Βάσει του νόμου

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2017 21:54

*«ΟΙ προσλήψεις εργαζόμενων για τις ατομικές συμβάσεις στους κλάδους καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης, γίνονται αποκλειστικά με βάση τα κριτήρια που ορίζει ο Νόμος», διαβεβαιώνει ο τοπικός διοικητής των νοσοκομείων, εξηγώντας στις καθαρίστριες που δεν επιλέχθηκαν: «Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν επίσημα, τηρήθηκαν όλες εκ του Νόμου διαδικασίες και στάλθηκαν ήδη στο ΑΣΕΠ για σχετικό έλεγχο και επικύρωση.

Όποιος αμφιβάλλει, δεν έχει παρά να ζητήσει την κατάσταση με τη μοριοδότηση των υποψηφίων. Συνεπώς κανένας «δεν τακτοποίησε τις δικές του», ακριβώς διότι κανένας δεν θα μπορούσε να υπερβεί τον Νόμο, πόσο μάλλον η επιτροπή των υπαλλήλων από τα δύο Νοσοκομεία που έφερε σε πέρας ένα τόσο δύσκολο έργο. Επιπλέον, η ανεργία είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα και όσοι διαχειριζόμαστε θέσεις ευθύνης, πρέπει να κοιτάζουμε στα μάτια εργαζόμενους και ανέργους με την οφειλόμενη καθαρότητα και τον προσήκοντα σεβασμό». (Το ζήτημα εξακολουθεί να είναι πόσες θα τον πιστέψουν. Από τις καθαρίστριες που δούλευαν για τις ιδιωτικές εταιρίες και είχαν πειστεί ότι η κυβέρνηση θα εξεδίωκε τους σκληρούς καπιταλιστές και θα προσλάμβανε εκείνες.)

***

*ΚΑΤΑ τα άλλα, αξίζει να επισημανθεί η χρήση στην ανακοίνωση, της κλασικής, της παλιάς πασοκικής διαλέκτου π.χ. «θέσεις ευθύνης». Ενώ αξιοσημείωτη θα πρέπει να θεωρηθεί η αποστασιοποίηση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που τον όρισε στο πόστο, καθώς ο κ. διοικητής στον πρόλογό του φροντίζει να διευκρινίσει: «…απαντάμε ως υπεύθυνη διοίκηση των νοσοκομείων και όχι ως «κυβερνητικοί εντεταλμένοι», ενημερώνουμε…» (Παράξενο… Οι διοικούντες δεν είναι οι εντεταλμένοι της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο έργο; Του υπουργείου την πολιτική δεν εφαρμόζουν;)

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass