Θα αποδεχθεί την πρόσκληση;

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2017 21:12

* ΦΙΕΣΤΑ αντάξια της σπουδαιότητας και του μεγέθους της μεγαλύτερης σήραγγας στα Βαλκάνια προγραμματίζει η εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» για την παράδοση των νέων τμημάτων αυτοκινητόδρομου μήκους 25 χλμ. από τον Ευαγγελισμό του νομού Λάρισας έως τη Σκοτίνα του νομού Πιερίας.

Τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στη Λάρισα ανώτατο στέλεχος της Hochtief και συμφώνησε με το επίσημο πρόγραμμα παράδοσης του έργου, που τοποθετείται το διήμερο 30-31 Μαρτίου, οπότε λήγει και η συμβατική υποχρέωση της εταιρίας να παραδώσει το έργο στην κυκλοφορία.

Η τελετή έχει σχεδιαστεί να έχει τον πλέον επίσημο χαρακτήρα με το ενδιαφέρον να εστιάζεται, όπως είναι φυσικό, στην παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Εντός των προσεχών ημερών –πιθανότατα και αύριο- θα σταλεί στο Μέγαρο Μαξίμου ειδική επιστολή συνοδευόμενη από το πρόγραμμα με την οποία θα καλείται ο πρωθυπουργός ως κεντρικό πρόσωπο να παρευρεθεί και να εγκαινιάσει το έργο με τα στελέχη της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» να ευελπιστούν ότι θα γίνει αποδεκτή δεδομένου ότι η σήραγγα στα Τέμπη είναι μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη και η μεγαλύτερη στα Βαλκάνια.

Πρόκειται για το πλέον ισχυρό επιχείρημα αν και παράλληλα θα ασκηθούν και πολιτικές πιέσεις για την αποδοχή της πρόσκλησης από τον πρωθυπουργό καθώς ανάλογες προσκλήσεις αναμένεται να απευθυνθούν από άλλες κοινοπραξίες κατασκευαστικών εταιριών, που παραδίδουν την ίδια ακριβώς περίοδο την Ολυμπία οδό, την Ιόνια οδό και τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το πρόγραμμα παράδοσης έχει σχεδιαστεί με δεδομένη την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και συνεπώς έχουν προβλεφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας με βασικότερο αυτό του πλήρους ελεγχόμενου χώρου της εκδήλωσης. Αν και τα νέα τμήματα που θα παραδοθούν περιλαμβάνουν τρεις δίδυμες σήραγγες, η τελετή σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, θα γίνει μέσα στη σήραγγα των Τεμπών και στο τμήμα των 6 χιλιομέτρων και θα την παρακολουθήσουν αυστηρά και μόνο οι κατέχοντες την ειδική πρόσκληση παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς οι καλεσμένοι αναμένεται να φθάσουν τους …1500!

Στο ίδιο πρόγραμμα προβλέπονται εκτός από τους χαιρετισμούς και ομιλίες, ξεναγήσεις με ειδικές αναφορές στη χρήση συστημάτων με τεχνολογία αιχμής, ενδιαφέροντα events αλλά και πάρτι –με γεύμα- μέσα στη σήραγγα! Ενώ στο γενικότερο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων εντάσσονται σειρά δράσεων στους υπάρχοντες Σταθμούς Εξυπηρέτησης Οδηγών, που θα αναδεικνύουν την ιστορική διαδρομή κατασκευής του έργου και τη σπουδαιότητά του για τις σύγχρονες μετακινήσεις.

Μοναδική εκκρεμότητα, αν μπορεί να χαρακτηριστεί εκκρεμότητα, είναι η ονοματοδοσία των σηράγγων, που θα παραδοθούν στην κυκλοφορία με τις τεχνικές τους ονομασίες Τ1, Τ2 και Τ3 και όχι με τα ονόματά τους όπως συμβαίνει συνήθως με τις σήραγγες. Στις προθέσεις της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» ήταν η προκήρυξη πανελλαδικού διαγωνισμού σε συνεργασία με τους φορείς της εκπαίδευσης για την ανάδειξη των ονομάτων αλλά σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών αποφασίστηκε η όποια διαδικασία ονοματοδοσίας επιλεχθεί να προχωρήσει μετά την παράδοση του έργου.

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass