, παλιοψεύτη... Να με βάλεις να μαλώσω με τον άνθρωπο, σα δεν ντρέπεσαι... Ποιος κουμπάρος ρε... Εγώ αυτόν πρώτη φορά τον είδα, ούτε που τον ήξερα...
Ζ.

 

 MANOLAKI CIU

*ΜΙΑ χαρά αμμουδιά το πεζοδρόμιο της Μανωλάκη. Με τις ομπρέλες θαλάσσης, με τα όλα της...
Ζ.

 

ICE BURGER CIU

*ΤΟ Λαρισαϊκό δαιμόνιο εν δράσει στην καυτή πόλη. Τώρα και Ice Berger, ψωμάκι με «σιρόπι και παγωτό της επιλογής σας».
Ζ.

 

PAIDEIA CIU

*ΔΕΝ είναι για όλους ίδιος ο δρόμος στην Εκπαίδευση. Είναι και το χρήμα που παίζει ρόλο.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass