ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2021 18:00
* Ο δήμαρχος κι ο αντιπεριφερειάρχης ακούνε τη Βουλγαρακική πλην όμως Γαλλική εκδοχή. Ε δεν τους μιλάει δα και για τα Rafale η Χρύσα... Ζ. * Ο δήμαρχος κι ο αντιπεριφερειάρχης ακούνε τη Βουλγαρακική πλην όμως Γαλλική εκδοχή. Ε δεν τους μιλάει δα και για τα Rafale η Χρύσα... Ζ.

Μη βιάζεσαι...
* ΗΤΑΝ και αγουροξυπνημένοι οι Λαρισαίοι φοιτητές...


-Καλημέρα ...
-Ε; Να, αυτά τα βιαστικά συμπεράσματα θα μας φάνε...
***
* - ΔΕ μου λες; Νενικήκατε χθες;
- Όχι, χεχιχάσαμαν.
***
* - ΠΕΣ μωρέ κάτι να σπάσει ο πάγος.
-Κλιματική αλλαγή.
Ζ.

Της αγέλης
* - ΜΟΝΟ τρεις μέρες έμεινε ο κορονοϊός στη Μύκονο. Φαντάσου πόσο πάει τη βραδιά εκεί... (Συνέχισαν το «λαναρείο» στη συντροφιά των Λαρισαίων).
***
* - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Έχω πρόβλημα με τη Μύκονο...
Τεχνικός: Δοκιμάσατε να την κλείσετε και να την ξανανοίξετε;
***
* - ΠΟΛΥ έγκαιρα είχαν οργανώσει σχέδιο για ήσυχο και ασφαλές καλοκαίρι. Το ονόμασαν «Βλέποντας και Κάνοντας».
***
* - ΛΕΣ να αποκτήσουμε την ανοσία της αγέλης;
- Προς το παρόν έχουμε αποκτήσει το βλέμμα και τα κιλά της αγελάδας.
Ζ.

Χαμόγελα...
*ΜΕ ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες ο Πάνος Σάπκας. Και πώς να μη χαμογελάει δηλαδή όταν στο γκάλοπ της GPO για την εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο πολιτισμός είναι ο τομέας που συγκεντρώνει τον υψηλότερο βαθμό ικανοποίησης ανάμεσα στους Λαρισαίους με ποσοστό 62,2%, ενώ ακολουθεί η προβολή της πόλης με 56,6% που κι αυτός ο τομέας συγγενής με τον πολιτισμό είναι... 1,90 έγινε ο αντιδήμαρχος μέσα σε μια μέρα! (Ποσοστό βέβαια που είναι αποτέλεσμα σχεδιασμού χρόνων και στοχευμένης πολιτιστικής στρατηγικής).
ΘΑ.

Πρόσχημα ΕΒΕ
* Ο εκπαιδευτικός Θ. Β. τα κάνει λιανά για να το καταλάβουν όλοι:
Έστω ο Νικολάκης της ξαδέρφης σας που έγραψε 18άρια στην έκθεση, τη φυσική και τη χημεία και 13,8 στα μαθηματικά για τα οποία και μόνο, έχει οριστεί ελάχιστη βάση εισαγωγής (θα τη λέμε ΕΒΕ) το 14.
Έστω κι ο Θανασάκης της κουμπάρας σας που έγραψε στα ίδια μαθήματα, όχι 18άρια ούτε 17άρια αλλά κοντά στο 16,  αλλά πήρε 14 στα μαθηματικά.
***
* Ε, λοιπόν αυτός ο μάγκας της κουμπάρας σας θα μπει Πολυτεχνείο και σήμερα θα ψήνει αρνιά και πολύ καλά θα κάνει και μπράβο στο παιδί, ενώ ο άλλος, της ξαδέρφης που λέγαμε, αν και με καλύτερες επιδόσεις, κρίνεται ακατάλληλος για σπουδές και δεν μπαίνει πουθενά, πάμε άλλη μία, πουθενά, αφού η ΕΒΕ ισχύει σε όλες τις πολυτεχνικές αλλά και σε δεκάδες ακόμα σχολές της κατεύθυνσής του, οπότε το Υπουργείο τον στέλνει με τη στάμπα στην πλάτη για χαμόμηλο ή εάν κι εφόσον η ξαδέρφη έχει καλό μπάτζετ, τον στέλνει ραντεβού με τον CEO του «Κολέγιον το Όμορφο Αιγαίον -Σύρος, Τήνος, Μύκονος και στάση Σαντορίνη», να γίνει μηχανικός, με συμφοιτητή τον Λέλο τον Πετροβασίλη του Θεμιστοκλέους βεβαίως βεβαίως, που εντάξει 3άρια έγραψε σε όλα και με τζόκερ τον άσο στα μαθηματικά, αλλά ο μπαμπάς το φυσάει και δεν θα το αφήσει έτσι το παιδί.
***
* ΕΤΣΙ ακριβώς έχει το πράγμα, με το άδειασμα όλης της αλαζονείας και του κυνισμού τους, σε βαθμό μίσους, πάνω στα παιδιά. Τα υπόλοιπα περί «βάσης του 10» και «επιτέλους μόνο οι άριστοι στις σχολές» και «ποιότητας σπουδών» με τα οποία μας γανώνουν μήνες τώρα τον εγκέφαλο, είναι προσχήματα και επί το ορθότερο σκέτες μπούρδες.
Οι άνθρωποι δεν έχουν καμία σχέση με την κοινωνία, καμία σχέση με τις αλήθειες και τις ανάγκες της και το χειρότερο δεν τους απασχολεί και να τις μάθουν. Δεν βλέπουν ανθρώπους. Βλέπουν παντού αγορά, χρήμα και πελάτες.
Ζ.

Στις επάλξεις
*«Ο μαχόμενος δικηγόρος απαιτεί προτάσεις και λύσεις απέναντι στα μεγάλα και συσσωρευμένα προβλήματα που καθιστούν τη Δικηγορία έναν διαρκή αγώνα επιβίωσης. Δεν συγκινείται από το κλίμα εσωστρέφειας που προκαλούν οι προσωπικές επιλογές και φιλοδοξίες του καθενός». Να που παρεμβαίνει ο Αντώνης Γραβάνης, ξανά υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου στις εκλογές του Νοεμβρίου, μετά την ανακοινωθείσα υποψηφιότητα Τσάτσαρου. Δεδομένο ότι θα είναι υποψήφια και η νυν πρόεδρος Νικολέττα Μπασδέκη. (Η οποία την έκανε ήδη τη δημόσια εμφάνιση με τις αμαζόνες της).
***
*ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ στις διατυπώσεις του ο Αντ. Γραβάνης, επισημαίνει: «Ως Σύγχρονη Πρόταση Δικηγόρων παραμένουμε ταγμένοι στον αγώνα της ουσίας κόντρα στο «φαίνεσθαι», με συγκεκριμένο πρόγραμμα, προτάσεις και θέσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η φετινή προεκλογική περίοδος θα μπορούσε να αποτελέσει τη φωτεινή εξαίρεση, με νηφάλια αντιπαράθεση επιχειρημάτων και θέσεων, κόντρα και πέρα από το τετριμμένο παιχνίδι των ανούσιων αντιπαραθέσεων, του λαϊκισμού και της «ρηχής» αυτοπροβολής. Προσωπικά σε αυτό το επίπεδο σκοπεύω να κινηθώ και προσβλέπω στη θετική ανταπόκριση όλων των συνυποψήφιων συναδέλφων». (Χλωμό ως προοπτική αλλά θα δείξει).
Ζ.

Προβάριζαν
* ΙΑΤΡΙΚΗ σκόπευε να δηλώσει ένας εκ των Λαρισαίων μαθητών κι οι υπόλοιποι στην παρέα έκαναν πρόβες.
- Έχω χαμηλή πίεση σήμερα. Κάτσε να πάω σε κανέναν παράξενο να μου την ανεβάσει.
***
* - ΙΑΤΡΙΚΗ δεν τελείωσα αλλά έναν βήχα τον κόβω.
***
* - ΕΓΩ γυναικολόγος δεν είμαι κοπελιά αλλά μια ματιά μπορώ να ρίξω.
***
*- ΓΙΑΤΡΕ, τρέμουν τα χέρια μου.
- Πίνετε πολύ;
- Μπα, το περισσότερο χύνεται κάτω.
Ζ.

Η εξαδέλφη
*ΕΠΙΠΛΕΟΝ, σχετικά με τον Δικηγορικό Σύλλογο και τις προεδρικές υποψηφιότητες, άλλο ο Τρύφων Τσάτσαρος κι άλλο η Ελπινίκη Τσάτσαρη, η οποία εκτέθηκε ως υποψήφια πρόεδρος το 2011 και το 2017 και είχε βγει τελευταία, τη μία με 14, την άλλη με 12 μόνο ψήφους. Απλώς είναι ξαδέρφια. Δεύτερα ίσως. Ο Τρύφων πάντως συνήθιζε να εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς, το πέτυχε τις δύο από τις τρεις φορές που είχε βάλει υποψηφιότητα. Ως σύμβουλος όμως, τώρα με το προεδριλίκι αλλάζουν τα κόζια.
Ζ.

Οι αλλαγές
*Ο Κων. Πουλής περιγράφει τα πράγματα που αλλάζουν, με βάση διηγήσεις του πατέρα του και των θείων του, οι οποίοι γεννήθηκαν σε χωριό της Αρκαδίας λίγο μετά τον Πόλεμο. Κατόπιν, ως κοινωνιολόγος και καλλιεργημένος άνθρωπος, επεκτείνεται στον χρόνο και τον χώρο για να προκύψει το σούπερ βιβλίο του «Από το αλέτρι στο smartfhone».
Αυτό, στο οποίο απονεμήθηκε προχθές το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας, στην κατηγορία Μαρτυρία-Χρονικό-Ταξιδιωτικό:
- Αρχαία υπήρχαν κοντά σας;
- Το αρχαίο θέατρο της Μεγαλόπολης.
- Πηγαίνατε εκεί, παίζατε;
- Μόνο όταν πήγα στο Γυμνάσιο, θυμάμαι εκεί απέναντι από το θέατρο, εκεί που γίνονται τώρα οι ανασκαφές, εκεί είδαμε τα κριάρια να ξύνουν τα καλαμπαλίκια τους πάνω στις κολώνες. Γι’ αυτό χρειάζονταν οι κολώνες. Στο χωριό πάλι, είχαμε τη βάση από ένα άγαλμα, που πατάγαμε πάνω του σαν σκαλοπάτι για να ανεβαίνουμε στα γαϊδούρια.
***
* ΤΟ σώμα είναι επίκτητο, δεν είναι φυσικό. Περπατάμε, στεκόμαστε και καθόμαστε με τρόπο υπαγορευμένο από την εποχή και τη γενιά μας. Ο Γεωργουσόπουλος έλεγε πως ελάχιστοι Έλληνες ηθοποιοί μπορούσαν να φορέσουν φράκο. Προφανώς και μπορούσαν να περάσουν τα χέρια μέσα από τα μανίκια. Δεν μπορούσαν όμως να κινηθούν φυσικά, διότι το φράκο εξακολουθούσε να παίζει τον ταξικό του ρόλο, να διαχωρίζει. Έτσι ξεχώριζαν τον μάγκα οι ρεμπέτες, απ’ το περπάτημα, έτσι ξεχωρίζουν οι μετανάστες απ’ το κουρασμένο περπάτημα, όπως ξεχωρίζουν αντίστροφα τα ευθυτενή αγγλάκια που σπουδάζουν στην Οξφόρδη. Το ρούχο μας χωρίζει διότι δεν μπορούμε να φορέσουμε τα ρούχα που δεν μας αρμόζουν.
***
*Η εξέλιξη των μετακινήσεων είναι κι αυτή αργή. Ο Ναπολέων κινείτο εξίσου αργά με τον Καίσαρα. Η απόσταση Παρίσι -Τουλούζη χρειαζόταν 200 ώρες στους ρωμαϊκούς χρόνους και 158 ώρες την εποχή της Γαλλικής Επανάστασης. Χρειάστηκε η ατμομηχανή για να μπορέσει το τρένο να κινηθεί με 100 χιλιόμετρα την ώρα. Παρόλα αυτά, η ζωή της πόλης δεν χαρακτηρίζεται μόνο από το αυτοκίνητο αλλά και από τον μόνιμο συνοδό του, το μποτιλιάρισμα, που είναι το φόντο του παραλογισμού, όχι απλώς μια αναποδιά, είναι η ορατή αποτύπωση του αδιεξόδου. Όπως αναφέρεται στο βιβλίο «Στον Σοσιαλισμό φτάνεις μόνο με ποδήλατο», η μέση ταχύτητα του Αμερικανού, είναι έξι χιλιόμετρα την ώρα, αν υπολογίσεις την κίνηση, οπότε πρόκειται για το ιστορικά ανορθολογικότερο μέσο μεταφοράς.
Ζ.

Κυκλοθυμικές
* ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ άνδρες Λαρισαίοι.
- Χωρίζουμε.
- Μα εσύ έλεγες ότι ήμουν ο άντρας των ονείρων σου.
- Ξύπνησα.
***
* - ΤΣΑΚΩΘΗΚΑ με τη γυναίκα μου και μου λέει: «Έχεις δίκιο, εγώ φταίω». Ξέρει κανείς, ρε παιδιά, τι κάνουμε σ’ αυτήν την περίπτωση;
***
* - ΜΑΛΛΩΣΑΜΕ στον ύπνο της. Και φυσικά το πρωί έφταιγα εγώ.
Ζ.
Αμφιτρίτη
* ΘΑ έρθω μια εύκρατη μέρα του καλοκαιριού,
σαν ανταύγεια μπλε θαλασσινή,
σαν αιγαιοπελαγίτης ήλιος,
άσε μια χαραμάδα ανοιχτή,
στην καρδιά σου.
«Εις επήκοον Αμφιτρίτη», ο τίτλος της ποιητικής συλλογής της Λαρισαίας Μελπομένης Καραμπούζη, από τις εκδόσεις «Όστρια», σε τέσσερις ενδιαφέρουσες ενότητες και μ’ έναν ελκυστικό πρόλογο.
Ζ.

Και ποτηροθήκη
* ΕΙΔΙΚΑ για την Ελλάδα, με ποτηροθήκη για φραπέ θα είναι εξοπλισμένα τα Rafale που θα έρθουν στη χώρα μας, αποκαλύπτει το Βατράχι.
Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας, τα αεροσκάφη που θα έρθουν στην Ελλάδα, εκτός από τα σύγχρονα οπλικά συστήματα, θα διαθέτουν και τεχνολογίες ειδικά για τη χώρα μας, μεταξύ των οποίων θα είναι και μία ποτηροθήκη για καφέ, τελευταίας τεχνολογίας, που θα παραμένει ανεπηρέαστη από τους ελιγμούς κατά τη διάρκεια μιας εικονικής αερομαχίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ποτηροθήκη θα παραμένει σε ευθεία θέση μέσω ενός γυροσκοπικού μηχανισμού ώστε να μην αναποδογυρίζει ο καφές μέσα στο πιλοτήριο, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παλαιότερα F-16 αλλά και οι Τούρκοι πιλότοι.
Τα νέα αεροσκάφη θα περιλαμβάνουν και άλλες καινοτομίες προσαρμοσμένες για τη χώρα μας, όπως πειραγμένες εξατμίσεις, πλατοκαθίσματα μασάζ, κόρνα αέρος και προεγκατεστημένο μαγνητάκι με ηλεκτρονική ένδειξη Μπαμπά Μην Τρέχεις.
Ζ.

Τον αγνόησαν
* ΕΝΑΝ μήνα μετά τον σεισμό είχε κάνει αίτηση στον Δήμο Κιλελέρ. Ο Λαρισαίος Χ. Τ. ζητούσε να ελεγχθεί από κλιμάκιο και το δικό του σπίτι στο Μικρό Βουνό, το οποίο είχε πάθει ζημιές από τον Εγκέλαδο.
Πέρασαν άλλοι τρεις μήνες κι ούτε φωνή ούτε ακρόαση, καμία ενημέρωση από τον Δήμο, ουδεμία απάντηση. Πήγαν δεν πήγαν, τι βρήκαν, τίποτε. Εν τω μεταξύ ο ίδιος βλέπει ότι το σπίτι δεν μπορεί να κατοικηθεί κι επιπλέον συνεχίζει να πληρώνει ΕΝΦΙΑ γι’ αυτό. Τι θα πρέπει να κάνει δηλαδή ο άνθρωπος...
Ζ.

Κι ο καιρός περνούσε
* - ΓΙΑΤΙ σκότωσες τη γυναίκα σου μετά από 30 χρόνια γάμου;
Κι αποφάσισε ο κατηγορούμενος που ρωτήθηκε, να είναι ειλικρινής στο δικαστήριο.
- Από τεμπελιά κύριε πρόεδρε...
- Από τεμπελιά; Τι εννοείς;
- Να... Άντε σήμερα, άντε αύριο...
Ζ.

 

PARELASH CIU

*ΑΥΤΟ δεν ήταν πορεία αντιεμβολιαστική, ήταν παρέλαση.
Ζ.

 

FROYROI CIU

*ΚΑΤΙ θυμίζει η στάση των τύπου μπόντιγκαρντ στην αντιεμβολιαστική συγκέντρωση. Κάτι που έχει καταδικαστεί.
Ζ.

 

MODA CIU

*ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ μόδας προ πεντηκονταετίας στη Μύκονο. «Ούι πλάκι μ'... Τι 'ναι αυτό;».
Ζ.

 

PLOIO CIU

*ΕΤΣΙ λέει και τους βάλει τώρα εκεί κάποιος ασυνείδητος μουσική, πάει κολλήσανε...
Ζ.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass