Ο Χρ. Σπίρτζης, οι σήραγγες και το γεύμα στα Αμπελάκια

Δημοσίευση: 04 Φεβ 2017 20:03

* Με καθυστέρηση μιας και πλέον ώρας έφθασε προχθές στο ΣΕΟ Σκοτίνας από όπου θα ξεκινούσε την επίσκεψή του στις σήραγγες ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, όπου τον περίμεναν οι αυτοδιοικητικοί της Λάρισας –άλλοι με πρόσκληση άλλοι χωρίς.

Χωρίς πρόσκληση ο Αντώνης Γκουντάρας δεν έχασε την ευκαιρία της παρουσίας του υπουργού για να θέσει το θέμα του αποκλεισμού των κατοίκων του πρώην Δήμου Ευρυμενών από τις δωρεάν διελεύσεις εάν μετακινηθεί ο σταθμός διοδίων στα Τέμπη. Αντίθετα δεν εμφανίστηκε ο δήμαρχος Δίου Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος ακριβώς γιατί δεν προσκλήθηκε προκαλώντας σχόλια μεταξύ των αυτοδιοικητικών.

* * *

* ΤΗΝ παράσταση στην αναμονή του υπουργού έκλεψε ο Κώστας Αγοραστός, που πριν δοκιμάσει να δει τον κόσμο με τα μάτια του Αντώνη Γκουντάρα –δεν αποδέχθηκε τελικά τα επώνυμα γυαλιά του δημάρχου αν και εκείνος του τα δώριζε- ζήτησε από τον γενικό διευθυντή της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» Δημ. Γκατσώνη κάτι παραπάνω από …10 ευρώ –τόσο κόστιζε σε διόδια η μετάβαση και επιστροφή για κάθε Λαρισαίο που πήγε στο ραντεβού για να δείξει η εταιρία την πρόοδο των εργασιών στις σήραγγες!

 * * *

* ΘΕΤΙΚΕΣ οι εξελίξεις και για τον Ε65. Δεν εξηγείται διαφορετικά η κίνηση του Χρ. Σπίρτζη να φωνάξει τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και να τον συστήσει στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο Υπουργείο Υποδομών με τη συνοδεία σχολίου για την ικανοποίηση του Κώστα Αγοραστού για την πορεία του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας.

* * *

* ΒΡΟΧΗ οι παρεμβάσεις, βροχή οι ερωτήσεις για τις εκκρεμότητες του νομού στα έργα του αυτοκινητόδρομου. Ελάχιστα όμως για τον κόμβο Πυργετού, που όπως διαβεβαίωναν στελέχη της εταιρίας βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση των τεχνικών μελετών. Το έργο πήρε τον δρόμο του χωρίς επιστροφή…

 * * *

* ΣΤΑ τέλη Μάρτη η παράδοση των σηράγγων και τα σενάρια άρχισαν περί εγκαινίων από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Χωρίς να αποκλείεται φυσικά θεωρείται πρόωρη οποιαδήποτε πρόβλεψη καθώς στα τέλη Μαρτίου παραδίδονται σε κυκλοφορία άλλα τρία μεγάλα έργα των αυτοκινητοδρόμων σε ολόκληρη τη χώρα με αποτέλεσμα να παρατηρείται και από τις ίδιες τις κατασκευάστριες εταιρίες δυσχέρεια προγραμματισμού των επίσημων εκδηλώσεων –για τις σήραγγες Τεμπών οι πρώτες σκέψεις μιλούν για την 30ή Μαρτίου.

Και μια λεπτομέρεια: Παράδοση και εγκαίνια δεν συμπίπτουν απαραίτητα…

* * *

* ΣΤΑ Αμπελάκια κατέληξε η επίσκεψη του Χρ. Σπίρτζη για γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα της πλατείας. Στο τραπέζι οι δήμαρχοι Λάρισας Απ. Καλογιάννης, Αγιάς Αντ. Γκουντάρας και Τεμπών Κώστας Κολλάτος σε ρόλο οικοδεσπότη καθώς τα Αμπελάκια βρίσκονται εντός των ορίων του δήμου του. Παρόντες ακόμα ο βουλευτής Νίκος Παπαδόπουλος, που τα βρήκε δίπλα-δίπλα με τον πρόεδρο του ΑΚΤΟΡΑ Δημ. Κούτρα καθώς και οι διευθυντές του Υπουργείου Υποδομών και της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου». Όλοι απόλαυσαν τα παραδοσιακά φαγητά της περιοχής με ντόπιο κόκκινο κρασί.

 * * *

* ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ η παρουσία των στελεχών της δημοτικής αρχής του Δήμου Τεμπών, του καταγόμενου από τα Αμπελάκια αντιδήμαρχου Κώστα Τσεργά, του αντιδήμαρχου Στέλιου Σαΐτη, του πρώην αντιδήμαρχου Χρ. Τσάτσαρη αλλά και του πανταχού παρόντα Λάμπρου Ζάρρα. Σε συνεχή επαφή με τον Κώστα Κολλάτο φρόντισαν να κυλήσουν όλα ομαλά σε όλη τη διάρκεια της φιλοξενίας.

 * * *

* ΠΑΡΟΥΣΑ στο γεύμα και η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Ειρήνη Ζαβρίδου, που είχε επιφορτιστεί με τη συνεχή ενημέρωση των Αθηναίων δημοσιογράφων που ακολουθούσαν το πρόγραμμα του υπουργού. Οι τελευταίοι έμειναν εντυπωσιασμένοι από τα Αμπελάκια για να συνεχίσουν με βραδινή εξόρμηση στη Λάρισα, όπου διανυκτέρευσαν πριν αναχωρήσουν χθες το πρωί για την Αθήνα.

Δ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass