ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2021 20:22
*O υφυπουργός Άμυνας και πρώην Αρχηγός ΓΕΣ Αλκ. Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κων. Φλώρος και ο κυβερνήτης της Θεσσαλίας. *O υφυπουργός Άμυνας και πρώην Αρχηγός ΓΕΣ Αλκ. Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κων. Φλώρος και ο κυβερνήτης της Θεσσαλίας.

Εποχής
*ΣΤΟ πνεύμα των ημερών οι κουβέντες των Λαρισαίων.


- Λέω αυτό το τριήμερο να πάω διακοπές.
- Και πού θα μείνεις;
- Στα λόγια.
***
*- ΕΙΠΑ να γραφτώ Κολυμβητήριο φέτος, αλλά μετά έμαθα ότι εκεί δεν έχουν ξαπλώστρες ούτε καφέδες και τέτοια δεν σερβίρουν, οπότε….
***
*- ΜΕ τι παρεό θα συνδυάσεις φέτος το μαγιό;
- Με πάπλωμα.

Εμμονές
*ΚΑΤΑ μια παλαιότερη πρακτική, οι κυβερνήσεις επέλεγαν το καλοκαίρι για να περάσουν τις όποιες αποφάσεις εκμεταλλευόμενες «τα μπάνια του λαού» και τη θερινή ραστώνη των συνδικαλιστών.
Τώρα, κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις, όπως η ΓΣΕΕ, έχουν -για τους γνωστούς λόγους- αυτοκαταργηθεί και όταν αποφασίζουν κάτι, περισσότερο με τουφεκιά στον αέρα μοιάζει.
Έτσι φθάσαμε προχθές, που ψηφιζόταν η κατάργηση του 8ώρου να κηρύσσει 24ωρη η ΑΔΕΔΥ και όχι η ΓΣΕΕ. Που εδώ που τα λέμε, το 8ωρο δεν φαίνεται να αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα επίσης έχουν… ξεχάσει πως ισχύει.
Ευκαιρία, λοιπόν, να ξεσπαθώσουν οι νεοφιλελεύθεροι ξεκινώντας από την… «απαγόρευση» συγκεντρώσεων που εμποδίζουν την κυκλοφορία, τις «παράνομες» απεργίες, κ.λπ. Όπως είχαν κάνει και με το άσυλο που υποτίθεται κατήργησαν, αλλά ουδέποτε μπήκε «τάξη» στα πανεπιστήμια. Ιδεολογικές εμμονές…
Β.Κ.

Δικαίως
*ΔΙΚΑΙΩΣ διαμαρτύρονται οι γονείς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας και απαιτούν άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες ώστε τα παιδιά με τη νέα σχολική χρονιά να πηγαίνουν το πρωί στο σχολείο τους. Δεν πέρασαν και λίγα μετά τον σεισμό. Μέχρι να συνηθίσουν στην ιδέα ότι το σχολείο τους κρίθηκε ακατάλληλο, ξεκίνησε η λειτουργία του σε δύο βάρδιες, πρωί και απόγευμα, ανατρέποντας τα πάντα στην καθημερινότητά τους. Και άντε κουτσά-στραβά αυτό το διάστημα πέρασε λίγο με το webex και λίγο χάρη στο ότι οι περισσότερες εξωσχολικές δραστηριότητες και φροντιστήρια άργησαν να ανοίξουν λόγω κορονοϊού. Από Σεπτέμβρη όμως οπωσδήποτε πρέπει να έχει λυθεί το θέμα, καθώς και οι γονείς θα έχουν επιστρέψει στις δουλειές τους και τα παιδιά στην καθημερινότητά τους, κορονοϊού θέλοντος. Άρα δικαίως δεν το αφήνουν το θέμα και δρουν εγκαίρως. Το ίδιο θα πρέπει να κάνει και ο Δήμος.
Ν.Π.

Βογκητά ρακέτας
*ΣΤΟΝ απόηχο του Ρολάν Γκαρός συνεχίζουν οι Λαρισαίοι.
- Και οι διπλανοί πρέπει να παίζουν τένις. Τους ακούω που βογκάνε κι οι δύο.
***
*- ΑΥΤΑ τα αχ, ωχ, χμφφ, ουγκ, που ακούω να κάνουν στο τένις, τα κάνω κι εγώ όταν προσπαθώ να δέσω τα κορδόνια μου.

Ούτε/Ούτε
*TA εμβολιαστικά διατηρούν σημαντικό ποσοστό στην καθημερινή συζήτηση των Λαρισαίων.
- Βγήκε και το πιστοποιητικό εμβολιασμού, θα το κορνιζάρω δίπλα στο Lower.
***
*- ΑΠ’ Ο,ΤΙ κατάλαβα, το AstraZeneca δεν πρέπει να γίνεται στους κάτω των 60. Κι επίσης ούτε στους άνω των 60.

Προσγείωση
*ΚΑΤΩ από 5 εντοπισμένα περιστατικά κορονοϊού ανά 100.000 κατοίκους, η Λάρισα χθες έδειξε ότι καταφέρνει επιτέλους να γειώσει το πρόβλημά της. Μια μικρή παράταση της προσπάθειας ακόμα και θα μπορεί να ανασάνει με ανακούφιση. Κι εφόσον συνεχιστεί και η εμβολιαστική προθυμία, θα μπορεί να περιμένει το φθινόπωρο με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία.

Κόντρες...
* ΑΛΓΕΙΝΗ εντύπωση σε αναγνώστρια της «Ε» προκάλεσε η σύγκρουση υψηλών τόνων ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το εργασιακό νομοσχέδιο. Η κόντρα τους, όπως σχολίασε, ξεπέρασε τα όρια και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί αντί να ενημερώνουν τον λαό, αναλώθηκαν σε προσωπικές «επιθέσεις» και φαρμακερές και δηλητηριώδεις ατάκες... «Παράδειγμα προς αποφυγή ήταν» τόνισε εκνευρισμένη και αναρωτήθηκε «αν αξίζει κανείς να παρακολουθεί τέτοιες πολιτικές συζητήσεις»... Τόσο πολύ, εξεπλάγη, λες και ήταν η πρώτη φορά...
Γ.Ν.

Εκδρομές
*Η σχολική χρονιά για τους μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών οδεύει στο τέλος της. Τις τελευταίες ημέρες το Κηποθέατρο Αλκαζάρ είναι γεμάτο με μαθητές που πραγματοποιούν τους περιπάτους τους. Οι μικροί μαθητές μετακινούνται με το τρενάκι του Αστικού ΚΤΕΛ πλημμυρίζοντας τους δρόμους της πόλης, με τις χαρούμενες φωνούλες που φωνάζουν «Εκδρομή, εκδρομή!». Ωραία εικόνα να βλέπεις και πάλι τα παιδιά να είναι παιδιά. Η πανδημία τούς είχε στερήσει όλες αυτές τις χαρές του σχολείου. Τουλάχιστον να είναι γλυκός ο αποχαιρετισμός για το καλοκαίρι.
Ν.Π.

Αν τσιμπήσει
*ΛΑΡΙΣΑΙΕΣ με αναλυτική ικανότητα και μεγαλοψυχία.
- Ο άλλος μου είπε «σε είδα στον ύπνο μου». Τον λυπήθηκα, δεν του άξιζε τέτοια λαχτάρα.
***
*- ΑΝΤΡΑΣ είναι το ον που περιμένει υπομονετικά 3 ώρες να τσιμπήσει το ψάρι, αλλά δεν μπορεί να περιμένει 10 λεπτά να ντυθεί η γυναίκα.
***
*- ΣΟΥ πέρασαν τα νεύρα από χθες;
-Ναι καλέ, σήμερα έχω άλλα.

Τρεις οι Χρήστοι
*«Ο σύντροφος Συντονιστής, μας έχει συνηθίσει, εδώ και καιρό, με τις δημόσιες επιθέσεις του στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Λάρισας, Βασίλη Κόκκαλη, τώρα έπιασε στο στόμα του τον πρώην υπουργό και κορυφαίο στέλεχος του κόμματος Χρήστο Σπίρτζη. Ο μόνος που του απομένει πλέον να επιτεθεί, είναι ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας». Ο Χρήστος Αθανασιάδης απαντά με χτύπημα μπάκχαντ ντράιβ στο σερβίς του Βασ. Ζωγράφου.
***
*ΚΑΙ συνεχίζει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Αγροτικού, αναφορικά με τη συνάντηση των Χρήστων, όπως είχε χαρακτηρισθεί, εκείνος δηλαδή, ο πρώην υπουργός κι ένας τρίτος Χρήστος «και πιο συγκεκριμένα, ο Ελασσονίτης Χρήστος Παπαδημητρίου, μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Λάρισας και υπεύθυνος του Αγροτικού Τμήματος, ο οποίος είναι ενταγμένος στον χώρο της Αριστεράς, εδώ και 26 χρόνια, αφού πρωτοοργανώθηκε στον τότε Συνασπισμό, το 1995 παρακαλώ και έκτοτε βρίσκεται στο κόμμα συνεχώς και αδιαλείπτως μέχρι σήμερα. Αλήθεια, ο Παπαδημητρίου, έχει πιάσει κι αυτός στασίδι για καμιά θέση, εφόσον έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, όπως πικρόχολα σχολίασε ο Συντονιστής της Ν.Ε.;».
***
*ΚΙ εν συνεχεία σηκώνει το μπαλάκι ψηλά, επιχειρώντας να πετύχει «άσσο» στο τερέν του αντιπάλου: «Οι άλλοι δύο Χρήστοι, ο υποφαινόμενος και ο Σπίρτζης, ενταχθήκαμε με προσωπική μας βούληση στον ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ., ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα. Δεν μας διέγραψε κανείς για να ενταχθούμε, ούτε θεωρούμε το κόμμα «επίδοξο μεσσία», όπως το χαρακτήριζαν κάποιοι άλλοι και μόλις τους διαγράψανε έτρεχαν να σωθούν στην αγκαλιά του. Συνεπώς τα περί κορδωμάτων, στασιδίων και φραξιών, αφορούν εκείνον που κατηγορεί τους άλλους γι’ αυτά. Αν θέλαμε να κάνουμε φράξια θα τον είχαμε ρωτήσει, αφού ως γνωστόν είναι ειδικότητά του, αυτό τουλάχιστον του το αναγνωρίζουμε.
Ο εχθρός του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός των τειχών του κόμματος και όχι εντός. Ας ελπίσουμε ορισμένοι τοπικοί διοικούντες να το κατανοήσουν επιτέλους και να μη βλέπουν φαντάσματα στο εσωτερικό του χώρου».

Δύο τελεία πόσο;
*ΣΤΗΝ Αρχαία Αγορά χθες, παρουσία της πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, ήταν που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «υποδεχόμαστε στην Αθήνα την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε μια στιγμή ιστορική για την Ευρώπη και την Ελλάδα: στην ουσιαστική αφετηρία των δράσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με την ταυτόχρονη έγκριση του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0»».
Ο λόγος για την παρουσίαση δράσεων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» όπως ονομάζεται. Όπως είπε ο Πρωθυπουργός «ένας πολύ καλά μελετημένος οδικός χάρτης με 170 έργα, επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις» που θα φτάσει τα 100 δισ. ευρώ σε ορίζοντα 7ετίας.
Επειδή είναι… πολλά τα λεφτά, μας τα «δίνουν» επειδή είμαστε ωραίοι ή ωραία διατυπώνουν το νέο υπερ-μνημόνιο;
Β.Κ.

Διορία...
* ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ευκαιρία σήμερα για τους Λαρισαίους αγρότες, καθώς εκπνέει η διορία για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας του ΟΠΕΚΑ. Πρόκειται για τα γνωστά πλέον προγράμματα δωρεάν παροχής βιβλίων, εισιτηρίων θεάτρων, εκδρομών και ιαματικού τουρισμού, παιδικών κατασκηνώσεων και χρηματικών βοηθημάτων σε τρίτεκνες - πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες. Προσοχή όμως. Οι αιτήσεις των δικαιούχων στα ΚΕΠ της Λάρισας, θα πρέπει γίνουν έως τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των Κέντρων, ενώ όσοι κάνουν ηλεκτρονικά την αίτηση έχουν περιθώριο μέχρι τις 23:59...
Γ.Ν.

Κοινωνικός τουρισμός
*ΕΛΗΞΕ τα μεσάνυχτα η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2021-2022 του ΟΑΕΔ. Συνολικά θα χορηγηθούν 300.000 επιταγές και ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 30.000.000 ευρώ. Μέχρι εδώ όλα καλά. Ο κόσμος το έχει ανάγκη το πρόγραμμα για να μπορέσει να κάνει για λίγες μέρες τις διακοπές του. Το κακό είναι ότι και οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που συμμετέχουν θα πρέπει να είναι σωστές και να μην εκμεταλλεύονται την αδυναμία του κόσμου. Λαρισαία που τηλεφώνησε στην «Ε» καταγγέλλει ότι αγανάκτησε μέχρι να βρει κατάλυμα στα μέσα Ιουλίου. «Πήρα δεκάδες τηλέφωνα σε Εύβοια και Λακωνία και όλοι μόλις άκουγαν ότι έχω δελτία μας έλεγαν ότι δεν έχουν δωμάτιο ή αν θέλαμε θα έπρεπε να είναι με συμμετοχή κάποιου ποσού που έφτανε ακόμη και τα 40 ευρώ! Μόνο σε ενοικιαζόμενα δωμάτια βρίσκαμε άνετα. Τα ξενοδοχεία μας δυσκόλευαν. Σε ξενοδοχείο που μας είπε ότι δεν μπορεί να μας εξυπηρετήσει, τηλεφωνήσαμε μία ώρα αργότερα δεν αναφέραμε ότι έχουμε εισιτήρια και ως διά μαγείας είχε διαθέσιμα δωμάτια. Δεν είμαστε πολίτες γ’ κατηγορίας. Θα πληρωθούν και από τα δελτία. Θα πρέπει να αλλάξουν την πολιτική τους ή απλώς να μη δηλώνουν συμμετοχή στο πρόγραμμα. Δεν σημαίνει ότι επειδή έχουμε τα δελτία θα πρέπει να κάνουμε διακοπές τον Ιούνιο ή το φθινόπωρο» σημειώνει χαρακτηριστικά. Άδικο δεν έχει αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο.
Ν.Π.

Ψηφιακά απολυτήρια
*ΤΗ δυνατότητα να εκδίδουν ψηφιακά το απολυτήριο ή το πτυχίο τους έχουν πλέον οι απόφοιτοι Γυμνασίων, Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων. Οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμες στο gov.gr, στην κατηγορία «Εκπαίδευση / Αποφοίτηση από το σχολείο». Για την είσοδο στην εφαρμογή απαιτούνται κωδικοί Taxisnet, ενώ για όσο διάστημα ο απόφοιτος είναι ανήλικος, οι τίτλοι εκδίδονται με ενέργειες των κηδεμόνων. Πλέον με λίγα κλικ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν στα χέρια τους το απολυτήριο ή το πτυχίο τους χωρίς να χρειάζεται να τρέχουν από εδώ και εκεί. Μάλιστα, υπάρχει η δυνατότητα να εκδοθούν απολυτήρια και πτυχία από τη χρονιά 2016-2017. Ό,τι γίνεται προς την κατεύθυνση της μείωσης της γραφειοκρατίας μόνο καλό μπορεί να είναι.
Ν.Π.

Στον Πλαταμώνα
*Η ρήση «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα» φαίνεται να ισχύει για την περίπτωση του Λαρισαίου-Πλαταμωνίτη Δ. Μ. που εδώ και σχεδόν δύο μήνες έχει καταθέσει αίτημα στον Δήμο Δίου να τοποθετηθεί στον πεζόδρομο της Φιλελλήνων προστατευτικό ή ειδική σήμανση για να μειώνουν ταχύτητα οι οδηγοί όταν διέρχονται και καμία ενέργεια δεν έγινε. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, που η επισκεψιμότητα είναι μεγάλη, η ανάγκη γίνεται πιο επιτακτική. «Απευθύνθηκα στον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας τον κ. Χατζημήτρο που πραγματικά με εντυπωσίασε με την ευγένεια και προθυμία του. Δυστυχώς όμως, όταν το αίτημα διαβιβάστηκε στον αντιδήμαρχο το θέμα «πάγωσε». Έχουμε τα σπίτια μας στον πεζόδρομο και κινδυνεύουμε καθημερινά. Είναι κάτι απλό που μπορεί να γίνει αν υπάρχει η θέληση που μάλλον δεν υπάρχει. Εδώ περιμέναμε 6 χρόνια για δημοτικό φωτισμό και φέτος το ενέκριναν τελικά. Μιλάμε για έργο προϋπολογισμού μόλις 2.300 ευρώ! Μην περάσουν άλλα τόσα για τα προστατευτικά» λέει ο Λαρισαίος στην επικοινωνία που είχε με την «Ε». Κρίμα ακόμη και στα μικρά και απλά, αλλά τόσο ουσιαστικά οι Δήμοι να μένουν άπραγοι.
Ν.Π.

Όλο το μαγαζί
*ΜΕ φόρα και καλή διάθεση προς την Εξεταστική του Ιουνίου οι Λαρισαίοι φοιτητές.
- Το πρωί καθόταν ένας στο μπαρ και μου ζήτησε τρεις φορές να κεράσω όλο το μαγαζί.
- Τι έγινε, είχε κερδίσει το Τζόκερ;
- Όχι, ήταν ο μόνος πελάτης.
***
*- ΕΧΕΤΕ βιβλία για τη διάρροια;
- Ναι, βέβαια.
- Με καλό χαρτί; Κόψτε μου τρεις σελίδες.
***
*- Ο Ιάπωνας Ακιχίρο Ικουτσίμα είχε παντρευτεί Ελληνίδα και βάφτισαν την κόρη τους Ρία.
Ικουτσίμα Ρία.

 

GIANNA_CIU.jpg

*ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ την Καρδίτσα, η Γιάννα Αγγελοπούλου βρέθηκε και στον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο «Καραγκούνα». Εκεί ο Γ. Αμβροσίου την κατέγραψε να πιάνεται και να χορεύει, τι άλλο, την Καραγκούνα. (Σε γάμους και βαφτίσια δεν επιτρέπεται ο χορός, όχι σε Ομίλους).

KALOGIANNHS_AGORASTOS_CIU.JPG

*ΟΠΟΥ ο Δήμαρχος εξηγεί στον Περιφερειάρχη ότι κάτι πρέπει να κάνουν επιτέλους με τον καιρό και τα παιχνίδια του. Δεν υποφέρεται…

KYNHGOI_CIU.JPG

*ΗΤΑΝ πολλοί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κυνηγών στη Λάρισα. Και μαζί με τα σκυλιά τους το πλήθος μεγάλωσε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass