Το ιππικό

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2017 22:11

* ΚΙ όπως στα γουέστερν, στην πιο κρίσιμη στιγμή, έφθανε το ιππικό, κάτι ανάλογο φαίνεται να συμβαίνει και στο ελληνικό ζήτημα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Χθεσινές πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμβιβαστική πρόταση του Ευρωπαίου αξιωματούχου για την άρση του αδιεξόδου συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερες πιθανότητες να γίνει αποδεκτή παρά τα όσα λέγονται δημόσια.

***

* Η πρόταση προβλέπει να νομοθετήσει η Ελλάδα μέτρα 2,5 δισ. ευρώ – κυρίως αν όχι αποκλειστικά μείωση του αφορολόγητου-, περιλαμβάνει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αλλά δεν αφορά άμεσα στις συντάξεις και δεν είναι ιδιαίτερα «βαριά» όσον αφορά στα εργασιακά, άρα μπορεί να «περάσει» από τη Βουλή και τα συγκυβερνώντα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Με το συγκεκριμένο «πακέτο», η κυβέρνηση θα λάβει τη δόση για να πληρώσει τα ομόλογα που λήγουν τον προσεχή Ιούλιο, ενδεχομένως να «φωτογραφηθούν» τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, αλλά η χώρα δεν θα ενταχθεί στην ποσοτική χαλάρωση και γενικώς…

Οι δύσκολες έως πολύ δύσκολες αποφάσεις μετατίθενται για μετά τις γερμανικές εκλογές του προσεχούς φθινοπώρου.

***

* ΜΕ άλλα λόγια, με τη συγκεκριμένη πρόταση, όλοι «αγοράζουν» (πολύτιμο) χρόνο και όταν έρθει το φθινόπωρο «βλέποντας και κάνοντας»…

ΜΑΚ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass